Kékszalag 2009 - Litkey Farkas és a Lisa csapata 9. alkalommal győzött!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kékszalag 2009 - Litkey Farkas és a Lisa csapata 9. alkalommal győzött!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kékszalag 2009 - Litkey Farkas és a Lisa csapata 9. alkalommal győzött!


2009/07/04

Forrás: vitorlazas.hu

A tegnap esti órákban Litkey Farkas és a Lisa legénysége nagy fölénnyel megszerezte kilencedik Kékszalag győzelmét. Második helyen a Király Zsolt által kormányzott Raffica ért célba, őket követte Soponyai Géza és az Avatar, a Láng Róbert féle RC 44 negyedikként futott be.

Kékszalag 2009, július 3.

Litkey Farkas - Lisa

Litkey Farkas - Lisa: a kilencedik győzelem

Litkey Farkast és a Lisa legénységét idén sem sikerült legyőzni. A balatonfüredi rajt után az esélyesnek tartott hajók hamar elhúztak a mezőnytől, pár percen belül látótávolságon kívül kerültek. A keszthelyi bóját már jókora előnnyel kerültek az esti órákban, a többi hajónak nem sikerült behoznia a lemaradást. 

Kékszalag 2009 - Rekord számú nevező időrekord nélkül

Rekord számú nevező indult, számszerint 612, viszont az 55 éves, 10 óra 54 perces időrekordot, amelyet a Nemere II. állított fel, idén sem sikerült megdönteni.

Második Király Zsolt és a Raffica

Litkey Farkas mögött másodikként a Király Zsolt kormányozta Raffica futott be.

Avatar vs RC 44

A harmadik helyért nagy csatát vívott az RC 44 és az Avatar, végül Soponyai Gézáék (Avatar) kerekedtek felül, az RC 44 a negyedik helyet szerezte meg.

 

Kékszalag 2009 - Időjárás

 

Az előrejelzésekkel ellentétben volt szél a 2009-es Kékszalagon. A mezőny kellemes napsütésben, gyenge D-DNY szélben vágott neki a Kékszalag távjának. 

A rajtlövés után 3 perccel fel lehetett húzni a hátszél vitorlákat, a sok színes spinakker gyönyőrű látványt nyújtott. A kenesei bója után a szél beerősödött 3-4 Bft erősségűre, a hajóknak kreuzolni kellett a siófoki kapu felé. A szél végigfújt a Balatonon, így a táv jelentős részét cirkálva kellett megtenni. 

A keszthelyi bójánál és a keszthelyi öbölben a szél lejjebb állt, éjszaka viszont újabb nyomás jött és 4-5 Bft erejű, ÉNY irányú szélben rohantak visszafelé a vitorlások.

A tihanyi cső és a befutó előtt a szél sajnos szinte teljesen leállt, arra viszont elegendő volt, hogy a hajók befussanak.

 

Kékszalag 2009 - Nem csak esélyeseknek

 

A verseny még mindig tart, a Kékszalag nem csak az esélyesekről szól, sokan még most is versenyben vannak, nekik is szurkolnunk kell, mert ők is hatalmas teljesítményt nyújtanak.

 

Kékszalag 2010?

 

A 2010-es Kékszalagon már többtestű hajók is indulhatnak. Érdekes lesz majd nyomon követni, milyen hajók kerülnek a Balatonra, sikerül-e a rekord döntés és Litkey Farkasnak sikerül-e jubilálnia, megszereznie 10. Kékszalag győzelmét.

Az abszolút és hajóosztályonkénti eredményeket hamarosan feltöltjük!

Litkey Farkas - LisaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ahoi

Az ahoi egy régi hajós üdvözlés. pl: Nemere, ahoi!

Marás

A Balaton déli partján, a víz alatt húzódó keskeny, sekély zóna, amit úgynevezett...

360

360o büntetésnek nevezzük azt, amikor egy hajó valamilyen szabálytalanságot követ el és...

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási...

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.