notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ilyen keresztülhajtani a kaliforniai erdőtűzön - Videó

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ilyen keresztülhajtani a kaliforniai erdőtűzön, félelmetes látvány!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ilyen keresztülhajtani a kaliforniai erdőtűzön, félelmetes látvány!


2015/09/16

Kívülről nézve is épp elég nagy katasztrófa, de még rosszabb benne lenni, ezt mutatják be a következő videók. Most megnézhetitek, milyen érzés keresztülhajtani a kaliforniai erdőtűzön. Nem lettem volna a helyükben!

Kaliforniai erdőtűz
A rendkívül száraz és meleg időjárás miatt pusztító tűzvész tört ki Kaliforniában. A gyorsan terjedő erdőtűz szombat óta 250 négyzetkilométernyi területet perzselt fel a San Franciscótól északra található hegyvidékes területeken. A tűz legalább ezer épületet, köztük hatszáz házat semmisített meg eddig és még nagyjából kilencezret fenyeget. A tűzvész miatt tízezer embert kellett evakuálni.

 

Egy család több felvételt is készített arról, ahogyan a tűz elől menekültek a hegyvidéki Anderson Springs-ben található otthonukból. A YouTube-on közzétett videókhoz azt írták, hogy túl későn indultak el, ezért a lángoló erdőn keresztül kellett áthajtaniuk.

 

 

 

Forrás

Kaliforniai erdőtűz

Kaliforniában a súlyos aszály miatt néhány hónapja már vízkorlátozást is elrendelt az állam kormányzója. Kalifornia történetében még nem volt példa hasonló intézkedésre. A településeknek 25 százalékkal kellett csökkenteniük a vízfelhasználásukat. A Jerry Brown kormányzó által elrendelt korlátozás a lakosságra, a vállalatokra, a farmerekre és más fogyasztókra egyaránt kiterjed. Az egyetemi városoknak, golfpályáknak, temetőknek és más parkos területeknek jelentősen korlátozniuk kellett a fogyasztást. Az önkormányzatoknak 465 hektáron a gyepet szárazságtűrő tereprendezéssel kellett felváltaniuk, a városi díszkerteket és pázsitokat pedig tilos locsolni. A kormányzó azt követően döntött így, hogy a márciusi mérésekből kiderült: a Sierra Nevada hegység egyre fogyatkozó hótakarója mindössze 19 százaléka az évszak történelmi átlagának. A hegyekben lévő hó mennyisége jelentősen alatta marad az 1977-ben és 2014-ben mért 25 százalékos negatív rekordnak. Az aszály az élővilágot is érinti; a mocsaras területek, ahol rengeteg költöző madár él, a korábbi állapot töredékére zsugorodott.

 

Ilyen brutális méreteket öltött az aszály:

 

A vízkorlátozás nem az első lépés, melyet a szárazság elleni harcban tettek. Március közepén a kormányzó egymilliárd dolláros, aszály elleni gyorssegélyt jelentett be, amit a víztározó módszerek fejlesztésére, a víz újrafelhasználására és a biztonságos ivóvízellátásra használnak fel. A szárazság miatt új megoldásokra volt szükség a vízkészlet megóvásának érdekében, ezért a víztározókat elkezdték fekete labdákkal befedni, hogy így csökkentsék a párolgást. Cikkajánló: 96 millió fekete labdát eresztettek egy Los Angeles-i víztározóba.

 

ForrásutazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Jobbcsapás

Egy vitorláshajó jobb csapáson halad, amikor a szelet jobb oldala felől kapva baumjával a bal...

Standard

Standard - széljelzõ az árboc csúcsán (="windex")

Laser

Laser vitorlás hajó története 1970-ben tervezte Bruce Kirby. A Laser nagyon hamar...

Flottavitorlázás

Flottavitorlázás során több hajó, képzett szkipperekkel járnak be azonos útvonalat,...

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!