Készpénzvédelem - de hogyan?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Készpénzvédelem okosan!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Készpénzvédelem okosan!


2016/05/09

Az USA-ban jellemzõ, hogy az emberek csak minimális összegû készpénzt hordanak magukkal, és akinél sok van, az már eleve gyanús. Nálunk azonban szinte mindenki, mindenhol készpénzzel fizet - legyen szó akár lakás-, akár autóvásárlásról. Vagyis a magyar állampolgárok többsége ragaszkodik az azonnali fizetéshez. 

Készpénzvédelem

 

 

Sok pénzzel a zsebünkben manapság már mi, magyarok sem vagyunk biztonságban. Ha nincs szerencsénk, már a bankban megfigyelheti valaki, ha adott esetben nagyobb összeget veszünk magunkhoz, és ha már kint vagyunk az utcán, akkor mondhatni senki sem védi már meg a potenciális áldozatot.

 

Azonban mi magunk is sokat tehetünk saját biztonságunk érdekében. A legfontosabb megelõzési módszer az lehet, hogy amennyire csak tudjuk, kerüljük a készpénzforgalmat; és ugyan a pékségben meg a sarki kisboltban nem valószínű, hogy lesz kártyás fizetési lehetőségek, ezek azért nem is milliós tételek.

 

Bár Magyarországon az emberek többsége ragaszkodik a készpénzhez, nagyobb összegek esetén jobban tesszük, ha megbízunk a banki szolgáltatásokban. Ma már az összes cégnek és nagyon sok magánszemélynek van bankszámlája, így ha valakitõl nagy összegért vásárolunk valamit, érdemes egyszerûen átutalni a vételárat. Ha magánszemélytõl vásárolunk, megtehetjük azt is, hogy az eladót magunkkal visszük a bankba, és ott, személyesen bonyolítjuk le a készpénz átadását.

 

Ha viszont nem áll módunkban együtt menni a bankba, éljünk egy másik lehetőséggel. Amennyiben ide kattintasz, megtudhatod, miről is van szó!

 

 

Az automatából történõ készpénzfelvételre érvényes, hogy ha valaki ‘figyelmetlenül ránk áll’, akkor egészen nyugodtan meg lehet kérni, hogy menjen kicsit távolabb, nincs ebben semmi udvariatlanság. Amennyiben kifejezetten gyanúsan viselkedõ, az automata körül sétálgató személyt látunk, inkább keressünk másik gépet, hiszen ezzel akár sok kellemetlenségtől is megóvhatjuk magunkat.

 

A pénzfelvételt lehetõleg minél forgalmasabb helyen bonyolítsuk le, mert sok ember között a rablók kevésbé merik megkockáztatni a támadást. A tapasztalatok szerint sokan csak bedobják táskájukba a kiadott összeget, sõt, a mûveletrõl szóló bizonylatot sem várják meg, pdig ezzel máris tájékoztathatnak valakit arról, mekkora összeg van nálunk, valamint rosszabb esetben arról is, hogy mennyi van még az adott bankkártyán.

 

Lapozz a további hasznos információkért!

 

 

Készpénzvédelem

 

Fontos ügyelnünk arra is, hogy a PIN-kódot soha ne tároljuk a kártyával egy helyen – pl. a pénztárcánkban –, ugyanis ha elveszítjük vagy ellopják tõlünk, azonnal megszerezhetik a számlánkon lévõ összes pénzt. Akkor sem járunk sokkal jobban, ha magát a kártyánkat szerzik meg.

 

Hazánkban is megjelent az a módszer, miszerint a kártya mágneses adathordozóján tárolt információt másolják le akkor, amikor azzal fizetünk. Ez úgy lehetséges, hogy a bûnözõknek olyan berendezésük is van már, amely a kártyák mágnescsíkján rögzített adatokat olvassa le. Ennek az információnak a birtokában az elkövetõk már tudtak olyan kártyát készíteni (klónozni), amely az eredeti kártya tulajdonságaival megegyezik, és így a tulajdonos számláját szépen lenullázzák.

 

Ezért is jobb, ha csak a szükséges mûveletre engedjük ki kezünkbõl a kártyánkat. A megbízható kereskedelmi egységekben a kártyaleolvasó közvetlenül a pénztár mellett, jól látható helyen van telepítve. Összességében szerencsére elmondható, hogy a kártyák használata biztonságos, de nem árt az óvatosság, hiszen ma már külön bûnözési ág foglalkozik a kártyákkal való visszaéléssel.

 

 


érdekességek kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz.

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább...

Temetkezési biztosítás

Temetkezési biztosítás - nincs annál nagyobb fájdalom, mint mikor elveszítjük szerettünket....

Lenzventil

Lenzventil - a hajóban felgyülemlett vizet az áramlástan alapján távolítja el

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.