Kenguru Sailing Team és a Concept25

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kenguru Sailing Team és a Concept25

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kenguru Sailing Team és a Concept25


2011/12/18

 Bár megjött a rossz idő és a szezon utómunkálatai is lecsengtek, lassan a vitorlázóknál is beköszönt a szürke időszak, a szürke hétköznapokkal. Ezzel párhuzamosan folyamatosan erősödik ismét a Kékszalag láz. Érdekes hírek, képek keringenek a Facebook-on a Kenguru Sailing Team hajójával, a Concept 25-ös katamaránnal kapcsolatban, ennek apropóján beszélgettem a Csapat vezetőjével, Székely Andrással (Kenguruval).


 Ők azok, akik már 2009-ben nekiálltak készülni a nyílt Kékszalagra, és abban az évben már verseny kívül is teljesítették a verseny távját. Bár az ő hajójuk nem a legújabb, nem is a legnagyobb, de a hazai mezőnyben ők ismerik legjobban a hajójukat, illetve ők az egyik legfelkészültebbek hajókezelésből. 

 

A csapat közösségi oldalán a hajó felújításáról jelentek meg képek. Mennyire nyúltatok bele a hajóba?

 

A hajónk 2000-ben épült, egy az Eurosporton közvetíteni tervezett versenysorozathoz. Ma már ismert, hogy a győztes típus az Extreme 40-es lett, így a mi hajónkból ez az egy példány készült el. A mellőzés miatt sokat állt szétszedve Angliában és idén itthon is. 2010-ben már elkezdtük az egyszerűen kiváltható elemek cseréjét, akkor egy karbon-kevlár 3D-s öntött nagy és orrvitorlát valamint genakkert és codezerot gyártattunk rá Hollandiában a PerformanceSails katamaránokra specializálódott műhelyében. Most jött el az idő a testek, kereszttartók felújítására. A testeken fő változás lesz a „hullámátszúró” orrkiképzés, és a nagyobb tároló nyílások. Mindemellett az egyik test nagyobb mennyiségű vizet is szedett, ezt is orvosoljuk. Persze mindezek után elengedhetetlen a teljes fényezés. 

 

Ezek szerint megvan a háttér a a 2012-es évre? 

 

A 2009-es és 2010-es évek versenyeire volt pár támogatónk, de az anyagi hátteret zömében eddig magunk biztosítottuk. Most sokkal koncentráltabban igyekszünk korábbi és újabb támogatókat is meggyőzni a  céljaink eléréséhez, úgy tűnik sikerrel.

 

Ezen kívül milyen tuninggal készültök?

 

Mai szemmel aránytalanul kicsik a svertjeink, ezért újakat tervezünk gyártatni melyek kb. 80cm-el lesznek hosszabbak. Az eredeti állókötélzetünk PBO kötélből van, amit a nagy költségvetésű csapatok 2 évente cserélnek. Sajnos mi ezt nem tehetjük meg, így drótkötélre váltunk. Gondolkodunk egy top génuán, hátha ismét extrém gyenge széllel kell megküzdenünk, valamint cseréljük az elhasználódott köteleket, csigákat. Fontos lépésen vagyunk túl, van végre saját kísérő motorosunk és egyre szakszerűbben dolgozni tudó segítő csapatunk mind a vízen, mind a parton.


 

A 2011-es évben nem láttuk a hajót a vízen, igaz nem is indulhatott a szalagon. Nem fog hiányozni jövőre az idei év kiesése? 

 

Persze jó lett volna ezzel a hajóval is mennünk, de nagyon sűrű volt az év és egyszerűen nem maradt rá idő és energia. Azt hiszem, hogyha teljesen nem is pótolja egyik a másikat, de a csapat tagjainak F18 és F20 hajókkal vízen töltött ideje jó gyakorlás volt a nagy vasalóra is.

 

 

A katamarán eredményeket böngészve, szinte folyamatosan az élmezőnyben találhatóak a Kenguru Sailing Team tagjai. Az elkövetkező évben minden energia a Kékszalagra összpontosul, vagy az F18/F20 is  terítéken marad?

 

A Diószegi Zoltán – Jankovics Gábor F18-as egységünk folyamatosan szorongatta a Várady Szabó János – Petheő Tamás sokszoros Magyar Bajnok  párost a versenyeken és ezt a fejlődést tartva az Országos Bajnokságon tavalyhoz képest egy helyet javítva az ezüst érmet szerezték meg. Mi Marton Balázzsal július végétől hajózunk együtt Nacra F20-ason, augusztustól októberig szinte az összes hétvégét a vízen töltve. A befektetett munkánk első eredménye a Ponton Kupa M3 osztályának arany érme lett.

2012-ben mindkét csapatunk versenyzik a saját osztályában és a C25-el is. Dióék igyekeznek majd megnehezíteni Váradyék dolgát az F18-asok között. Mi komoly egyeztetések közepén vagyunk egy új high-tech Nacra F20 Carbon megvásárlásáról potenciális támogatónkkal. Ha sikerül, még nehezebb évünk lesz, mert semmit nem foghatunk majd a hajóra…  

 

 

Az idén volt az F18 világbajnokság itthon. Jövőre terveztek valamilyen nemzetközi versenyen való részvételt?

 

Dióék idén is voltak olaszországi versenyeken. Ez jó tapasztalatszerzésnek bizonyult, így 2012-ben is tervezik. Augusztus elején a Bódeni-tavon lesz a Nacra VB, amire mindkét egységgel tervezzük utazni. A C25-öst egy kicsit nehezebb mozgatni, így egyenlőre nem tervezünk Balatonon kívüli versenyt.

Viszont nem is kell mindenért külföldre mennünk. Májusban Coen de Koning kétszeres F18 világbajnok vezetésével megszervezzük immár harmadszor a Nacra tulajdonosoknak a háromnapos Nacra Clinic versenyzői képzést, melyen teljes létszámmal vesz részt a hajózó és a segítő csapatunk is.  

 

Hol és mikor tekinthető meg a felújított, átépített hajó?

 

Felkérést kaptunk a 2012-es Budapest Boat Show-ra, ahol a tervek szerint bemutatjuk a felújított Concept25-öst, a Dióék Nacra F18-asát az idei VB fő támogatójának színeiben valamint – ha minden sikerül akkor – az új Nacra F20 Carbont is. 

 

További képek a csapatról, a hajókról ITT érhető el.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fonyód Vitorláskikötő Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. Keresztes...

Tihanyi Yacht Club

A Tihanyi Yacht Club vitorláskikötőjének bemutatása: A tihanyi kompkikötőtől...

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Tőkesúly

A tőkesúly a nagyobb hajókon a víz alatti ellensúly. Nevezik még kielnek vagy ballasztnak.

Rendezvényhelyszín

Rendezvényhelyszín Balaton vagy Budapest legszebb részein? Országunk szerencsére gyönyörű...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.