Egis-Kereked vitorlás verseny beszámoló

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Egis-Kereked Kupa eredmény

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egis-Kereked Kupa eredmény


2010/05/04

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Az egyes osztályok versenyében jól látható volt, hogy kik dolgozták végig a telet külföldön. Ők többnyire a mezőny előtt vitorlázva magabiztosan versenyeztek.

Egis-Kereked Kupa

Egis-Kereked Kupa GRID Nagydíj
2010. április 30-május 2., Csopak
 

 

Véget ért az idei év első ifjúsági ranglista versenye Csopakon. Három nap alatt az optimistnek öt, a többieknek pedig hét futamot sikerült megrendezni 17 egyesület 127 egységének és 155 versenyzőjének. Pénteken szélhiány miatt a parti programok kerültek előtérbe, de a fiatalok feltalálták magukat, néha talán túlságosan is. Szombaton gyönyörű időben, friss délnyugati szélben sikerült 4 illetve 3 futamot megrendezni. Vasárnap szemerkélő esőben szálltak vízre, de mire a rajt területére értek, a szél ismét délnyugatról frissült, elfújva az esőfelhőket. Végül ezen a napon is sikerült 3 illetve 2 futamot rendezni, így a rendezők is elégedettek lehettek a versenyzők mellett.
 

 

Hajó osztályok a versenyen

 

 

420-as osztályban az utóbbi két év bajnoka Grams Dominik és Dubravszky Bálint (THE) végeztek az élen. Egyetlen futamuk volt rosszabb mint második, azt pedig kiejtették. A tavaly még Laser 4.7-es lányok, azaz Péch Fanni és Héjj Eszter (RIVE-THE) nagyon szép vitorlázással végeztek a második helyen. Fejlődésük elég intenzív, és ha így folytatják, akkor akár még feljebb is léphetnek. Harmadik helyen Gráfel Vince-Weidinger György (THE) egység végzett, míg az egy korai rajtot és egy visszalépést begyűjtő Földesi Péter-Borsos Dániel(THE) páros meg kellett elégedjen a negyedik helyezéssel.
 
Laser Radial osztályban elég élesen kirajzolódtak az erőviszonyok. A Byte EB győztese Bathó Péter(BYC) egy kivételével az összes futamot megnyerte vetélytársa Mátyás Viktor (YKA) előtt. Harmadik helyen végzett Hunfalvy Péter (YKA), akin erősen látszanak a nemzetközi felkészülés és versenyzés jelei. Mögöttük is olyan versenyzők sorakoznak, akik az elmúlt hónapokban komoly versenyzést produkáltak külföldön.
 
Laser 4.7-ben érdekesen indult a verseny. Történt ugyanis, hogy a Vadnai Benji (BYC) vezette mezőny az első futamban rossz bóját került, így mindenki egy óvott futammal lehetett gazdagabb már az elején. Benji nem hagyott esélyt a többieknek, de a mezőnyben is is komoly harcok alakultak ki. Végül Vadnai Benjamin (BYC) végzett a dobogó legfelső fokán, Takács Levente (BYC) ezüstérmes, míg Huszka Mátyás (BYC) bronzérmes lett. A legjobb női egység Haidekker Zita (AYCE) szép vitorlázással ötödik helyen végzett.
 
A Cadetos egységek idén új felállásokkal jelentkezetek. A 16 induló azt jelzi, hogy nem fog elsorvadni ez az osztály sem. Az ifjúságiak között Bagyó Áron és Polgár Lukács (THE) söpréssel nyerték meg a versenyt, minden futamot megnyertek. Munka Márton-Kanyicska Márk (THE) végeztek a második helyen, a harmadik helyen pedig a Rácz Béla-Asperján Dénes (KYC) végeztek, szép teljesítménnyel, megtörve a nagy klubok hegemóniáját. A serdülők között az eddig legénység illetve op versenyző Borsos Gergő-Szilassy Emese (THE) végeztek az élen. Második helyen a szintén vegyes páros Simó Márton-Molnár Zsófia (THE) csapat érkezett, mindössze két pont hátránnyal. Harmadik helyen a tavalyi év bajnok kormányosa egy új legénységgel, Bors Máté-Horváth Balázs (THE).
 
Legnépesebb mezőny Optimistben gyűlt össze, 64 indulóval. Vadnai Jonatán (BYC) az utolsó futamban győzte le Péch Lórántot (RIVE), és szerezte meg az összetett elsőséget egy szélfordulónak is köszönve. Harmadik helyen Gyapjas Zsombor (BYC) végzett, megelőzve testvérét Balázst. Az ifik között Péch Lóránt, Gyapjas Zsombor, Gyapjas Balázs sorrend alakult ki, míg a serdülők között Vadnai Jonatán, Szilasi Fábián (Kereked), Tóth Levente (BS-Fűzfő VK) volt az első három sorrendje.
 

 

Végeredmény

 

Szép versenyt futottak a fiatalok, a következő ranglista verseny, a BYC kupa június közepén kerül majd megrendezésre Balatonfüreden.  


Eredmények: Egis-Kereked Kupa végeredménye

 

 

 Szerző: Pallus 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence...

Bécsi húsvéti vásár

Bécsi húsvéti vásár

Standard

Standard - széljelzõ az árboc csúcsán (="windex")

Yacht v. Jacht

Yacht v. Jacht: nagyobb méretû (luxus) túrahajó

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.