notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Enyhül az egykepolitika: már két gyereket is vállalhatnak a házaspárok

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Már két gyerek is születhet egy családban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Már két gyerek is születhet egy családban


2014/09/09
Petra

Forrás: Hír24

A kínai társadalmat is utolérte az elöregedésnek nevezett társadalmi jelenség, aminek az az oka, hogy az elmúlt évben túl kevés gyerek született az egykepolitikának köszönhetően. Éppen ezért enyhítik ezt a korlátozást, ami azt jelenti, hogy 20 ezer házaspár már két gyereket is vállalhat.

Gyerek
Kínában enyhítették azt a családtervezési politikát, miszerint a házaspárok csak egy gyereket vállalhatnak. A kínai kormány elég nagy nyomás alá került, mert sokaknak nem tetszett ez az intézkedés. Részben emiatt is a kormány úgy döntött, hogy ideje enyhíteni ezt a drasztikus születésszabályozást. Ebben a döntésben az is nagy szerepet játszott, hogy a kínai társadalomban felborult a nők és a férfiak aránya, vagyis jóval több férfi született, mint nő. Emellett még arra is hivatkoztak, hogy meg szeretnék előzni a társadalom elöregedését, aminek már most is mutatkoznak a jelei.

 

Ezt a családtervezési politikát 1979-ben vezették be. A kínai demográfusok viszont elég érdekes dolgokról számoltak be arról a helyzetről, hogy mi lett volna, ha nem korlátozzák a születések számát. Ha nem vezetik be ezt a rendelkezést, akkor valószínű, 2011-ig mindössze 400 millió gyerek született volna, ami azt jelenti, hogy a világ népessége jóval 2011 előtt, 2006-ban elérte volna a 7 milliárd főt.

Gyerek

Az egykepolitika már 35 éve működik Kínában. Mivel ebben az országban a nők vannak kevesebben, ezért azok a nemzetiségek, vagy vidékiek, akinek az elsőszülött gyerekük lány, engedélyt kaphattak még egy gyerek vállalására. Viszont később tovább enyhült ez a visszaszorítás és már azok a házaspárok is vállalhattak két gyereket, akik mindketten egykék. Később a kormány még engedékenyebb lett, és már azoknak a házaspároknak is lehetett két gyerekük, akik közül csak az egyikőjüknek nincs testvére.

Gyerek

Amikor februárban bejelentették ezt a sokak számára jó hírt, máris rengeteg kérvényezés érkezett az ország minden pontjáról, 50 százalékban 31-35 év közötti nőktől. Összesen 21 249-en adták be a kérelmet és ebből majdnem 20 ezren meg is kapták. Azok a családok, ahol két gyereket szerettek volna, most fellélegezhetnek. A számítások szerint azzal, hogy ennyi embernek engedélyezték a második gyerek vállalását, évenként 2 millió csecsemő fog születni Kínában.

Gyerek

Nem tudni, még mit hoz  jövő és hogy sikerül-e az egykepolitika enyhítésével visszabillenteni az egyensúlyba a kínai társadalmat. Viszont ha a Föld népességének a növekedését nézzük, az bizony elég aggasztó.kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Nautic 370 Run vitorlás hajó

A hajó extravagáns megjelenése a legújabb trendeket követi, maximálisan szem előtt tartva...

Oktatás helyszín Budapest

Oktatási helyszín Budapesten, a Gólvonal Bisztróban, ahol minden adott ahhoz, hogy tökéletes...

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része.

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a...

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.