42. Kékszalag T-Mobile Nagydíj - Wossala György

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Wossala György katamaránnal indul a Kékszalagon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Wossala György katamaránnal indul a Kékszalagon


2010/06/22

Az Audi-Ramada Sailing Team olimpiai, világ és Európa bajnok, nemzetközi vizeken ismert és elismert vitorlázókkal a fedélzetén a Kékszalag trófea elnyerését, illetve az 55 éves rekord megdöntését tűzte ki céljául. Mind a csapat, mind a hajó paraméterei garancia egy remek szereplésre a 42. Kékszalag T-Mobile Nagydíjon (2010. július 2-4). Az Audi-Ramada Sailing Team lehet az első katamarán, amely meghódítja a Balatont a Kékszalag versenyek történetében.

Audi Ramada

A csapat tagjai:


Skipper: Szentiványi Árpád
Többszörös magyar bajnok és kínai bajnok. 2004 és 2005 évben az F-18 katamarán világbajnokság aranycsoportjában szerepelt. 2005-t?l 2008-ig a Pekingi Olimpia előkészítésében a helyszínen közreműködött, mint edző és tanácsadó.

Navigátor: Wossala György
Többszörös világ- és Európa-bajnok Finn Dingi és Soling osztályban. Korábbi olimpikon, sokszoros magyar bajnok különböző osztályokban. 39-ik Kék Szalag (2007): Legjobban navigáló kormányos díj.

Kormányos: Roman Hagara (AUT)
Kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok Tornado (katamarán osztályban). 2008/2009-ben kormányosként irányította a BMW-Oracle Amerika-Kupa csapat felkészítését. 2009 óta az Extreme Sailing Series versenysorozatban versenyez.

Taktikus: Hans-Peter Steinacher (AUT)
Kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok Tornado (katamarán osztályban). 2008/2009-ben taktikusként irányította a BMW-Oracle Amerika-Kupa csapat felkészítését. 2009 óta az Extreme Sailing Series versenysorozatban versenyez.

Bowman: David Vera (ESP)
Többszörös olimpikon és Amerika-Kupa résztvevő. 2008/9-ben körbevitorlázta a Földet.

Trimmer: Gabriele Olivo (ITA)
Korábbi sí- és kézilabda olasz bajnok. 2008/9-ben részt vett a Volvo Ocean Race versenysorozaton.

M?szaki adatok:
A 40 lábas katamarán a 21. század hajóépítésének minden innovációját magában rejti. Őrült száguldásra képes, mely a garantált látványosság mellett a csapatnak állandó veszélyt és kihívást nyújt. a biztonságot és a folyamatos médiakapcsolatot a 15 személyes, több mint 250 lóerős kísérő motoros biztosítja.


Hossz: 40 ft / 12,40 m
szélesség: 23 ft / 7,00 m
árboc: 62 ft / 19.00 m
grósz: 75 m2
fok: 25 m2
genakker: 110 m2
súly: 1350 kg
max sebesség: 75km/ó

B?vebb információ:
Szentiványi Árpád
csapatvezet?
+36 20 20 30 262
arpad@at.northsails.com

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bolcni

A bolcni jelentése csapszeg.

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része.

Behúzókötél

A behúzókötél a vitorlák behúzására, kiengedésére, szélhez való optimális...

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.

Hepatitis

Vírushepatitisek A vírushepatitis megnevezés különböző vírusok által okozott...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.