notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Enyhül az egykepolitika: már két gyereket is vállalhatnak a házaspárok

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Már két gyerek is születhet egy családban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Már két gyerek is születhet egy családban


2014/09/09
Petra

Forrás: Hír24

A kínai társadalmat is utolérte az elöregedésnek nevezett társadalmi jelenség, aminek az az oka, hogy az elmúlt évben túl kevés gyerek született az egykepolitikának köszönhetően. Éppen ezért enyhítik ezt a korlátozást, ami azt jelenti, hogy 20 ezer házaspár már két gyereket is vállalhat.

Gyerek
Kínában enyhítették azt a családtervezési politikát, miszerint a házaspárok csak egy gyereket vállalhatnak. A kínai kormány elég nagy nyomás alá került, mert sokaknak nem tetszett ez az intézkedés. Részben emiatt is a kormány úgy döntött, hogy ideje enyhíteni ezt a drasztikus születésszabályozást. Ebben a döntésben az is nagy szerepet játszott, hogy a kínai társadalomban felborult a nők és a férfiak aránya, vagyis jóval több férfi született, mint nő. Emellett még arra is hivatkoztak, hogy meg szeretnék előzni a társadalom elöregedését, aminek már most is mutatkoznak a jelei.

 

Ezt a családtervezési politikát 1979-ben vezették be. A kínai demográfusok viszont elég érdekes dolgokról számoltak be arról a helyzetről, hogy mi lett volna, ha nem korlátozzák a születések számát. Ha nem vezetik be ezt a rendelkezést, akkor valószínű, 2011-ig mindössze 400 millió gyerek született volna, ami azt jelenti, hogy a világ népessége jóval 2011 előtt, 2006-ban elérte volna a 7 milliárd főt.

Gyerek

Az egykepolitika már 35 éve működik Kínában. Mivel ebben az országban a nők vannak kevesebben, ezért azok a nemzetiségek, vagy vidékiek, akinek az elsőszülött gyerekük lány, engedélyt kaphattak még egy gyerek vállalására. Viszont később tovább enyhült ez a visszaszorítás és már azok a házaspárok is vállalhattak két gyereket, akik mindketten egykék. Később a kormány még engedékenyebb lett, és már azoknak a házaspároknak is lehetett két gyerekük, akik közül csak az egyikőjüknek nincs testvére.

Gyerek

Amikor februárban bejelentették ezt a sokak számára jó hírt, máris rengeteg kérvényezés érkezett az ország minden pontjáról, 50 százalékban 31-35 év közötti nőktől. Összesen 21 249-en adták be a kérelmet és ebből majdnem 20 ezren meg is kapták. Azok a családok, ahol két gyereket szerettek volna, most fellélegezhetnek. A számítások szerint azzal, hogy ennyi embernek engedélyezték a második gyerek vállalását, évenként 2 millió csecsemő fog születni Kínában.

Gyerek

Nem tudni, még mit hoz  jövő és hogy sikerül-e az egykepolitika enyhítésével visszabillenteni az egyensúlyba a kínai társadalmat. Viszont ha a Föld népességének a növekedését nézzük, az bizony elég aggasztó.kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület

A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3...

Latni

Vitorlamerevítõ vékony léc vagy mûanyag lap.

Ballon

A ballon a nagyméretű orrvitorlák gyűjtõneve, például spinakker.

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a...

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!