Keszthely látványosságai, programlehetősek Keszthelyen , gyerekprogramok Keszthelyen: Keszthely nevezetességei

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Keszthelyre megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Keszthelyre megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?


2020/07/08
VN

Frissítve: 2024/04/20
Frissítette: ZH
Keszthelyre megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?
Keszthely bemutatása- programlehetőségek Keszthelyen

Keszthely nevezetességei: Festetics Kastély

A sétáló utcán való barangolás után, gyorsan kanyarodjunk is vissza a híres, neves Festetics kastélyhoz, ami Keszthely valóságos jelképének számít. A keszthelyi Festetics-kastély Magyarország leglátogatottabb kastélya. Ma Helikon Kastélymúzeum néven muzeális intézményként működik. Öt épületben hat állandó kiállítást mutat be. A 18. század közepétől folyamatosan épülő, bővülő kastély 200 éven keresztül a Festeticsek tulajdonában állt. A Festetics család Magyarország egyik legjelentősebb nemesi családja volt. Tagjai fontos szerepet játszottak az ország politikai, gazdasági, tudományos és kulturális életében. Az 1880-as években épült pálmaház egzotikus növényeivel a főúri életmód részét képező orangerie-k és trópusi növényházak hagyományát idézi. A pálmaház épületét sziklakert, akvárium, kerti tó és madárpark együttese övezi. A kastélypark a közelmúltban befejezett rekonstrukciót követően újra a Henry Ernest Milner angol kerttervező által az 1880-as években tervezett látványt nyújtja a felújított tóval, az Oroszlános kúttal és a szökőkutakkal, valamint a hercegnői kamarakerttel. Mondanom sem kell, hogy kihagyhatatlan program, amit még gyerekekkel is érdemes útba ejteni!

 

Keszthely nevezetességei: Szigetfürdő

Ez az első vízre épített fürdőház, ami még 1864-ben készült, azóta többször gazdát cserélt, és kisebb nagyobb átalakításokon ment át, a terület fenntartásához a Festetics család is hozzájárult. Habár az építmény kívülről korhű, belülről azonban teljes mértékben kielégíti a modern igényeket. 2017-ben teljesen újraépítették a két tornyot és az épület új díszkivilágítást is kapott. Mindenképpen ejtsétek útba, mert nagyon különleges a hely hangulata!
Keszthely nevezetességei: Szendrey Júlia emlékház
Szendrey Júlia kiváló írónő, költő volt, ennek ellenére sokan leginkább Petőfi Sándor múzsájaként ismerik, a világirodalom talán legszebb szerelmes verseinek ihletőjeként maradt fent. Valószínűleg azt is csak elég kevesen tudják, hogy édesapja a Festetics uradalom tiszttartója volt, így Keszthelyen áll emlékháza.

 

Keszthely nevezetességei: Római romok

Keszthelynek igen komoly történelmi múltja van, aminek bizony itt-ott vannak nyomai. A IV. században épült római erődítményből ma a kapu, a háromhajós bazilika és az állami raktár maradványainak felfalazott építményei látszanak fenékpusztán, a rom szabadon látogatható.

 

A keszthelyi gyreprogramok (nemcsak gyerekeknek), és a környék izgalmas látnivalói  akövetkező oldlon vannak, lapozz!
 


Balaton érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,...

Nereus Hotel Kikötője

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Nereus Hotel kikötője. A...

Génua

A génua az árboc vonalától hátrébb nyúló, nagyméretű orrvitorla.

EGIS Vizisporttelep Csopakon

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található az EGIS Vizisporttelep...

Hafenmeister

Hafenmeister (ejtsd:háfenmájszter): kikötőmester
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.