notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Balatonkenesei szezonnyitóról Litkey Farkas, Detre Szabolcs, és Belle Örs

hirdetes

Balatonkenesei szezonnyitóról Litkey Farkas, Detre Szabolcs, és Belle Örs nyilatkozott

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Április 24-ei hétvégén rendezték meg a Kenesei szezonnyitót. Ennek kapcsán szólaltattunk meg három nagy múlttal rendelkező vitorlázót, akik részt vettek a versenyen. A versennyel kapcsolatos érzéseikről, tapasztalataikról, a jövőbeli terveikről kérdeztük őket.

Detre Szabolcs (1947.03.07)

(Hússzoros magyar bajnok, osztrák, holland, dán, német, lengyel bajnok. Kenese Marina Port VSE tagja, hajóosztály : Asso 99. Olimpiai 3. (1980, Moszkva) , világbajnoki 4. (1983)  , Eb 9. (1993, Porto Rose) helyezett vitorlázó)


Szerk: Milyen volt az év első versenye a csapat számára?

Detre Szabolcs: A versenyt 2. helyez zártuk, amire nem lehet azt mondani, hogy rossz eredmény, de úgy éreztük kezünkben volt az első hely, talán csak a balszerencsének volt köszönhető hogy kicsúszott a győzelem.

Szerk:Van-e változás a csapatban a tavalyihoz képest?

Detre Szabolcs: Az idén csatlakozott a csapathoz egy fiatalember, a neve Füredi Gyula. 19 éves, vízipólós múlttal rendelkezik.

Szerk:Idén is az Erste szponzorálja a Detre Sailing Teamet? Mi a csapat neve?

Detre Szabolcs: Ez egy nyitott dolog még, de folynak az Erstével a tárgyalások. Hogy mi lesz idén a csapatunk neve az is 1-2 héten belül fog eldőlni, de eddig az Erste nevet használtuk. Az Erste jó mert azt jelenti hogy első, és a név kötelez.

Szerk:Milyen terveitek céljaitok vannak 2010-re?

Detre Szabolcs: Izgalmas helyen lesz idén az Európa Bajnokság, fennt az Északi-tengeren. Oda szeretnénk kimenni, azokat a hullámokat kipróbálni. Személy szerint nekem van egy érdekes versenyem, a Dragon Eb ahol Gömbös Lórántnak segítek. Egész télen erre készültünk Cannesba jártunk versenyezni. A Dragon osztály sárkány hajós versenye júniusban Kenesén lesz, ami egy hatalmas verseny, 100 indulóval. Ez a két érdekesség vár rám 2010-ben.

hirdetes


Belle Örs

(Hajóosztály : S22 Többszörös Pünkösdi Regatta győztes, Magyar Bajnoki 1. hely, több trófea birtokosa.)


Szerk:Milyen volt a kenesei szezonnyitó számodra?

Belle Örs:  A versenyről annyit lehet elmondani, hogy mind a két nap nagyon gyenge szél volt és az is nagyon változó irányú. Scholtz 22- ben két futamot tudtak rendezni mind a két napra 1-et. A versen nem volt túl eseménydús. Szél nem sok volt, sokat várakoztunk a vizen. Halasztás a vizen volt, mert nem volt túl nagy szél. Ennyi, ami a versenyről elmondható.

Szerk:Úgy hallottuk idén nem a Scholtz osztályban, hanem a Principessán versenyzel.

Belle Örs: Igen, a pricipessa liberával kapcsolatban merült fel a lehetőség csatlakozni a csapathoz a Kékszalagig utánna S22 újra.


Litkey Farkas (1966.03.05)

(Egyesület : Kenese Marina Port, hajóosztály : Libera. Többszörös Kékszalag győztes, olimpikon, számtalan trófea birtokosa, Hajó Magazin szerkesztője)

hirdetes

Szerk: Hogyan jellemeznéd az idei szezonnyitót?

Litkey Farkas: Meg kell dícsérni a mezőnyt, rendkívül nehéz szélviszonyok voltak, a rendezők mindent elkövettek hogy minél több futamot elindíthassanak. A szél a part mellett nagyon vékony sávban folyamatosan fújt, de igazából nem terjedt el annyira hogy  arra lehetett volna versenypályát túzni, és ezzel próbálkoztak a rendezők Dávid Júlia vezetésével. Ezek között a nehéz viszonyok között csináltak 3 futamot néhány osztálynak, a lassabbaknak csak egyet. Ebben a hétvégében nem volt több. A versenyzők nyugodtak voltak, amiben talán az is közrejátszik, hogy ilyen szép volt az idő.

Szerk:A tavalyihoz képest hány induló volt?

Litkey Farkas: Tavaly sokkal több szél volt, mind a 6 futamot sikerült megrendezni minden pályán. A verseny szakmai értéke jobb volt. Vitorlás sport, szél is kell hozzá.

Szerk: Mi lesz a következő verseny amin elindulsz?

Litkey Farkas: A következő verseny a jövő hét végén lesz J24-es osztályban, ami az idei 2. legrangosabb verseny. 50 hajóra számítanak, komoly megmérettetés a nemzetközi mezőnyben.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 123

Átlagos értékelés: 4.8