notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kékszalag 2009: Magyar Vilma az első lány Asso csapata Dockyard Ladies Team kapitányányának véleménye a Kékszalag versenyről

hirdetes

Kékszalag riportok - Magyar Vilma az első női Asso99 hajó kapitánya

Hajzer Bence
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hogyan látta a versenyt belülről a győztes Litkey Farkas? Milyen volt hajózni a Raffica hajón, Csury Zoltánnal. Az első női asso hajó kapitánya Magyar Vilma. Miért nem indult Bódi Sylvi idén a kékszalagon? Megtudjuk személyesen tőlük.  Sorozatunk első részében Magyar Vilma riportja.

Magyar Vilma és a Kékszalag 2009

Magyar Vilma – Verseny vitorlázó – Az egyetlen női Asso csapat kapitánya. Kékszalag eredmények 2008

Hajzer Bence: Hogy éreztétek magatokat az idei Kékszalagon, hogy sikerült a verseny az osztályban női csapatként?
Magyar Vilma: Elsőként indult a Kékszalagon női csapat, az Asso99 osztályban. Mivel újdonság volt mindannyiunk számára mind a hajó, mind a csapat, ezért elsődleges célunk a táv teljesítése volt.
Jól jött volna nagyobb szél, a kis szélben látványosabb a technikai lemaradásunk és tapasztalat eddigi hiánya. Tervünk volt, hogy ebben az erős mezőnyben büszkén helyt álljunk a férfi csapatoknak között.

Csapatunk a DockYard Ladies Sailing Team amely a Kenese Marina Port Fidji nevű hajójával indult. A hajó - egyenlőre - sajnos kicsit kiöregedett számít a többi között, de ezt próbáltuk ellensúlyozni szakmai tapasztalatunkkal és lelkesedésünkkel.

A gyenge szélben sok beállítást kellett módosítanunk, így nagyon fárasztó volt a verseny, elég későn is értünk be. Hajnalra már eléggé elfáradtunk, de a hajón végig jó hangulat uralkodott.

hirdetes
 
Hajzer Bence: Poziciók helyezések verseny közben?
Magyar Vilma: Keneséig nagyon jó pozicióban voltunk, körülbelül 20-ikak. Innen kezdtünk lassacskán visszaesni de a végén a 41. helyen értünk célba. Visszafele kicsit magányosan vitorláztunk, jó lett volna ha tudunk valakivel versenyezni.

A lányok végig a maximumot nyújtották, örülök hogy nem volt semmi különösebb gond, éjszaka élvezetes volt spinakkerezni, hál istennek nem álltunk 0-s szélben a víz közepén.

Magyar Vilma és a Dockyard ladies teamHajzer Bence: Mi a véleményed a Kékszalag verseny szervezéséről?
Magyar Vilma: Nagyon jó irányba halad a Kékszalag és a vitorlázás megismertetése az általános médián keresztül az emberekkel. Úgy hallottam, hogy az online közvetítés és a GPS rendszer nem váltotta be a várakozásokat, nem lehetett megfelelően informálódni a verseny állásáról menet közben. Remélem ezt a technikai javításokat jövőre nézve orvosolni tudják.

hirdetes

A díjátadó szerintem jó időpontban van, hiszen nagyon sok hajó későn érkezik be, így nem lenne velük szemben korrekt, ha lemaradnak a végéről. Szerintem nem csak a leggyorsabbak versenye, hanem ez 570 hajó számára fontos megmérettetés.

 

Kékszalag 2009?

Hajzer Bence: Mik a jövőtervek az új csapattal?
Magyar Vilma: Ezt a szezont szeretnénk együtt végigvitorlázni Asso osztályban. 2 hét múlva jön a bajnokság Balatonlellén, ami jó megmérettetés lesz. Meglátjuk mennyi valós esélyünk van és miben kell még fejlődnünk, hogy a legjobbak között legyünk. Nagyon jó csapatunk volt, így bizakodva tekintünk a jövő felé.

Forrás: Vitorlázás.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Rendezvényhelyszín

Rendezvényhelyszín Balaton vagy Budapest legszebb részein? Országunk... Tovább

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 5.0