Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009 beszámoló és eredménylista

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009


2009/04/27

84 hajó és 330 vitorlázó vett részt a hétvégén Balatonkenesén megrendezett Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009 versenyen.

Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009 beszámoló és eredménylista

Szombati túrafutam

Szombat 10.00 órakor rajtolt el 11 hajóval a túraverseny, amelynél jóval népszerűbb volt a rekord hajószámmal és versenyzővel futó One Design Trophy 2009-es versenysorozat 1. állomása. Balatonkenese-Balatonaliga-Balatonalmádi-Balatonkenese pályát a leggyorsabb hajó kicsivel több mint két óra alatt teljesítette, a leglassabb egység pedig több mint három órát vitorlázott a 2-3 m/s-os keleti szélben. Az abszolút győzelmet a Paquita szerezte meg a Red Shark és Vokurka előtt. A YSI-es osztályban a Vokurka a YSII-es osztályban pedig a Dolce Vita diadalmaskodott.

A ODT 2009 sorozatverseny 1. állomása:

A két napos pályaverseny első napján 9 hajóosztály 73 egysége vágott neki az up and down két körös pályának. Az Asso, Melges és 8mOD osztályok nagy pályán rótták a köröket, míg a Nautic, Elliott, S22, J24, SR és Dragon hajók a kisebb pályán, egy betétbóját kerülve vitorláztak. Az első nap a tervezett 4 helyett csak két futamot sikerült lebonyolítani, mert sajnos 1 órára már annyira leállt a szél, hogy ugyan még az Assok le tudták vitorlázni a 3. futamot, de a következő három elrajtolt osztály a Melges, 8mOD és Nautic hajók versenyét le kellett fújni. Aznap már nem volt futam. Vasárnap 7-8m/s-os keleti fogadta a vitorlázókat. A friss tavaszi szélben a versenykiírás szerint két futamot vitorláztak az egységek. Az olykor 20-30 fokot forduló szélben nem volt mindig optimális a rajtvonal, így a luvos rajtoknál nagy volt a tülekedés és gyakori a korai rajtolás is. Az Asso osztály öt futamot vitorlázott az első lett a jelenlegi EB bajnok Detre páros az ERSTE hajóval. A Melgesek versenyét Litkey Árpád kormányozta Team Proximo nyerte, a 8m OD osztályban Majthényi Szabolcs állhatott a dobogó felső fokára a Lombarddal. Az Elliott 770-ben Szoják Balázs Audentes egysége diadalmaskodott. A S22-eseknél Belle Örs örülhetett az aranynak a Bilfinger Berger kormányosaként. A J24-eseknél Kovács Zoltán KIROWSKI egysége végzett az első helyen. A Sudár Regattáknál Kutics Krisztián a Főszéllel és a Dragonoknál pedig a Conseuro Lukáts Ákossal vehette át a legfényesebb érmet.
Örvendetes volt, hogy ezen a korai időpontban már ilyen népes mezőny gyűlt össze, talán ez is bizonyítja, hogy a balatoni szezon nem csak májustól szeptemberig tart. Külön öröm, hogy a most alakult Melges osztályban a kilenc hajóból nyolc indul a versenyen. Az öt versenyből álló One Design Trophyt az öt klub azért hozta létre, hogy a profi nagyhajós vitorlázóknak megfelelő körülményeket biztosítson a színvonalas versenyzéshez. Ez most láthatóan sikerült. Folytatás következik: május 23-24. Csopak.
 

 Kenesei Szezonnyitó eredmények:

8mOD

Asso

Melges 24

Scholtz22

Nautic

J24

Dragon

Elliott 770

Sudár Regatta

Túraverseny

 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sudár Regatta vitorlás hajó

Sudár Regatta Skandináv vonalvezetésű egységes osztályhajó. Magyarországon 1985 óta...

Hétvégi gyerekprogram Symbol Budapest

Hétvégi gyerekprogram a Symbol Budapestben: Szeptember 13-tól május végéig tárt karokkal...

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,...

Top

Az árboc csúcsa.

Bolcni

A bolcni jelentése csapszeg.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.