notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legdurvább versenye, ahol még a haláltól se riadnak vissza

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A világ legkegyetlenebb versenye

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legkegyetlenebb versenye


2014/06/17
Petra

Angliában évente egyszer megrendeznek egy olyan versenyt, ahol a rendezők nem válogatnak a keményebbnél keményebb megpróbáltatások között.

Kemény Fickók Kihívása
Angliában minden évben megrendezik a világ legkegyetlenebb versenyét, a Tough Guy Challenget, ami magyarul annyit jelent, hogy Kemény Fickók Kihívása. Ennek ellenére a verseny résztvevői nemcsak férfiakból állnak, hanem sok nő is vállalkozik erre az extrém kihívásra.

 

A versenyt viszont nem véletlenül nevezik a világ legkeményebb versenyének. Kezdjük azzal, hogy a jelentkezőknek alá kell írniuk egy papírt, amiben az áll, hogy saját felelősségre indulnak ezen az erőpróbán és vállalják az esetleges sérüléseket is, ami lehet csonttörés, elektromos áramütés, ütött, vágott és égési sérülések, kihűlés, kiszáradás, rándulás, ficam és halál.

 

Kemény Fickók Kihívása

A verseny nem ajánlott se klausztrofóbiásoknak, se tériszonyosoknak és persze azoknak se, akik utálják a sarat, mert innen senki nem megy haza patyolat tisztán. A pálya egy tájfutásos és egy akadálypályás szakaszból áll, rajta a legkülönfélébb kihívásokkal. Ráadásul még az nehezíti a versenyzők dolgát, hogy általában a leghidegebb hónapban, januárban rendezik meg ezt a kihívássorozatot.

 

A versenyzőknek összesen 12 kilométert kell megtenniük, ahol találkozhatnak egy olyan szakasszal, ahol egy kilométeren keresztül kell a vízben gázolniuk, ami jól kifárasztja őket. Viszont ez semmi ahhoz képest, ami még hátra van. A versenyből nem maradhat ki a szögesdrót alatti csúszás és a kötélpálya se, viszont a füstös szakasz már annál szokatlanabb, amikor is füstbombákat hajigálnak a versenyzők közé. A füst olyankor annyira sűrű lesz, hogy lehetetlen benne tájékozódni.

 

Kemény Fickók Kihívása

A pályán viszont nemcsak vizes és saras szakaszok vannak, hanem tüzesek is, ami annyit jelent, hogy a versenyzőknek lángoló akadályokon is át kell jutniuk. Itt léphetnek közbe az égési sérülések, ha nem vigyáznak magukra. Ezért van szükség nagy lélekjelenlétre. És persze nem maradhat ki a klausztrofóbiások rémálma sem, a földalatti alagút. A pályának még van egy olyan része, ahol jégpáncélon kell keresztülfutni, ami vagy beszakad alattuk, vagy nem.

 

A versenyt általában a részvevők egyharmada feladja, ami valahol érthető, hisz ez nem gyerekjáték. Viszont aki megnyeri, az büszke lehet magára.

 versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fuxolás

A fuxolás, bandázsolás, babázás két kötél tartós összefonása, egymáshoz való tartós rögzítése.

Születésnapi buli helyszín

Különleges születésnapi buli helyszín után kutatsz? Ha a szülinapi buli Budapesten lesz, ezen...

A parafa tömítőanyag

Parafa tömítőanyag: tömítésre és hőszigetelésre a parafát paratölgyből készítik...

Cápafog

A cápafog az árbocra szerelt fogas fémszerelvény, mely a vitorlafelhúzók fémcsatjának...

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.