Balatonkenesei szezonnyitóról Litkey Farkas, Detre Szabolcs, és Belle Örs

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Balatonkenesei szezonnyitóról Litkey Farkas, Detre Szabolcs, és Belle Örs nyilatkozott

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Balatonkenesei szezonnyitóról Litkey Farkas, Detre Szabolcs, és Belle Örs nyilatkozott


2010/04/26

Április 24-ei hétvégén rendezték meg a Kenesei szezonnyitót. Ennek kapcsán szólaltattunk meg három nagy múlttal rendelkező vitorlázót, akik részt vettek a versenyen. A versennyel kapcsolatos érzéseikről, tapasztalataikról, a jövőbeli terveikről kérdeztük őket.


Detre Szabolcs (1947.03.07)

(Hússzoros magyar bajnok, osztrák, holland, dán, német, lengyel bajnok. Kenese Marina Port VSE tagja, hajóosztály : Asso 99. Olimpiai 3. (1980, Moszkva) , világbajnoki 4. (1983)  , Eb 9. (1993, Porto Rose) helyezett vitorlázó)


Szerk: Milyen volt az év első versenye a csapat számára?

Detre Szabolcs: A versenyt 2. helyez zártuk, amire nem lehet azt mondani, hogy rossz eredmény, de úgy éreztük kezünkben volt az első hely, talán csak a balszerencsének volt köszönhető hogy kicsúszott a győzelem.

Szerk:Van-e változás a csapatban a tavalyihoz képest?

Detre Szabolcs: Az idén csatlakozott a csapathoz egy fiatalember, a neve Füredi Gyula. 19 éves, vízipólós múlttal rendelkezik.

Szerk:Idén is az Erste szponzorálja a Detre Sailing Teamet? Mi a csapat neve?

Detre Szabolcs: Ez egy nyitott dolog még, de folynak az Erstével a tárgyalások. Hogy mi lesz idén a csapatunk neve az is 1-2 héten belül fog eldőlni, de eddig az Erste nevet használtuk. Az Erste jó mert azt jelenti hogy első, és a név kötelez.

Szerk:Milyen terveitek céljaitok vannak 2010-re?

Detre Szabolcs: Izgalmas helyen lesz idén az Európa Bajnokság, fennt az Északi-tengeren. Oda szeretnénk kimenni, azokat a hullámokat kipróbálni. Személy szerint nekem van egy érdekes versenyem, a Dragon Eb ahol Gömbös Lórántnak segítek. Egész télen erre készültünk Cannesba jártunk versenyezni. A Dragon osztály sárkány hajós versenye júniusban Kenesén lesz, ami egy hatalmas verseny, 100 indulóval. Ez a két érdekesség vár rám 2010-ben.


Belle Örs

(Hajóosztály : S22 Többszörös Pünkösdi Regatta győztes, Magyar Bajnoki 1. hely, több trófea birtokosa.)


Szerk:Milyen volt a kenesei szezonnyitó számodra?

Belle Örs:  A versenyről annyit lehet elmondani, hogy mind a két nap nagyon gyenge szél volt és az is nagyon változó irányú. Scholtz 22- ben két futamot tudtak rendezni mind a két napra 1-et. A versen nem volt túl eseménydús. Szél nem sok volt, sokat várakoztunk a vizen. Halasztás a vizen volt, mert nem volt túl nagy szél. Ennyi, ami a versenyről elmondható.

Szerk:Úgy hallottuk idén nem a Scholtz osztályban, hanem a Principessán versenyzel.

Belle Örs: Igen, a pricipessa liberával kapcsolatban merült fel a lehetőség csatlakozni a csapathoz a Kékszalagig utánna S22 újra.


Litkey Farkas (1966.03.05)

(Egyesület : Kenese Marina Port, hajóosztály : Libera. Többszörös Kékszalag győztes, olimpikon, számtalan trófea birtokosa, Hajó Magazin szerkesztője)

Szerk: Hogyan jellemeznéd az idei szezonnyitót?

Litkey Farkas: Meg kell dícsérni a mezőnyt, rendkívül nehéz szélviszonyok voltak, a rendezők mindent elkövettek hogy minél több futamot elindíthassanak. A szél a part mellett nagyon vékony sávban folyamatosan fújt, de igazából nem terjedt el annyira hogy  arra lehetett volna versenypályát túzni, és ezzel próbálkoztak a rendezők Dávid Júlia vezetésével. Ezek között a nehéz viszonyok között csináltak 3 futamot néhány osztálynak, a lassabbaknak csak egyet. Ebben a hétvégében nem volt több. A versenyzők nyugodtak voltak, amiben talán az is közrejátszik, hogy ilyen szép volt az idő.

Szerk:A tavalyihoz képest hány induló volt?

Litkey Farkas: Tavaly sokkal több szél volt, mind a 6 futamot sikerült megrendezni minden pályán. A verseny szakmai értéke jobb volt. Vitorlás sport, szél is kell hozzá.

Szerk: Mi lesz a következő verseny amin elindulsz?

Litkey Farkas: A következő verseny a jövő hét végén lesz J24-es osztályban, ami az idei 2. legrangosabb verseny. 50 hajóra számítanak, komoly megmérettetés a nemzetközi mezőnyben.
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Unterlieck

Az unterlieck a nagyvitorla (Gross) alsó éle.

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább...

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence...

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.