notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

42. Kékszalag T-Mobile Nagydíj - Wossala György

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Wossala György katamaránnal indul a Kékszalagon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Wossala György katamaránnal indul a Kékszalagon


2010/06/22
Szentiványi Árpád

Az Audi-Ramada Sailing Team olimpiai, világ és Európa bajnok, nemzetközi vizeken ismert és elismert vitorlázókkal a fedélzetén a Kékszalag trófea elnyerését, illetve az 55 éves rekord megdöntését tűzte ki céljául. Mind a csapat, mind a hajó paraméterei garancia egy remek szereplésre a 42. Kékszalag T-Mobile Nagydíjon (2010. július 2-4). Az Audi-Ramada Sailing Team lehet az első katamarán, amely meghódítja a Balatont a Kékszalag versenyek történetében.

Audi Ramada

A csapat tagjai:


Skipper: Szentiványi Árpád
Többszörös magyar bajnok és kínai bajnok. 2004 és 2005 évben az F-18 katamarán világbajnokság aranycsoportjában szerepelt. 2005-t?l 2008-ig a Pekingi Olimpia előkészítésében a helyszínen közreműködött, mint edző és tanácsadó.

Navigátor: Wossala György
Többszörös világ- és Európa-bajnok Finn Dingi és Soling osztályban. Korábbi olimpikon, sokszoros magyar bajnok különböző osztályokban. 39-ik Kék Szalag (2007): Legjobban navigáló kormányos díj.

Kormányos: Roman Hagara (AUT)
Kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok Tornado (katamarán osztályban). 2008/2009-ben kormányosként irányította a BMW-Oracle Amerika-Kupa csapat felkészítését. 2009 óta az Extreme Sailing Series versenysorozatban versenyez.

Taktikus: Hans-Peter Steinacher (AUT)
Kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok Tornado (katamarán osztályban). 2008/2009-ben taktikusként irányította a BMW-Oracle Amerika-Kupa csapat felkészítését. 2009 óta az Extreme Sailing Series versenysorozatban versenyez.

Bowman: David Vera (ESP)
Többszörös olimpikon és Amerika-Kupa résztvevő. 2008/9-ben körbevitorlázta a Földet.

Trimmer: Gabriele Olivo (ITA)
Korábbi sí- és kézilabda olasz bajnok. 2008/9-ben részt vett a Volvo Ocean Race versenysorozaton.

M?szaki adatok:
A 40 lábas katamarán a 21. század hajóépítésének minden innovációját magában rejti. Őrült száguldásra képes, mely a garantált látványosság mellett a csapatnak állandó veszélyt és kihívást nyújt. a biztonságot és a folyamatos médiakapcsolatot a 15 személyes, több mint 250 lóerős kísérő motoros biztosítja.


Hossz: 40 ft / 12,40 m
szélesség: 23 ft / 7,00 m
árboc: 62 ft / 19.00 m
grósz: 75 m2
fok: 25 m2
genakker: 110 m2
súly: 1350 kg
max sebesség: 75km/ó

B?vebb információ:
Szentiványi Árpád
csapatvezet?
+36 20 20 30 262
arpad@at.northsails.com

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...

Mozgókötél

Mozgókötél - a vitorlák fel, le és kezelésére használt kötelek

Videoton Yacht Club, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Videoton Yacht Club ...

Fonyód Túravitorlás Sportklub Kikötő

A Túravitorlás Sportklub fonyódi kikötője a Balaton nyugati medencéjének déli részén...

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!