2015-ben kétszer is lesz vérhold, úgyhogy érdemes nézni az eget!

hirdetes

Idén kétszer is lesz vérhold

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az idei év nagyon különleges lesz, mert egy olyan égi jelenséget láthatunk, amire ritkán van példa. Viszont sokan tartanak a vérholdtól, mert baljóslatú próféciák kapcsolódnak hozzá.

Vérhold

2015 az égi jelenségek szempontjából egy érdekes év lesz, ugyanis áprilisban és szeptemberben is lesz vérhold. És hogy mi is az a vérhold? Mint ahogy a neve is utal rá, a hold vörös színűre változik. Ennek az az oka, hogy teljesen a Föld árnyékába kerül, viszont mégse sötétedik el teljesen, mert a Föld légkörén szétszóródó fény megvilágítja. Tehát idén április 28-án és szeptember 28-án érdemes figyelni az eget, mert egy rendkívül ritka jelenséggel találkozhatunk. Viszont nem mindenki szerint jelent ez jót.

Vérhold

Mark Biltz kidolgozott egy apokaliptikus elméletet, melyet a zsidók történelmével és a holdfogyatkozásokkal hozott összefüggésbe. Utána nézett a NASA adattárában a Kr. e. 2000-től Kr. u. 3000-ig előforduló holdfogyatkozásoknak, amelyek egybeestek a Hold-tetrádokkal; ez azt jelenti, hogy azokban az években négyszer is volt holdfogyatkozás. Kutatása nem volt eredménytelen, ugyanis talált néhány érdekes összefüggést. ilyen megállapítás többek között az, hogy 1493. és 1494. között volt egy tetrád és abban az időben volt a spanyol inkvizíció. Ezek után legalább 400 évig nem volt ilyen jelenség. A múlt században viszont kétszer is megjelent a vérhold az égen: 1949-1950-ben Izrael alapításakor és 1967-68-ban, a hatnapos háború idején.

Vérhold

Szerintem nem volt olyan év - főleg az utóbbi időben - amikor ne harangoztak volna be valamilyen világvégét, amik végül sose valósultak meg. Viszont a vérhold jelenségéhez kapcsolódik egy meglehetősen baljóslatú jövendölés, ami Joel prófétától származik: "A nap elsötétedik, a hold vérré változik, mielőtt eljön az Úr nagy és rettenetes napja". Mindenki abban hisz, amiben akar, de szerintem mindenki szempontját érdemes figyelembe venni. Sok a fölösleges riogatás, amik ilyenkor elterjednek az interneten, de vannak érdekes összefüggések, amiknek vagy van köze bizonyos jelenségekhez, vagy nincs. Ez az, amire nincs kézzel fogható bizonyíték, viszont bármi lehetséges.

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók... Tovább

Méder Áron

Méder Áron fórum topik itt!   Méder Áron életrajz Méder Áron 1979... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 181

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív