notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egis-Kereked vitorlás verseny beszámoló

hirdetes

Egis-Kereked Kupa eredmény

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az egyes osztályok versenyében jól látható volt, hogy kik dolgozták végig a telet külföldön. Ők többnyire a mezőny előtt vitorlázva magabiztosan versenyeztek.

Egis-Kereked Kupa

Egis-Kereked Kupa GRID Nagydíj
2010. április 30-május 2., Csopak
 

 

Véget ért az idei év első ifjúsági ranglista versenye Csopakon. Három nap alatt az optimistnek öt, a többieknek pedig hét futamot sikerült megrendezni 17 egyesület 127 egységének és 155 versenyzőjének. Pénteken szélhiány miatt a parti programok kerültek előtérbe, de a fiatalok feltalálták magukat, néha talán túlságosan is. Szombaton gyönyörű időben, friss délnyugati szélben sikerült 4 illetve 3 futamot megrendezni. Vasárnap szemerkélő esőben szálltak vízre, de mire a rajt területére értek, a szél ismét délnyugatról frissült, elfújva az esőfelhőket. Végül ezen a napon is sikerült 3 illetve 2 futamot rendezni, így a rendezők is elégedettek lehettek a versenyzők mellett.
 

 

Hajó osztályok a versenyen

 

 

420-as osztályban az utóbbi két év bajnoka Grams Dominik és Dubravszky Bálint (THE) végeztek az élen. Egyetlen futamuk volt rosszabb mint második, azt pedig kiejtették. A tavaly még Laser 4.7-es lányok, azaz Péch Fanni és Héjj Eszter (RIVE-THE) nagyon szép vitorlázással végeztek a második helyen. Fejlődésük elég intenzív, és ha így folytatják, akkor akár még feljebb is léphetnek. Harmadik helyen Gráfel Vince-Weidinger György (THE) egység végzett, míg az egy korai rajtot és egy visszalépést begyűjtő Földesi Péter-Borsos Dániel(THE) páros meg kellett elégedjen a negyedik helyezéssel.

hirdetes
 
Laser Radial osztályban elég élesen kirajzolódtak az erőviszonyok. A Byte EB győztese Bathó Péter(BYC) egy kivételével az összes futamot megnyerte vetélytársa Mátyás Viktor (YKA) előtt. Harmadik helyen végzett Hunfalvy Péter (YKA), akin erősen látszanak a nemzetközi felkészülés és versenyzés jelei. Mögöttük is olyan versenyzők sorakoznak, akik az elmúlt hónapokban komoly versenyzést produkáltak külföldön.
 
Laser 4.7-ben érdekesen indult a verseny. Történt ugyanis, hogy a Vadnai Benji (BYC) vezette mezőny az első futamban rossz bóját került, így mindenki egy óvott futammal lehetett gazdagabb már az elején. Benji nem hagyott esélyt a többieknek, de a mezőnyben is is komoly harcok alakultak ki. Végül Vadnai Benjamin (BYC) végzett a dobogó legfelső fokán, Takács Levente (BYC) ezüstérmes, míg Huszka Mátyás (BYC) bronzérmes lett. A legjobb női egység Haidekker Zita (AYCE) szép vitorlázással ötödik helyen végzett.
 
A Cadetos egységek idén új felállásokkal jelentkezetek. A 16 induló azt jelzi, hogy nem fog elsorvadni ez az osztály sem. Az ifjúságiak között Bagyó Áron és Polgár Lukács (THE) söpréssel nyerték meg a versenyt, minden futamot megnyertek. Munka Márton-Kanyicska Márk (THE) végeztek a második helyen, a harmadik helyen pedig a Rácz Béla-Asperján Dénes (KYC) végeztek, szép teljesítménnyel, megtörve a nagy klubok hegemóniáját. A serdülők között az eddig legénység illetve op versenyző Borsos Gergő-Szilassy Emese (THE) végeztek az élen. Második helyen a szintén vegyes páros Simó Márton-Molnár Zsófia (THE) csapat érkezett, mindössze két pont hátránnyal. Harmadik helyen a tavalyi év bajnok kormányosa egy új legénységgel, Bors Máté-Horváth Balázs (THE).
hirdetes
 
Legnépesebb mezőny Optimistben gyűlt össze, 64 indulóval. Vadnai Jonatán (BYC) az utolsó futamban győzte le Péch Lórántot (RIVE), és szerezte meg az összetett elsőséget egy szélfordulónak is köszönve. Harmadik helyen Gyapjas Zsombor (BYC) végzett, megelőzve testvérét Balázst. Az ifik között Péch Lóránt, Gyapjas Zsombor, Gyapjas Balázs sorrend alakult ki, míg a serdülők között Vadnai Jonatán, Szilasi Fábián (Kereked), Tóth Levente (BS-Fűzfő VK) volt az első három sorrendje.
 

 

Végeredmény

 

Szép versenyt futottak a fiatalok, a következő ranglista verseny, a BYC kupa június közepén kerül majd megrendezésre Balatonfüreden.  


Eredmények: Egis-Kereked Kupa végeredménye

 

 

 Szerző: Pallus 

 

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Préselés

Préselésnek hívjuk, ha szél ellen vitorlázunk (kreuzolunk) és jobban szél felé tartunk a... Tovább

Louis Vuitton Trophy

Amerika Kupa 2010 mondd el Te is a véleményed itt!   Louis Vuitton Trophy A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 4.7