Kékszalag 2009: Magyar Vilma az első lány Asso csapata Dockyard Ladies Team kapitányányának véleménye a Kékszalag versenyről

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kékszalag riportok - Magyar Vilma az első női Asso99 hajó kapitánya

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kékszalag riportok - Magyar Vilma az első női Asso99 hajó kapitánya


2008/07/22

Forrás: Vitorlázás.hu

Hogyan látta a versenyt belülről a győztes Litkey Farkas? Milyen volt hajózni a Raffica hajón, Csury Zoltánnal. Az első női asso hajó kapitánya Magyar Vilma. Miért nem indult Bódi Sylvi idén a kékszalagon? Megtudjuk személyesen tőlük.  Sorozatunk első részében Magyar Vilma riportja.

Magyar Vilma és a Kékszalag 2009

Magyar Vilma – Verseny vitorlázó – Az egyetlen női Asso csapat kapitánya. Kékszalag eredmények 2008

Hajzer Bence: Hogy éreztétek magatokat az idei Kékszalagon, hogy sikerült a verseny az osztályban női csapatként?
Magyar Vilma: Elsőként indult a Kékszalagon női csapat, az Asso99 osztályban. Mivel újdonság volt mindannyiunk számára mind a hajó, mind a csapat, ezért elsődleges célunk a táv teljesítése volt.
Jól jött volna nagyobb szél, a kis szélben látványosabb a technikai lemaradásunk és tapasztalat eddigi hiánya. Tervünk volt, hogy ebben az erős mezőnyben büszkén helyt álljunk a férfi csapatoknak között.

Csapatunk a DockYard Ladies Sailing Team amely a Kenese Marina Port Fidji nevű hajójával indult. A hajó - egyenlőre - sajnos kicsit kiöregedett számít a többi között, de ezt próbáltuk ellensúlyozni szakmai tapasztalatunkkal és lelkesedésünkkel.

A gyenge szélben sok beállítást kellett módosítanunk, így nagyon fárasztó volt a verseny, elég későn is értünk be. Hajnalra már eléggé elfáradtunk, de a hajón végig jó hangulat uralkodott.
 
Hajzer Bence: Poziciók helyezések verseny közben?
Magyar Vilma: Keneséig nagyon jó pozicióban voltunk, körülbelül 20-ikak. Innen kezdtünk lassacskán visszaesni de a végén a 41. helyen értünk célba. Visszafele kicsit magányosan vitorláztunk, jó lett volna ha tudunk valakivel versenyezni.

A lányok végig a maximumot nyújtották, örülök hogy nem volt semmi különösebb gond, éjszaka élvezetes volt spinakkerezni, hál istennek nem álltunk 0-s szélben a víz közepén.

Magyar Vilma és a Dockyard ladies teamHajzer Bence: Mi a véleményed a Kékszalag verseny szervezéséről?
Magyar Vilma: Nagyon jó irányba halad a Kékszalag és a vitorlázás megismertetése az általános médián keresztül az emberekkel. Úgy hallottam, hogy az online közvetítés és a GPS rendszer nem váltotta be a várakozásokat, nem lehetett megfelelően informálódni a verseny állásáról menet közben. Remélem ezt a technikai javításokat jövőre nézve orvosolni tudják.

A díjátadó szerintem jó időpontban van, hiszen nagyon sok hajó későn érkezik be, így nem lenne velük szemben korrekt, ha lemaradnak a végéről. Szerintem nem csak a leggyorsabbak versenye, hanem ez 570 hajó számára fontos megmérettetés.

 

Kékszalag 2009?

Hajzer Bence: Mik a jövőtervek az új csapattal?
Magyar Vilma: Ezt a szezont szeretnénk együtt végigvitorlázni Asso osztályban. 2 hét múlva jön a bajnokság Balatonlellén, ami jó megmérettetés lesz. Meglátjuk mennyi valós esélyünk van és miben kell még fejlődnünk, hogy a legjobbak között legyünk. Nagyon jó csapatunk volt, így bizakodva tekintünk a jövő felé.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Jolle

A jolle uszonyos(svert), kabin nélküli sportvitorlás. Például: 420,470, Finn Dinghi, Cadet.

Sloop vitorlás

            ...

A parafa tömítőanyag

Parafa tömítőanyag: tömítésre és hőszigetelésre a parafát paratölgyből készítik...

Anticiklon

Az anticiklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában magas nyomás uralkodik, és...

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.