A híres Kennedy család legendás hajója: a Marlin története

hirdetes

A Kennedy család legendás hajója: a Marlin

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

John F. Kennedy, az USA elnöke (1917-1963) nemcsak a nőkkel ápolt bensőséges kapcsolatot, hanem a hajókkal és a jachtokkal is. És mivel a család mindig rendelkezett egy kis plusz pénzzel, így nem is egy csónak állt rendelkezésükre – köztük a „Marlin” nevű legendás luxusjacht, ami akár a Kennedy család luxusjachtjának is tekinthető.

Kennedy család hajója: a Marlin

1929-ben Edsel Ford, Henry Ford fia, aki a „Ford Motor Company“ és a Automobil-Tycoon élén állt, megbízta Walther McInnis mérnököt, hogy tervezzen egy olyan jachtot, ami illik hozzá. A tervező alig egy év alatt alkotta meg a „Marlin”-t, ami 15 méter hosszú és három méter széles. 1935-ben a tulajdonos máris megvált a jachttól, ami ezek után egyik tulajdonostól a másikig vándorolt. Végül a későbbi elnök, John F. Kennedy édesapja, Joseph P. Kennedy szeretett bele ebbe a gyönyörű hajóba és meg is vásárolta 1952-ben. Attól a naptól kezdve a hajó a Kennedy-család része lett és számos nyaralás és rövid kiruccanás színhelyéül szolgált, amiken hol hosszabb, hol rövidebb ideig együtt lehetett a család. A Kennedy-család innentől kezdve 30 csomóval szelte a vizeket New England és Florida között. Ezen a hajón zavartalanul tölthették együtt a szabadidejüket, nyilvánosságtól távol a család, a barátok és más hozzátartozók.

Kennedy család hajója: a Marlin

A hajó bebizonyította, hogy tökéletesen alkalmas arra, hogy a család menedékhelyéül szolgáljon, de később, Joh. F. Kennedy elnöksége alatt a jacht nemcsak a család életének, hanem a bizalmas, politikai beszélgetéseknek is a színhelye lett. A társadalom olyan előkelő tagjai voltak vendégek rajta, mint Dean Rusk, az akkori külügyminiszter és Robert McNamara honvédelmi miniszter.

 

Amikor a hajó már egy jelentős ideje – 20 éve – a család birtokában volt, úgy döntöttek, hogy felújítják: új mahagóni padló, új festék és V8-as motor. De hiába nézett ki szebben, mint újkorában, a Kennedy család úgy döntött,  mégis megválik tőle és a jachtot a Floridai Egyetemnek adományozza.

Kennedy család hajója: a Marlin

A Floridai Egyetem csak egy megálló volt. Később a hajó ismételten ugyanarra a sorsra jutott: egyik tulajdonostól a másikig vándorolt, míg végül 2005-ben egy olasz designer vásárolta meg, Diego Della Valle. Egyelőre úgy néz ki, a jacht végre állandó tulajdonosra talált. Még mindig ugyanolyan lenyűgöző, mint újkorában. A nápolyi kikötő egyik legszebb látványossága.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének... Tovább

Palstek

  Csathurok, az egyik leggyakoribb vitorláscsómó (névadója: Stekk Pál legendája). Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 152

Átlagos értékelés: 4.7

hajó