notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009 beszámoló és eredménylista

hirdetes

Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

84 hajó és 330 vitorlázó vett részt a hétvégén Balatonkenesén megrendezett Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009 versenyen.

Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009 beszámoló és eredménylista

Szombati túrafutam

Szombat 10.00 órakor rajtolt el 11 hajóval a túraverseny, amelynél jóval népszerűbb volt a rekord hajószámmal és versenyzővel futó One Design Trophy 2009-es versenysorozat 1. állomása. Balatonkenese-Balatonaliga-Balatonalmádi-Balatonkenese pályát a leggyorsabb hajó kicsivel több mint két óra alatt teljesítette, a leglassabb egység pedig több mint három órát vitorlázott a 2-3 m/s-os keleti szélben. Az abszolút győzelmet a Paquita szerezte meg a Red Shark és Vokurka előtt. A YSI-es osztályban a Vokurka a YSII-es osztályban pedig a Dolce Vita diadalmaskodott.

A ODT 2009 sorozatverseny 1. állomása:

A két napos pályaverseny első napján 9 hajóosztály 73 egysége vágott neki az up and down két körös pályának. Az Asso, Melges és 8mOD osztályok nagy pályán rótták a köröket, míg a Nautic, Elliott, S22, J24, SR és Dragon hajók a kisebb pályán, egy betétbóját kerülve vitorláztak. Az első nap a tervezett 4 helyett csak két futamot sikerült lebonyolítani, mert sajnos 1 órára már annyira leállt a szél, hogy ugyan még az Assok le tudták vitorlázni a 3. futamot, de a következő három elrajtolt osztály a Melges, 8mOD és Nautic hajók versenyét le kellett fújni. Aznap már nem volt futam. Vasárnap 7-8m/s-os keleti fogadta a vitorlázókat. A friss tavaszi szélben a versenykiírás szerint két futamot vitorláztak az egységek. Az olykor 20-30 fokot forduló szélben nem volt mindig optimális a rajtvonal, így a luvos rajtoknál nagy volt a tülekedés és gyakori a korai rajtolás is. Az Asso osztály öt futamot vitorlázott az első lett a jelenlegi EB bajnok Detre páros az ERSTE hajóval. A Melgesek versenyét Litkey Árpád kormányozta Team Proximo nyerte, a 8m OD osztályban Majthényi Szabolcs állhatott a dobogó felső fokára a Lombarddal. Az Elliott 770-ben Szoják Balázs Audentes egysége diadalmaskodott. A S22-eseknél Belle Örs örülhetett az aranynak a Bilfinger Berger kormányosaként. A J24-eseknél Kovács Zoltán KIROWSKI egysége végzett az első helyen. A Sudár Regattáknál Kutics Krisztián a Főszéllel és a Dragonoknál pedig a Conseuro Lukáts Ákossal vehette át a legfényesebb érmet.

hirdetes
Örvendetes volt, hogy ezen a korai időpontban már ilyen népes mezőny gyűlt össze, talán ez is bizonyítja, hogy a balatoni szezon nem csak májustól szeptemberig tart. Külön öröm, hogy a most alakult Melges osztályban a kilenc hajóból nyolc indul a versenyen. Az öt versenyből álló One Design Trophyt az öt klub azért hozta létre, hogy a profi nagyhajós vitorlázóknak megfelelő körülményeket biztosítson a színvonalas versenyzéshez. Ez most láthatóan sikerült. Folytatás következik: május 23-24. Csopak.
hirdetes
 

 Kenesei Szezonnyitó eredmények:

8mOD

Asso

Melges 24

Scholtz22

Nautic

J24

Dragon

Elliott 770

Sudár Regatta

Túraverseny

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Gitana 11

Gitana 11 vitorlás hajó leírás történet A hajót 2001-ben építették, akkor még... Tovább

Fenékdeszka

A fenékdeszka, vagy trepni a kajüt és a cockpit kiemelhető egységekből álló deszkázata. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 239

Átlagos értékelés: 5.0