Kékszalag 2009 - Litkey Farkas és a Lisa csapata 9. alkalommal győzött!

hirdetes

Kékszalag 2009 - Litkey Farkas és a Lisa csapata 9. alkalommal győzött!

Tóth Mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A tegnap esti órákban Litkey Farkas és a Lisa legénysége nagy fölénnyel megszerezte kilencedik Kékszalag győzelmét. Második helyen a Király Zsolt által kormányzott Raffica ért célba, őket követte Soponyai Géza és az Avatar, a Láng Róbert féle RC 44 negyedikként futott be.

Kékszalag 2009, július 3.

Litkey Farkas - Lisa

Litkey Farkas - Lisa: a kilencedik győzelem

Litkey Farkast és a Lisa legénységét idén sem sikerült legyőzni. A balatonfüredi rajt után az esélyesnek tartott hajók hamar elhúztak a mezőnytől, pár percen belül látótávolságon kívül kerültek. A keszthelyi bóját már jókora előnnyel kerültek az esti órákban, a többi hajónak nem sikerült behoznia a lemaradást. 

Kékszalag 2009 - Rekord számú nevező időrekord nélkül

Rekord számú nevező indult, számszerint 612, viszont az 55 éves, 10 óra 54 perces időrekordot, amelyet a Nemere II. állított fel, idén sem sikerült megdönteni.

Második Király Zsolt és a Raffica

Litkey Farkas mögött másodikként a Király Zsolt kormányozta Raffica futott be.

Avatar vs RC 44

A harmadik helyért nagy csatát vívott az RC 44 és az Avatar, végül Soponyai Gézáék (Avatar) kerekedtek felül, az RC 44 a negyedik helyet szerezte meg.

hirdetes

 

Kékszalag 2009 - Időjárás

 

Az előrejelzésekkel ellentétben volt szél a 2009-es Kékszalagon. A mezőny kellemes napsütésben, gyenge D-DNY szélben vágott neki a Kékszalag távjának. 

A rajtlövés után 3 perccel fel lehetett húzni a hátszél vitorlákat, a sok színes spinakker gyönyőrű látványt nyújtott. A kenesei bója után a szél beerősödött 3-4 Bft erősségűre, a hajóknak kreuzolni kellett a siófoki kapu felé. A szél végigfújt a Balatonon, így a táv jelentős részét cirkálva kellett megtenni. 

A keszthelyi bójánál és a keszthelyi öbölben a szél lejjebb állt, éjszaka viszont újabb nyomás jött és 4-5 Bft erejű, ÉNY irányú szélben rohantak visszafelé a vitorlások.

hirdetes

A tihanyi cső és a befutó előtt a szél sajnos szinte teljesen leállt, arra viszont elegendő volt, hogy a hajók befussanak.

 

Kékszalag 2009 - Nem csak esélyeseknek

 

A verseny még mindig tart, a Kékszalag nem csak az esélyesekről szól, sokan még most is versenyben vannak, nekik is szurkolnunk kell, mert ők is hatalmas teljesítményt nyújtanak.

 

Kékszalag 2010?

 

A 2010-es Kékszalagon már többtestű hajók is indulhatnak. Érdekes lesz majd nyomon követni, milyen hajók kerülnek a Balatonra, sikerül-e a rekord döntés és Litkey Farkasnak sikerül-e jubilálnia, megszereznie 10. Kékszalag győzelmét.

Az abszolút és hajóosztályonkénti eredményeket hamarosan feltöltjük!

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Jules Verne Trophy

Jules Verne Trophy vitorlás verseny történet,szabály A Jules Verne Trophy ann ak jár,... Tovább

Abdrift

Az abdrift a hajó oldalra való sodródása, csúszása. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.