notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kenese-Keszthely Rekord jégen

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Kenese-Keszthely Rekord jégen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kenese-Keszthely Rekord jégen


2011/01/05
Beliczay Péter

 Pallay Tibor kísérletet tesz a Kenese-Keszthely rekord jégen futott alapidejének beállítására. Az időjárás előrejelzések szerint a rajt időpontja  január 6-án 11-12 óraa keszthelyi mólóról.

Kenese-Keszthely

 A cél:

Kenese-Keszthely rekord jeges alapidejének felállítása

Pálya:A keszthelyi móló és a balatonkenesei móló közötti legrövidebb út, a Balaton jegén megtéve.

Rekordok:

Vitorlás hajóval a Fantomasso csapata 3 óra 41 perc ( 2007 október 23.)Szörffel Varga Gábor, 3 óra 32 perc

Időpont:

2011. január 6. csütörtök

Indulás:

A keszthelyi mólóról

A próbálkozó:

Pallay Tibor ( Pallus ) (született:1978)

1988-ban kezdte a vitorlázást, és elég gyorsan meg is szerette ezt a sportot, mely ma meghatározza az életét. A szamárlétrát végig járva az Optimist osztálytól a maxi hajókig sokféle hajón megfordult, és ért el sikereket kormányosként és legénységként egyaránt. Az olimpiai Finn osztályban évekig válogatott kerettag volt, míg 2008-ban „szögre” akasztotta vitorláskesztyűt. Ez nem azt jelentette, hogy nem vitorlázott, de az évi 250 nap vitorlázás jelentősen lecsökkent az edzői munka mellett. Edzőként gyerekeket készített fel versenyekre, de 2010 őszétől új kihívás várt rá, az olimpiára készülő Beliczay Márton edzője lett.

Legfontosabb eredményei :

4 x Magyari Bajnok, 6 x bajnoki ezüstérmes, Junior EB ezüstérmes, Junior EB 8. helyezett, 8 x ranglista első. 

A szörfözés az aktív vitorlázás után következett, és ennek egyenes következménye a téli jégszörfözés. A speciálisan erre a célra fejlesztett jégszörfök tökéletesen visszaadják a vízi szörfözés élményét, csupán a metsző hideg lehet ellenfele a szörfösnek. A sebesség lenyűgöző, elérheti az óránkénti 80km/órát is! Az esés ennél a sebességnél már nem veszélytelen, ezért a megfelelő védőfelszerelés elengedhetetlen.

Néhány szóban a kihívásról:

Régen foglalkoztat már egy ilyen jellegű kihívás. Vitorláztam már egyedül a tengeren 40 csomós szélben és 14-15 fős csapattal is a Balatonon, a Lisa és a Nemere II. kormányosaként, de indultam az egykezes Balaton-kerülőn is. A Kenese-Keszthely rekord gyermekkorom óta motoszkál a fejemben. Vizes környezetben még nem futottam neki a kísérletnek, de ami késik, nem múlik! Az idei keményebb tél ösztönzött arra, hogy ezt az utat jégszörffel tegyem meg. A jég minősége évek óta nem volt ennyire jó, mint most, és a kísérlet időpontjára várhatóan a meleg front szele is ideális lehet. Célom egy alap-idő felállítása, mely többeket ösztönöz arra, hogy hasonló „őrültséget” kövessenek el. Ruházatom egy vízhatlan Magic Marine szárazruha lesz egy esetleges beszakadást kivédendően, valamint Mystic snowboard ruha. Mivel egyedül megyek, elengedhetetlen, hogy megfelelő biztosítás legyen mögöttem. 2 db GPS nyomkövetővel az interneten is követhető majd az utam, ezen kívül vízhatlan mobiltelefon is lesz nálam, ha segítségre lenne szükségem. Parti csapatom végig kísér majd az út során, melynek legrázósabb része a kompnál lesz, mivel az még óránként közlekedve felbontja a jeget.

Támogatók:

Felszerelés, ruházat támogató

SAILING CENTER Kft. www.sailingcenter.hu forgalmazásában

- MAGIC MARINE, driven by the elements – technikai és parti vitorlás ruházat

- MYSTIC BOARDING – szörf felszerelés, szörf és snowboard technikai ruházat

Médiatámogató:

SAILING.HU Az Internetes Vitorlás Magazin www.sailing.hu

Nyomkövetés:

SNEWI SPORT www.snewisport.hu

Biztonságos háttér:

Vizimentők Magyarországi Szakszolgálata www.vizimentok.hu

Információ:

Pallay Tibor

info@sailingcenter.hu

06 20 555 0235

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a Keszthelyen rajtnál vagy Kenesén a célban!

 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vendée Globe

Vendée Globe vitorlás verseny - Elméletben egyszerű Elméletben a Vendée Globe egy...

Cumulus

A cumulus egy 1-2 km magasan úszó gomolyfelhő. A zivataros idő előhírnöke. A vastagabb...

Répa

Répát általában akkor húzunk, amikor a spinakker vagy más hátszélvitorla megtekeredve,...

J24

J24 vitorlás hajó történet Az amerikai Rod Johnson, sok siker sztorihozhoz hasonlóan, a...

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!