Kerékpárút Budapest és Balaton között: folytatódik a Budapestet és a Balatont összekötő bicikliút építése

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Örülhetnek a biciklisták: folytatódik a Budapestet és a Balatont összekötő kerékpárút építése

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Örülhetnek a biciklisták: folytatódik a Budapestet és a Balatont összekötő kerékpárút építése


2020/10/23

Ha hazánk két legfrekventáltabb pontját kéne összekötnöm a térképen, akkor biztosan húznék egy egyenes vonalat a fővárosunk és a Balaton között. Nemcsoda, hogy egy kis hiányérzetük volt ezen a téren a biciklistáknak eddig, viszont már nem sokáig kell ezzel együtt élni. Épül a bicikliút Budapest és a Balaton között!

Budapest és Balaton közötti kerékpárút

Bicikliút épül Budapest és a Balaton között

A Balaton körül már van bicikliút, bár a legjobb információink szerint itt-ott elég rossz állapotban van, nyaranta mégis az egyik kedvenc helye a profi, és hobbi biciklistáknak egyaránt. Sokan indulnak el minden évben, hogy körbe kerüljék a magyar tengert, és jó hír, hogy nemsokára már akár Budapestről is le lehet tekerni csobbanni egyet, ugyanis folytatódik a Budapestet és Balatont összekötő kerékpárút építése.  

 

Így áll most a fővárost és Balatont összekötő bicikliút

A közel 110 kilométer hosszú balatoni kerékpárút nyomvonala Etyek felé tesz egy jelentősebb kitérőt, ezért áthalad Biatorbágyon is. Az Etyekig tartó, 2,4 milliárdos összértéken meghirdetett első szakasz építését a KM Építő Kft. és a Colas Út Építőipari Zrt. nyerte el. A Biatorbágy belterületére vonatkozó tervek szerint olyan utat kellene kiépíteniük, amely a régi vasúti viadukt tetején érné el a várost, majd a Szabadság úton és a Nagy utcán haladna végig az úttest egyik oldalán dupla sávval az etyeki elágazóig. Ezt szintén a Colas Út Építőipari Zrt. fogja kivitelezni.

 

Éve óta csúszik a projekt

Persze akik úgy igazán érdekeltek a dologban, azok biztosan tudják, hogy a Budapest és Balalton közötti kerékpárút építése nem egy mai dolog, nem most kezdték el a tervezését, sőt mi több, már rég kész kellene, hogy legyen. Mivel ez egy politikától mentes portál, így nekünk nem tisztünk ebbe a vitába, tüntetésekbe, ellenkezésekbe beleásni magunkat, és egyik vagy másik fél mellé állni. Mi pusztán nagyon örülünk minden, a Balatont érintő fejlesztésnek, amennyiben az valamennnyiünk érdekeit szolgálja. Reméljük minél hamarabb elkészül az út, és sokan örömüket lelik majd benne. 

 

Idén megnőtt a biciklis turizmus

A fővárost és a magyar tengert összekötő út egyébként csak egy kis részt képzi a tervezett nagyszabású a biciklis turizmus fellendítését célzó projektnek, aminek egyébként egy része a balatoni közbringa rendszer kiépítése is. A fejlesztések pedig éppen jókor érkeztek, hiszen idén nagyon megnőtt a biciklis forgalom, és turizmus egyaránt, a fővárosban, a Fertő-tó, Velencei-tó és Balaton körül is észrevehetően gyarapodott a kétkeréken közlekedők száma. Egészen pontosan a kerékpárosok számának közel kétszeres növekedését regisztrálták a tavalyi szezonhoz képest.
 


Balaton érdekesség sport utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Motorzárak

Ha nincs motorzárad, de szeretnéd biztonságban tudni motorodat, mindenképp szükséged van...

Hosszú hétvégék külföldön

Hosszúhétvégék külföldön. Alfatours!

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla...

Eladó ingatlan Balaton

Egy eladó ingatlan Balaton partján nem csupán csodás otthont, de örök ebfektetési...

Észak Dunántúli Elektromos Vitorlázó Sportklub, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az  Észak Dunántúli...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.