notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kékszalag 2009: Magyar Vilma az első lány Asso csapata Dockyard Ladies Team kapitányányának véleménye a Kékszalag versenyről

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Kékszalag riportok - Magyar Vilma az első női Asso99 hajó kapitánya

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kékszalag riportok - Magyar Vilma az első női Asso99 hajó kapitánya


2008/07/22
Hajzer Bence

Forrás: Vitorlázás.hu

Hogyan látta a versenyt belülről a győztes Litkey Farkas? Milyen volt hajózni a Raffica hajón, Csury Zoltánnal. Az első női asso hajó kapitánya Magyar Vilma. Miért nem indult Bódi Sylvi idén a kékszalagon? Megtudjuk személyesen tőlük.  Sorozatunk első részében Magyar Vilma riportja.

Magyar Vilma és a Kékszalag 2009

Magyar Vilma – Verseny vitorlázó – Az egyetlen női Asso csapat kapitánya. Kékszalag eredmények 2008

Hajzer Bence: Hogy éreztétek magatokat az idei Kékszalagon, hogy sikerült a verseny az osztályban női csapatként?
Magyar Vilma: Elsőként indult a Kékszalagon női csapat, az Asso99 osztályban. Mivel újdonság volt mindannyiunk számára mind a hajó, mind a csapat, ezért elsődleges célunk a táv teljesítése volt.
Jól jött volna nagyobb szél, a kis szélben látványosabb a technikai lemaradásunk és tapasztalat eddigi hiánya. Tervünk volt, hogy ebben az erős mezőnyben büszkén helyt álljunk a férfi csapatoknak között.

Csapatunk a DockYard Ladies Sailing Team amely a Kenese Marina Port Fidji nevű hajójával indult. A hajó - egyenlőre - sajnos kicsit kiöregedett számít a többi között, de ezt próbáltuk ellensúlyozni szakmai tapasztalatunkkal és lelkesedésünkkel.

A gyenge szélben sok beállítást kellett módosítanunk, így nagyon fárasztó volt a verseny, elég későn is értünk be. Hajnalra már eléggé elfáradtunk, de a hajón végig jó hangulat uralkodott.
 
Hajzer Bence: Poziciók helyezések verseny közben?
Magyar Vilma: Keneséig nagyon jó pozicióban voltunk, körülbelül 20-ikak. Innen kezdtünk lassacskán visszaesni de a végén a 41. helyen értünk célba. Visszafele kicsit magányosan vitorláztunk, jó lett volna ha tudunk valakivel versenyezni.

A lányok végig a maximumot nyújtották, örülök hogy nem volt semmi különösebb gond, éjszaka élvezetes volt spinakkerezni, hál istennek nem álltunk 0-s szélben a víz közepén.

Magyar Vilma és a Dockyard ladies teamHajzer Bence: Mi a véleményed a Kékszalag verseny szervezéséről?
Magyar Vilma: Nagyon jó irányba halad a Kékszalag és a vitorlázás megismertetése az általános médián keresztül az emberekkel. Úgy hallottam, hogy az online közvetítés és a GPS rendszer nem váltotta be a várakozásokat, nem lehetett megfelelően informálódni a verseny állásáról menet közben. Remélem ezt a technikai javításokat jövőre nézve orvosolni tudják.

A díjátadó szerintem jó időpontban van, hiszen nagyon sok hajó későn érkezik be, így nem lenne velük szemben korrekt, ha lemaradnak a végéről. Szerintem nem csak a leggyorsabbak versenye, hanem ez 570 hajó számára fontos megmérettetés.

 

Kékszalag 2009?Hajzer Bence: Mik a jövőtervek az új csapattal?
Magyar Vilma: Ezt a szezont szeretnénk együtt végigvitorlázni Asso osztályban. 2 hét múlva jön a bajnokság Balatonlellén, ami jó megmérettetés lesz. Meglátjuk mennyi valós esélyünk van és miben kell még fejlődnünk, hogy a legjobbak között legyünk. Nagyon jó csapatunk volt, így bizakodva tekintünk a jövő felé.Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter.

Nut

 Az árbocon és a bummon lévő horony, vájat, csatorna neve, amibe a vitorlát húzzuk bele.

Schooner

A schooner, magyarosan szkúner, egy kétárbocos vitorlás hajó, amin a hátsó árboc magasabb.

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási...

Denevér

A Denevér a nagyvitorla hátsó ívelt része.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!