notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Jótékonyság a Kékszalagon!

hirdetes

Fantasztikus ügy mellett áll ki a Kékszalag 2017-ben!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kékszalag Magyarország legnagyobb tókerülő versenye a Balatonon. Idén azonban egy fantasztikus ügy mellett állnak ki. Mutatjuk a részleteket!

Jótékony Kékszalag

Megszokhattuk, hogy a Kékszalag szervezői mindig összefognak a versenyzőkkel egy jótékony cél érdekében. A 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon a résztvevők autista fiatalokat támogathatnak. Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy a nevezésnél plusz ötezer forintot befizetnek az Autistic Art és az Erste közös standjánál. Ebből az összegből az Autistic Art Alapítvány  egy autista otthonban lakó fiatal három hónapos művészetterápiás foglalkozását támogatja majd. A támogatók cserébe egy autista fiatal által készített grafikával illusztrált kék szalagot kapnak, amelyet a verseny kék szalagja mellett kitűzhetnek hajójukon.

 

 

Az Erste Bank és az Autistic Art Alapítvány kapcsolata több évre nyúlik vissza. A dolgozói kezdeményezésre indult, mostanra társadalmi felelősségvállalási programmá alakult kezdeményezés résztvevői a Kékszalag segítségével is szeretnének hozzájárulni az alapítvány munkájának támogatásához. 

hirdetes
Jótékony Kékszalag

 

A legújabb kutatások szerint minden századik gyermek autista vagy autisztikus tünetekkel bír. Ezzel az egy százalékos aránnyal számolva mintegy százezer autista gyermek és felnőtt él közöttünk Magyarországon, akiknek ellátása nem megoldott megfelelő módon. Ezért a Magyar Vitorlás Szövetség és az Erste Bank most közösen arra kéri a versenyen indulókat, hogy ők is csatlakozzanak a két szervezet kezdeményezéséhez, s hajónként egyszeri, ötezer forintos támogatással járuljanak hozzá egy autista fiatal művészetterápiás képzésének megvalósulásához.

hirdetes

 

Az Autistic Art Alapítvány az autizmussal élők számára létrehozott civil lakó otthonok fennmaradását támogatja. Missziójának lényege, hogy a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit javítsa. Az országban egyedül az Autistic Art Művészeti Program biztosít művészeti foglalkozásokat kortárs művészeti szemlélettel, mely az autista személyek belső világának bemutatását és saját vizuális eszközrendszerük megerősítését támogatja. A művészeti foglalkozásokon születő rajzokat, alkotásokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatják be, valamint a kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art design divatmárka termékein, sálain, noteszein, pulóverein.

 

Forrás: kekszalag.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

J24

J24 vitorlás hajó történet Az amerikai Rod Johnson, sok siker sztorihozhoz hasonlóan, a... Tovább

Sail Melbourne

Sail Melbourne vitorlás verseny Az ISAf Sailing World Cup-ot hét különböző országban... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 168

Átlagos értékelés: 4.8

Balaton verseny