notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009 beszámoló és eredménylista

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009


2009/04/27

84 hajó és 330 vitorlázó vett részt a hétvégén Balatonkenesén megrendezett Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009 versenyen.

Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó - One Design Trophy 2009 beszámoló és eredménylista

Szombati túrafutam

Szombat 10.00 órakor rajtolt el 11 hajóval a túraverseny, amelynél jóval népszerűbb volt a rekord hajószámmal és versenyzővel futó One Design Trophy 2009-es versenysorozat 1. állomása. Balatonkenese-Balatonaliga-Balatonalmádi-Balatonkenese pályát a leggyorsabb hajó kicsivel több mint két óra alatt teljesítette, a leglassabb egység pedig több mint három órát vitorlázott a 2-3 m/s-os keleti szélben. Az abszolút győzelmet a Paquita szerezte meg a Red Shark és Vokurka előtt. A YSI-es osztályban a Vokurka a YSII-es osztályban pedig a Dolce Vita diadalmaskodott.

A ODT 2009 sorozatverseny 1. állomása:

h2 after

A két napos pályaverseny első napján 9 hajóosztály 73 egysége vágott neki az up and down két körös pályának. Az Asso, Melges és 8mOD osztályok nagy pályán rótták a köröket, míg a Nautic, Elliott, S22, J24, SR és Dragon hajók a kisebb pályán, egy betétbóját kerülve vitorláztak. Az első nap a tervezett 4 helyett csak két futamot sikerült lebonyolítani, mert sajnos 1 órára már annyira leállt a szél, hogy ugyan még az Assok le tudták vitorlázni a 3. futamot, de a következő három elrajtolt osztály a Melges, 8mOD és Nautic hajók versenyét le kellett fújni. Aznap már nem volt futam. Vasárnap 7-8m/s-os keleti fogadta a vitorlázókat. A friss tavaszi szélben a versenykiírás szerint két futamot vitorláztak az egységek. Az olykor 20-30 fokot forduló szélben nem volt mindig optimális a rajtvonal, így a luvos rajtoknál nagy volt a tülekedés és gyakori a korai rajtolás is. Az Asso osztály öt futamot vitorlázott az első lett a jelenlegi EB bajnok Detre páros az ERSTE hajóval. A Melgesek versenyét Litkey Árpád kormányozta Team Proximo nyerte, a 8m OD osztályban Majthényi Szabolcs állhatott a dobogó felső fokára a Lombarddal. Az Elliott 770-ben Szoják Balázs Audentes egysége diadalmaskodott. A S22-eseknél Belle Örs örülhetett az aranynak a Bilfinger Berger kormányosaként. A J24-eseknél Kovács Zoltán KIROWSKI egysége végzett az első helyen. A Sudár Regattáknál Kutics Krisztián a Főszéllel és a Dragonoknál pedig a Conseuro Lukáts Ákossal vehette át a legfényesebb érmet.
Örvendetes volt, hogy ezen a korai időpontban már ilyen népes mezőny gyűlt össze, talán ez is bizonyítja, hogy a balatoni szezon nem csak májustól szeptemberig tart. Külön öröm, hogy a most alakult Melges osztályban a kilenc hajóból nyolc indul a versenyen. Az öt versenyből álló One Design Trophyt az öt klub azért hozta létre, hogy a profi nagyhajós vitorlázóknak megfelelő körülményeket biztosítson a színvonalas versenyzéshez. Ez most láthatóan sikerült. Folytatás következik: május 23-24. Csopak.
 

 Kenesei Szezonnyitó eredmények:

8mOD

Asso

Melges 24

Scholtz22

Nautic

J24

Dragon

Elliott 770

Sudár Regatta

Túraverseny

 

 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél...

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel...

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal

Rendezvénytermek Budapesten

A tökéletes rendezvénytermek Budapesten olyan helyszínen helyezkednek el, ami távol esik a...

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!