Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó kapta a Nemzet Sportolója címet, a hely Gyarmati Dezső augusztusi halálával üresedett meg. Kárpáti György lett a nemzet sportolója

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kárpáti György lett a nemzet sportolója

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kárpáti György lett a nemzet sportolója


2013/11/09

Forrás: MTI

Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó kapta a Nemzet Sportolója címet, a hely Gyarmati Dezső augusztusi halálával üresedett meg.

Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó kapta a Nemzet Sportolója címet, a hely Gyarmati Dezső augusztusi halálával üresedett meg. Kárpáti György lett a nemzet sportolója

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkárságának csütörtöki közlése szerint a kormány elfogadta a nemzet sportolóinak egyhangú javaslatát, s ennek alapján ítélte oda a címet.
    
A címet és a vele járó életjáradékot tizenkét olyan sportoló viseli, illetve kapja, aki betöltötte hatvanadik életévét, kimagasló eredményt ért el, és aktív sportpályafutása után is fontos szerepet töltött be a magyar sportéletben.
    
A közlemény emlékeztet arra, hogy 2011-ben jelentősen módosultak a cím adományozásának eljárási szabályai. Az új szabályozás értelmében a nemzet sportolói tesznek javaslatot az új tagra, s a grémium most egyhangúlag, ellenszavazat nélkül Kárpáti Györgyöt jelölte. A javaslatot a sportpolitikáért felelős miniszter, Balog Zoltán terjesztette a kormány elé. Az indoklás szerint Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó, edző, minden idők legfiatalabb olimpiai bajnok vízilabdázója színes és eredményes sportkarrierje, edzői és sportvezetői pályafutása alapján érdemelte ki a címet.    
 

A Nemzet Sportolója cím jelenlegi birtokosai:

 
 • Balczó András háromszoros olimpiai bajnok öttusázó (2004-től)
 • Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő (2004)
 • Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász (2004)
 • Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívó (2004)
 • Portisch Lajos olimpiai bajnok sakkozó (2004)
 • Székely Éva olimpiai bajnok úszó (2004)
 • Weltner Györgyné Ivánkay Mária nyolcszoros siketlimpiai bajnok asztaliteniszező (2004)
 • Földi Imre olimpiai bajnok súlyemelő (2007)
 • Rejtő Ildikó kétszeres olimpiai bajnok tőrvívó (2007)
 • Buzánszky Jenő olimpiai bajnok labdarúgó (2011)
 • Grosics Gyula olimpiai bajnok labdarúgó (2011)
 • Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

A korábbi tagok:

 
 • Puskás Ferenc olimpiai bajnok labdarúgó (2004-2006)
 • Zsivótzky Gyula olimpiai bajnok kalapácsvető (2004-2007)
 • Polyák Imre olimpiai bajnok birkózó (2004-2010)
 • Albert Flórián aranylabdás labdarúgó (2004-2011)
 • Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (2004-2013)

 


sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Étterem III. kerület

Budapest III. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást...

Útjog

Elhaladási jog, elsőbbség.

Algagátló festék

Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely megakadályozza a vízi...

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább...

Detre Diána

Név: Detre Diána Detre Diána születési hely/idő: Budapest, 1983. november....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.