notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A híres Kennedy család legendás hajója: a Marlin története

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A Kennedy család legendás hajója: a Marlin

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Kennedy család legendás hajója: a Marlin


2015/06/15
Petra

John F. Kennedy, az USA elnöke (1917-1963) nemcsak a nőkkel ápolt bensőséges kapcsolatot, hanem a hajókkal és a jachtokkal is. És mivel a család mindig rendelkezett egy kis plusz pénzzel, így nem is egy csónak állt rendelkezésükre – köztük a „Marlin” nevű legendás luxusjacht, ami akár a Kennedy család luxusjachtjának is tekinthető.

Kennedy család hajója: a Marlin
1929-ben Edsel Ford, Henry Ford fia, aki a „Ford Motor Company“ és a Automobil-Tycoon élén állt, megbízta Walther McInnis mérnököt, hogy tervezzen egy olyan jachtot, ami illik hozzá. A tervező alig egy év alatt alkotta meg a „Marlin”-t, ami 15 méter hosszú és három méter széles. 1935-ben a tulajdonos máris megvált a jachttól, ami ezek után egyik tulajdonostól a másikig vándorolt. Végül a későbbi elnök, John F. Kennedy édesapja, Joseph P. Kennedy szeretett bele ebbe a gyönyörű hajóba és meg is vásárolta 1952-ben. Attól a naptól kezdve a hajó a Kennedy-család része lett és számos nyaralás és rövid kiruccanás színhelyéül szolgált, amiken hol hosszabb, hol rövidebb ideig együtt lehetett a család. A Kennedy-család innentől kezdve 30 csomóval szelte a vizeket New England és Florida között. Ezen a hajón zavartalanul tölthették együtt a szabadidejüket, nyilvánosságtól távol a család, a barátok és más hozzátartozók.

Kennedy család hajója: a Marlin

A hajó bebizonyította, hogy tökéletesen alkalmas arra, hogy a család menedékhelyéül szolgáljon, de később, Joh. F. Kennedy elnöksége alatt a jacht nemcsak a család életének, hanem a bizalmas, politikai beszélgetéseknek is a színhelye lett. A társadalom olyan előkelő tagjai voltak vendégek rajta, mint Dean Rusk, az akkori külügyminiszter és Robert McNamara honvédelmi miniszter.

 

Amikor a hajó már egy jelentős ideje – 20 éve – a család birtokában volt, úgy döntöttek, hogy felújítják: új mahagóni padló, új festék és V8-as motor. De hiába nézett ki szebben, mint újkorában, a Kennedy család úgy döntött,  mégis megválik tőle és a jachtot a Floridai Egyetemnek adományozza.

Kennedy család hajója: a Marlin

A Floridai Egyetem csak egy megálló volt. Később a hajó ismételten ugyanarra a sorsra jutott: egyik tulajdonostól a másikig vándorolt, míg végül 2005-ben egy olasz designer vásárolta meg, Diego Della Valle. Egyelőre úgy néz ki, a jacht végre állandó tulajdonosra talált. Még mindig ugyanolyan lenyűgöző, mint újkorában. A nápolyi kikötő egyik legszebb látványossága.hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Log

Log - hajósebességet mérõ müszer

Csörlő

A csörlő a kötélbehúzást megkönnyítő szerkezet.

Balcsapás

Balcsapás: Egy vitorlás balcsapáson halad, amikor a szelet bal oldala felől kapja....

Takarás

Egy hajó akkor van takarásban, ha egy másik hajó elfogja előle a szelet. Ez létrejöhet...

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.