notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legdurvább versenye, ahol még a haláltól se riadnak vissza

hirdetes

A világ legkegyetlenebb versenye

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Angliában évente egyszer megrendeznek egy olyan versenyt, ahol a rendezők nem válogatnak a keményebbnél keményebb megpróbáltatások között.

Kemény Fickók Kihívása

Angliában minden évben megrendezik a világ legkegyetlenebb versenyét, a Tough Guy Challenget, ami magyarul annyit jelent, hogy Kemény Fickók Kihívása. Ennek ellenére a verseny résztvevői nemcsak férfiakból állnak, hanem sok nő is vállalkozik erre az extrém kihívásra.

 

A versenyt viszont nem véletlenül nevezik a világ legkeményebb versenyének. Kezdjük azzal, hogy a jelentkezőknek alá kell írniuk egy papírt, amiben az áll, hogy saját felelősségre indulnak ezen az erőpróbán és vállalják az esetleges sérüléseket is, ami lehet csonttörés, elektromos áramütés, ütött, vágott és égési sérülések, kihűlés, kiszáradás, rándulás, ficam és halál.

 

Kemény Fickók Kihívása

A verseny nem ajánlott se klausztrofóbiásoknak, se tériszonyosoknak és persze azoknak se, akik utálják a sarat, mert innen senki nem megy haza patyolat tisztán. A pálya egy tájfutásos és egy akadálypályás szakaszból áll, rajta a legkülönfélébb kihívásokkal. Ráadásul még az nehezíti a versenyzők dolgát, hogy általában a leghidegebb hónapban, januárban rendezik meg ezt a kihívássorozatot.

 

A versenyzőknek összesen 12 kilométert kell megtenniük, ahol találkozhatnak egy olyan szakasszal, ahol egy kilométeren keresztül kell a vízben gázolniuk, ami jól kifárasztja őket. Viszont ez semmi ahhoz képest, ami még hátra van. A versenyből nem maradhat ki a szögesdrót alatti csúszás és a kötélpálya se, viszont a füstös szakasz már annál szokatlanabb, amikor is füstbombákat hajigálnak a versenyzők közé. A füst olyankor annyira sűrű lesz, hogy lehetetlen benne tájékozódni.

 

Kemény Fickók Kihívása

A pályán viszont nemcsak vizes és saras szakaszok vannak, hanem tüzesek is, ami annyit jelent, hogy a versenyzőknek lángoló akadályokon is át kell jutniuk. Itt léphetnek közbe az égési sérülések, ha nem vigyáznak magukra. Ezért van szükség nagy lélekjelenlétre. És persze nem maradhat ki a klausztrofóbiások rémálma sem, a földalatti alagút. A pályának még van egy olyan része, ahol jégpáncélon kell keresztülfutni, ami vagy beszakad alattuk, vagy nem.

 

A versenyt általában a részvevők egyharmada feladja, ami valahol érthető, hisz ez nem gyerekjáték. Viszont aki megnyeri, az büszke lehet magára.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Születésnapi buli helyszín Budapest

Igényes, elegáns, exkluzív születésnapi buli helyszín Budapesten? Megtaláltad! A... Tovább

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 176

Átlagos értékelés: 5.0

verseny