notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó kapta a Nemzet Sportolója címet, a hely Gyarmati Dezső augusztusi halálával üresedett meg. Kárpáti György lett a nemzet sportolója

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Kárpáti György lett a nemzet sportolója

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kárpáti György lett a nemzet sportolója


2013/11/09

Forrás: MTI

Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó kapta a Nemzet Sportolója címet, a hely Gyarmati Dezső augusztusi halálával üresedett meg.

Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó kapta a Nemzet Sportolója címet, a hely Gyarmati Dezső augusztusi halálával üresedett meg. Kárpáti György lett a nemzet sportolója

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkárságának csütörtöki közlése szerint a kormány elfogadta a nemzet sportolóinak egyhangú javaslatát, s ennek alapján ítélte oda a címet.
    
A címet és a vele járó életjáradékot tizenkét olyan sportoló viseli, illetve kapja, aki betöltötte hatvanadik életévét, kimagasló eredményt ért el, és aktív sportpályafutása után is fontos szerepet töltött be a magyar sportéletben.
    
A közlemény emlékeztet arra, hogy 2011-ben jelentősen módosultak a cím adományozásának eljárási szabályai. Az új szabályozás értelmében a nemzet sportolói tesznek javaslatot az új tagra, s a grémium most egyhangúlag, ellenszavazat nélkül Kárpáti Györgyöt jelölte. A javaslatot a sportpolitikáért felelős miniszter, Balog Zoltán terjesztette a kormány elé. Az indoklás szerint Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó, edző, minden idők legfiatalabb olimpiai bajnok vízilabdázója színes és eredményes sportkarrierje, edzői és sportvezetői pályafutása alapján érdemelte ki a címet.    
 

A Nemzet Sportolója cím jelenlegi birtokosai:

 
 • Balczó András háromszoros olimpiai bajnok öttusázó (2004-től)
 • Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő (2004)
 • Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász (2004)
 • Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívó (2004)
 • Portisch Lajos olimpiai bajnok sakkozó (2004)
 • Székely Éva olimpiai bajnok úszó (2004)
 • Weltner Györgyné Ivánkay Mária nyolcszoros siketlimpiai bajnok asztaliteniszező (2004)
 • Földi Imre olimpiai bajnok súlyemelő (2007)
 • Rejtő Ildikó kétszeres olimpiai bajnok tőrvívó (2007)
 • Buzánszky Jenő olimpiai bajnok labdarúgó (2011)
 • Grosics Gyula olimpiai bajnok labdarúgó (2011)
 • Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

A korábbi tagok: 
 • Puskás Ferenc olimpiai bajnok labdarúgó (2004-2006)
 • Zsivótzky Gyula olimpiai bajnok kalapácsvető (2004-2007)
 • Polyák Imre olimpiai bajnok birkózó (2004-2010)
 • Albert Flórián aranylabdás labdarúgó (2004-2011)
 • Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (2004-2013)

 
sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Méder Áron

Méder Áron fórum topik itt!   Méder Áron életrajz Méder Áron 1979...

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk.

Ketch vitorlás

            ...

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része.

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!