A világ legszebb virágoskertje

hirdetes

Keukenhof, a világ legcsodálatosabb virágoskertje

SZ.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egyszer mindenkinek el kell látogatnia ide, mi a múlt héten Hollandiában jártunk, és megtekintettük az egész világ legcsodálatosabb kertjét, fantasztikus élmény volt! 

Keukenhof, a világ legcsodálatosabb virágoskertje

 

Hol található a világ legszebb virágoskertje?

 

Amszterdamtól északnyugatra Haarlemtől délre, Lisse városka mellett található a világ legcsodálatosabb, egyben legnagyobb virágoskertje, méretei miatt sokan Európa kertjeként emlegetik.

 

Miért annyira csodálatos a világ legszebb virágoskertje?

 

Soha életemben nem láttam ennyi virágot, mint itt, ráadásul fantasztikusan van kialakítva az egész kert! Összesen több mint hét millió virághagymát ültetnek el évente a nagyjából 32 hektáros területen.

 

A leglátványosabb természetesen a tulipánok virágzása idején, éppen ezért március utolsó hetétől egészen május közepéig látogatható a park. A következő oldalon még több érdekességet tudhatsz meg a világ legszebb virágoskertjéről, és rengeteg képet, illetve videót mutatok nektek! 

hirdetes

 

Keukenhof, a világ legcsodálatosabb virágoskertje

 

A világ legszebb virágoskertjét a XV. században alakították ki, kezdetben nem virágoskert volt, hanem zöldségeket és fűszereket termesztettek itt a keukenhofi kastély grófjai. A kert az idők során többször gazdát cserélt, a XIX. században pedig Van Pallandt báró és báróné megbízták Jan David Zocher kertépítészt és fiát, Louis Paul Zochert, hogy a kastély körüli kerteket rendbe tegyék.

hirdetes

 

A kerteket 1949-ben hozták létre a város polgármesterének köszönhetően, azzal a céllal, hogy a hollandiai és európai virágtermelők bemutathassák itt a termékeiket, illetve segítse ezáltal a holland exportot.

 

Maga a kert valóban olyan, mint a mesében, én soha életemben nem láttam még ilyen csodát. A fényképezőgép mindig készenlétben volt, a memóriája teljesen megtelt, annyi képet készítettem. Egyszerűen nem lehet szavakkal elmondani, mekkora élmény volt élőben látni a kertet! Beszéljenek helyettem a következő oldalon található képek és videók, megéri lapozni egyet! 

 

Keukenhof, a világ legcsodálatosabb virágoskertje

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

érdekességek túra utazás

Szótár

Hajóút

A hajóút a viziútnak hajók közlekedésére kijelölt, kijelölés hiányában a... Tovább

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes