Balatonkenesei szezonnyitóról Litkey Farkas, Detre Szabolcs, és Belle Örs

Balatonkenesei szezonnyitóról Litkey Farkas, Detre Szabolcs, és Belle Örs nyilatkozott

hirdetes

Április 24-ei hétvégén rendezték meg a Kenesei szezonnyitót. Ennek kapcsán szólaltattunk meg három nagy múlttal rendelkező vitorlázót, akik részt vettek a versenyen. A versennyel kapcsolatos érzéseikről, tapasztalataikról, a jövőbeli terveikről kérdeztük őket.

Detre Szabolcs (1947.03.07)

(Hússzoros magyar bajnok, osztrák, holland, dán, német, lengyel bajnok. Kenese Marina Port VSE tagja, hajóosztály : Asso 99. Olimpiai 3. (1980, Moszkva) , világbajnoki 4. (1983)  , Eb 9. (1993, Porto Rose) helyezett vitorlázó)


Szerk: Milyen volt az év első versenye a csapat számára?

Detre Szabolcs: A versenyt 2. helyez zártuk, amire nem lehet azt mondani, hogy rossz eredmény, de úgy éreztük kezünkben volt az első hely, talán csak a balszerencsének volt köszönhető hogy kicsúszott a győzelem.

Szerk:Van-e változás a csapatban a tavalyihoz képest?

Detre Szabolcs: Az idén csatlakozott a csapathoz egy fiatalember, a neve Füredi Gyula. 19 éves, vízipólós múlttal rendelkezik.

Szerk:Idén is az Erste szponzorálja a Detre Sailing Teamet? Mi a csapat neve?

Detre Szabolcs: Ez egy nyitott dolog még, de folynak az Erstével a tárgyalások. Hogy mi lesz idén a csapatunk neve az is 1-2 héten belül fog eldőlni, de eddig az Erste nevet használtuk. Az Erste jó mert azt jelenti hogy első, és a név kötelez.

Szerk:Milyen terveitek céljaitok vannak 2010-re?

Detre Szabolcs: Izgalmas helyen lesz idén az Európa Bajnokság, fennt az Északi-tengeren. Oda szeretnénk kimenni, azokat a hullámokat kipróbálni. Személy szerint nekem van egy érdekes versenyem, a Dragon Eb ahol Gömbös Lórántnak segítek. Egész télen erre készültünk Cannesba jártunk versenyezni. A Dragon osztály sárkány hajós versenye júniusban Kenesén lesz, ami egy hatalmas verseny, 100 indulóval. Ez a két érdekesség vár rám 2010-ben.

hirdetes


Belle Örs

(Hajóosztály : S22 Többszörös Pünkösdi Regatta győztes, Magyar Bajnoki 1. hely, több trófea birtokosa.)


Szerk:Milyen volt a kenesei szezonnyitó számodra?

Belle Örs:  A versenyről annyit lehet elmondani, hogy mind a két nap nagyon gyenge szél volt és az is nagyon változó irányú. Scholtz 22- ben két futamot tudtak rendezni mind a két napra 1-et. A versen nem volt túl eseménydús. Szél nem sok volt, sokat várakoztunk a vizen. Halasztás a vizen volt, mert nem volt túl nagy szél. Ennyi, ami a versenyről elmondható.

Szerk:Úgy hallottuk idén nem a Scholtz osztályban, hanem a Principessán versenyzel.

Belle Örs: Igen, a pricipessa liberával kapcsolatban merült fel a lehetőség csatlakozni a csapathoz a Kékszalagig utánna S22 újra.


Litkey Farkas (1966.03.05)

(Egyesület : Kenese Marina Port, hajóosztály : Libera. Többszörös Kékszalag győztes, olimpikon, számtalan trófea birtokosa, Hajó Magazin szerkesztője)

hirdetes

Szerk: Hogyan jellemeznéd az idei szezonnyitót?

Litkey Farkas: Meg kell dícsérni a mezőnyt, rendkívül nehéz szélviszonyok voltak, a rendezők mindent elkövettek hogy minél több futamot elindíthassanak. A szél a part mellett nagyon vékony sávban folyamatosan fújt, de igazából nem terjedt el annyira hogy  arra lehetett volna versenypályát túzni, és ezzel próbálkoztak a rendezők Dávid Júlia vezetésével. Ezek között a nehéz viszonyok között csináltak 3 futamot néhány osztálynak, a lassabbaknak csak egyet. Ebben a hétvégében nem volt több. A versenyzők nyugodtak voltak, amiben talán az is közrejátszik, hogy ilyen szép volt az idő.

Szerk:A tavalyihoz képest hány induló volt?

Litkey Farkas: Tavaly sokkal több szél volt, mind a 6 futamot sikerült megrendezni minden pályán. A verseny szakmai értéke jobb volt. Vitorlás sport, szél is kell hozzá.

Szerk: Mi lesz a következő verseny amin elindulsz?

Litkey Farkas: A következő verseny a jövő hét végén lesz J24-es osztályban, ami az idei 2. legrangosabb verseny. 50 hajóra számítanak, komoly megmérettetés a nemzetközi mezőnyben.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.