Kékszalag 2020: kiírásra került az 52. Kékszalag vitorlásverseny, minden amit a 2020-as Kékszalag versennyel kapcolatban tudni érdemes

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kékszalag 2020: kiírásra került az 52. Kékszalag vitorlásverseny

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kékszalag 2020: kiírásra került az 52. Kékszalag vitorlásverseny


2020/01/24
VN

Forrás: hunsail.hu

Idén sem maradhat el Európa egyik legnagyobb presztízsű, legnagyobb múlttal rendelkező, leghosszabb távú, legnagyobb résztvevővel bíró, és minden kétséget kizáróan a legizgalmasabb vitorlás versenye, a Kékszalag. A Magyar Vitorlás Szövetség már közzé tette a versenykiírást, és ezzel a dátum is fixálódott. A Kékszalag vitorlásverseny rajtjának tervezett időpontja: 2020 július 2. 9:00, a helyszín pedig a hagyományokhoz hűen Balatonfüred. Nézzük a Kékszalag 2020 további részleteit!

Kékszalag 2020: minden, amit az 52. Kékszalagról tudni lehet

Kékszalag 2020: egy kis történelem a vitorlásversennyel kapcsolatban

A Kékszalagot 2020-ban már 52. alkalommal rendezik meg, az első tókerülő verseny 1934. július 27-én rajtolt, a 21 induló hajó közül 19-en teljesítették a távot. Az abszolút győzelmet a Rabonbán vitorláshajó kormányosa, Ugron Gábor aratta. Bár mára már megnőtt a nevezők száma, a verseny alapjában véve maradt a régi. Az útvonal nem változott: Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Balatonfüred. Ezt pedig motorhasználat, és kikötés nélkül 48 óra alatt kell teljesíteniük a résztvevőknek. Izgalmasan hangzik, ugye? Lássuk a további részleteket, illetve, hogy mi kell ahhoz, hogy te is nevezhess!

 

Kékszalag 2020: pontos időpont, és további részletek

A Kékszalag 2020 pontos kezdési időpontja: 2020 július 2. 9:00, a figyelmeztető lövés 8:50-kor fog megszólalni Balatonfüred előtt.  A rajtvonal 3 szektorra lesz osztva, az északi szektorban a többtestű, skiff és libera típusú hajók kapnak helyet, a déli részen pedig az egytestűek, a középső szakasz pedig a biztonsági zónát képzi majd. A versenypálya a már fent is említett, hagyományos Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihanyi-szoros-Keszthely-Tihanyi-szoros-Balatonfüred lesz. Teháta  kiinduló állomás egyben a cél is, így teljes a kör.

 

A kékszalag 2020 nevezés feltételei

A legfontosabb kritérium a Kékszalag 2020-as versenyére vonatkozóan is, hogy a versenyre a hajók csak érvényes hajólevéllel nevezhetnek. A bérelt külföldi hajók tekintetében is hajólevél, esetleg a hajólevelet helyettesítő felmérési bizonylat, lajstrom vagy regisztráció bemutatása szükséges. A Kékszalagon induló hajókat regisztrálni kell a Magyar Vitorlás Szövetség kataszterébe. Továbbá meg kell felelnie a hajónak a World Sailing versenyszabályainak is. De van néhány kiegészítő pont is, amelyek az alábbiak:

 

1.    A Kékszalagon a versenyhajók felső méretkorlátozás nélkül indulhatnak.
2.    A 15-ös jolle kivételével csak 25 m² és 25 m²-nél nagyobb orr- és nagyvitorla összes felületű hajók indulhatnak.
3.    Kiülőkeret és trapéz használata engedélyezett.
4.    Egy- és többtestű hajók egyaránt indulhatnak.
5.    Billenthető tőkesúly és DSS használata megengedett.
6.    Vízballaszt használata megengedett, a ballasztvíz fajsúlya nem lehet nehezebb a víz fajsúlyánál.
7.    Az uszony mozgatásához, illetve vízballaszttal szerelt hajón a víz mozgatásához, valamint a tőkesúly mozgatásához elektromotor használata megengedett.
8.    Outrigg használata megengedett.
9.    A Kékszalag versenyen induló hajókon a minimális előírt versenyzői létszám 3 fő.


Kékszalag 2020: hol lehet nevezni a Kékszalagra?

A 2020-as Kékszalagra a nevezést Budapesten és Balatonfüreden is le lehet adni egyaránt. A fővárosban a Magyar Sportok Házában, amelynek pontos címe: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3., ezen a helyszínen június 24-én 12.00 és 20.00 között várják a nevezéseket. De akinek ez nem esik útba, az a verseny előtti napon, július 1-én 11.00 és 20.00 óra között a füredi Anna Grand Hotelben is nevezhet, pontos cím: 8230 Balatonfüred, Gyógy tér 1.

 

Ha nem akarsz lemaradni a 2020-as Kékszalaggal kapcsolatos további részletekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!
 


Balaton hír verseny vitorlázás



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek...

Baumlift

A baumlift meghatározását lásd a pihentető szótárszónál.

Hotel Balatonfenyves

Hotel Balatonfenyves – Kényeztető nyugalom egy meghitt, csöndes helyen, a...

Csiga

A csiga egy görgős kötélvezető.

Diabétesz

 diabétesz
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.