Ilyen keresztülhajtani a kaliforniai erdőtűzön - Videó

hirdetes

Ilyen keresztülhajtani a kaliforniai erdőtűzön, félelmetes látvány!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kívülről nézve is épp elég nagy katasztrófa, de még rosszabb benne lenni, ezt mutatják be a következő videók. Most megnézhetitek, milyen érzés keresztülhajtani a kaliforniai erdőtűzön. Nem lettem volna a helyükben!

Kaliforniai erdőtűz

A rendkívül száraz és meleg időjárás miatt pusztító tűzvész tört ki Kaliforniában. A gyorsan terjedő erdőtűz szombat óta 250 négyzetkilométernyi területet perzselt fel a San Franciscótól északra található hegyvidékes területeken. A tűz legalább ezer épületet, köztük hatszáz házat semmisített meg eddig és még nagyjából kilencezret fenyeget. A tűzvész miatt tízezer embert kellett evakuálni.

 

Egy család több felvételt is készített arról, ahogyan a tűz elől menekültek a hegyvidéki Anderson Springs-ben található otthonukból. A YouTube-on közzétett videókhoz azt írták, hogy túl későn indultak el, ezért a lángoló erdőn keresztül kellett áthajtaniuk.

 

 

 

Forrás

Kaliforniai erdőtűz

Kaliforniában a súlyos aszály miatt néhány hónapja már vízkorlátozást is elrendelt az állam kormányzója. Kalifornia történetében még nem volt példa hasonló intézkedésre. A településeknek 25 százalékkal kellett csökkenteniük a vízfelhasználásukat. A Jerry Brown kormányzó által elrendelt korlátozás a lakosságra, a vállalatokra, a farmerekre és más fogyasztókra egyaránt kiterjed. Az egyetemi városoknak, golfpályáknak, temetőknek és más parkos területeknek jelentősen korlátozniuk kellett a fogyasztást. Az önkormányzatoknak 465 hektáron a gyepet szárazságtűrő tereprendezéssel kellett felváltaniuk, a városi díszkerteket és pázsitokat pedig tilos locsolni. A kormányzó azt követően döntött így, hogy a márciusi mérésekből kiderült: a Sierra Nevada hegység egyre fogyatkozó hótakarója mindössze 19 százaléka az évszak történelmi átlagának. A hegyekben lévő hó mennyisége jelentősen alatta marad az 1977-ben és 2014-ben mért 25 százalékos negatív rekordnak. Az aszály az élővilágot is érinti; a mocsaras területek, ahol rengeteg költöző madár él, a korábbi állapot töredékére zsugorodott.

 

Ilyen brutális méreteket öltött az aszály:

 

A vízkorlátozás nem az első lépés, melyet a szárazság elleni harcban tettek. Március közepén a kormányzó egymilliárd dolláros, aszály elleni gyorssegélyt jelentett be, amit a víztározó módszerek fejlesztésére, a víz újrafelhasználására és a biztonságos ivóvízellátásra használnak fel. A szárazság miatt új megoldásokra volt szükség a vízkészlet megóvásának érdekében, ezért a víztározókat elkezdték fekete labdákkal befedni, hogy így csökkentsék a párolgást. Cikkajánló: 96 millió fekete labdát eresztettek egy Los Angeles-i víztározóba.

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás
hirdetes