Mit jelent a kapunyitási pánik és mit tegyünk ellene? - Tippek a kapunyitási pánik ellen

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mi az a kapunyitási pánik és mit kell róla tudnunk?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi az a kapunyitási pánik és mit kell róla tudnunk?


2022/04/06
ZH

Napjainkban egyre többször kerül szóba a jelenség és már több filmben is feldolgozásra került, azonban még mindig homály fedheti a kapunyitási pánik fogalmát. Cikkemben segítem megértetni mit is jelent pontosan a kapunyitási pánik kifejezés.

kapunyitási pánik

Mi az a kapunyitási pánik?


A kapunyitási pánik egy olyan jelenség, amely a 21.században forradta ki magát és nevezhetnénk akár életkezdeti válságnak is. Ez a jelenség leginkább a középosztálybeli fiatalokat érinti, de azon belül is leginkább a nyugati országokban megfigyelhető. A kapuzárási pánikot valószínűleg nem kell senkinek bemutatni, ezzel a megfogalmazással már mindenki találkozhatott. A kapuzárási pánik az 50-es, 60-as korosztályhoz kapcsolható, akik elkezdik érezni lehetőségeik beszűkülését és ez jelentős szorongást, valamint depressziót vált ki belőlük. 
A kapunyitási pánik pontosan a kapuzárási pánik ellentettjét jelenti, amikor a fiatalok úgy érzik, hogy túl sok a lehetőség, amelybe belefulladnak és félnek attól, hogy a jövőt illetően a rossz döntést fogják választani, ami negatív érzéseket vált ki a jellemzően 20-as éveiben járó társadalmunk tagjaira. Fiatalon döntést hozni sosem volt egyszerű, ugyanis sok döntés egy életre szól, ami által sokkal nagyobb terhet érezhetnek vállukon a fiatalok.

 

Minek a hatására alakul ki a kapunyitási pánik?


Az elmúlt 10-15 évben ez a jelenség egyre nagyobb elterjedését figyelhetjük meg, ugyanis a felgyorsult világban, amelyben élünk folyamatos változásokon esünk keresztül. A közelmúlthoz képest is megváltoztak a társadalmi szerepek, ma már egyre több fiatal szeretne egyetemre járni, amiből kifolyólag egyre kevesebb fiatal hagyja el a családi fészket a 20-as évei elején, így a családalapítás is egyre inkább kitolódik.


A folyamatos változások mellett rengeteg olyan tényező tetőzi még a jelenség előfordulását, amit elsőnek ideálisnak gondolhatunk, ám hosszútávon újra depresszióba nyomhatja a fiatalokat. Gondoljunk csak bele, ma már gyakorlatilag bármibe belekezdhetnek, nincsenek korlátok, bárhol élhetnek a világon és bárkivé válhatnak, hiszen minden arról szól, hogy valósítsd meg önmagad.
A változások folyamatos impulzusokat is gyakorolnak ránk az internet és az információáramlásnak köszönhetően, amelyek segítségével azonnal értesülhetünk az aktuális trendekről, új ötletekről és lehetőségekről, amik kecsegtetően hangzanak a kipróbálásra. Ez a sokaság az, amely kiválthatja a fiatalokban a frusztrációt, hiszen nem tudnak egyszerre annyi mindent csinálni, vagy nem tudnak egyszerre annyi minden lenni, mint szeretnék/ szeretnének. Hogy egy példával éljek, nem lehet valaki egyszerre világutazó és vezérigazgató.

 

Lapozz a következő oldalra, ha kíváncsi vagy mihez fog vezetni a kapunyitási pánik elterjedése!
 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk...

ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM

  ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM Az élelmiszert...

Trimmelés

A vitorlázat és a rig finomállítása. Azt a vitorlázót, aki vitorlát vagy rigget állít,...

Kerékpártúra a Balatonon, Alsóörsi indulással

Ha gyakorlott kerékpárosok vagyunk, vagy akár több hetet is lent tudunk tölteni a Balatonnál,...

Tihanyi Yacht Club

A Tihanyi Yacht Club vitorláskikötőjének bemutatása: A tihanyi kompkikötőtől...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.