Mit jelent a kapunyitási pánik és mit tegyünk ellene? - Tippek a kapunyitási pánik ellen

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mi az a kapunyitási pánik és mit kell róla tudnunk?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi az a kapunyitási pánik és mit kell róla tudnunk?


2022/04/06
ZH
Mi az a kapunyitási pánik és mit kell róla tudnunk?
kapunyitási pánik

Mihez vezet a kapunyitási pánik elterjedése?


A kapunyitási pánik egyfajta generációs szakadékot fog kialakítani a szülők és a gyermekeik között, ugyanis a szülők nem tudnak azonosulni azzal a jelenséggel, amit a gyermekük át él, így nem fogják őt megérteni sem. Számos konfliktus és veszekedés elkerülhető lenne, ha a szülők felismernék, hogy a gyermekük kapunyitási pánikban szenved, így sok feszültségtől megóvnánk magunkat, amiből így is van épp elég.
A szülők számára azért lehet nehéz a megértés ugyanis, ha általánosságban nézem, a legtöbben a szocializmusban nőttek fel, korlátok közepette. Erre a korra az volt a jellemző, hogy elvégeztek egy szakirányú iskolát, amelyet általában a szülő választott a gyermekének, majd a tanulmányai befejeztével elhelyezkedett azon a területen, amit kitanultak és ott is dolgoztak egész életükben. 
Mivel nem volt internet, ezért nem érte őket annyi impulzus és nem érte őket összehasonlítási alap sem másokkal, hiszen csak a saját köreiken belül mozogtak. Ezt nevezhetjük egy fajta tudatlanságnak, ami így visszagondolva pozitívan hatott rájuk, ugyanis mindig próbáltak a maximumra törekedni abban amit csinálni, de elégedettek voltak azzal amit csinálnak.

 

Hogyan élhetjük túl a kapunyitási pánikot?


Minden probléma esetén nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, így a kapunyitási pánik esetében is fontos szerepet játszik. Egyetem mellett próbáljunk meg gyakornoki állást szerezni, hogy még időben kiderüljön, hogy mi az a munka, amellyel valóban szívesen foglalkoznánk.
Amennyiben már benne vagy a problémában, a bizonytalanságtól való félelem helyett próbálj meg a változások pozitív velejáróira gondolni. Ne feledd a változás az, ami fejlődésre inspirál, valamint változtatni tudsz mindenen is!


Valószínűleg nem vagy egyedül azzal, hogy úgy érzed kapunyitási pánikban szenvedsz, így lehet érdemes a gondolataidat megosztani, olyan barátaiddal vagy ismerőseiddel, akiknek hasonló gondolatok járnak a fejében.
A legfontosabb, amit talán tehetsz, hogy megpróbálod nem összehasonlítani magadat másokkal, ami a közösségi média használóknak igazán nehéz feladat lehet. Inkább fókuszálj arra, hogy igen neki ez így sikerült, de nincs két egyforma élet, lehet amit te pozitívumnak látsz az ő életében, benne bizonytalanságot kelt.
 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Deckbalken

Deckbalken – fedélzeti borda

Michel Desjoyeaux

Michel Desjoyeaux vitorlázó életrajz   Nemzetiség: Francia Születési idő:...

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem...

Frontális vihar

A frontális vihar a hidegfronttal érkező, gyakran zivatarral együttjáró vihar, mely több...

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.