Kibertámadás: mennyi pénzt fog termelni?

hirdetes

Ezért nem fognak meggazdagodni a jelenleg zajló kibertámadás megindítói

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A napokban hatalmas port kavart az interneten a WannaCry kibertámadás. A támadóknak már több mint 80 ezer dollárt sikerült kizsarolniuk az áldozatokból, azonban ez a nagyjából 22 millió forintos érték messze nem nevezhető meggazdagodásnak, a támadás méretét elnézve.

Ezért nem fognak meggazdagodni a kibertámadás megindítói

A támadók 300 dollárnyi, azaz nagyjából 80 ezer forintnyi bitcoint kérnek az áldozatoktól, ami lényegében egy értékes digitális pénznem, egy kézzel nem fogható fizetőeszköz. A zsarolóvírus azzal fenyegetőzik, hogy három naponta megnöveli a „váltságdíj” összegét, amíg azt ki nem fizetik.

 

A nyomozók helyzete

 

Azzal azonban bizonyára nem számoltak a támadók, hogy a bitcoin internetes tranzakcióit (amiből naponta 250 ezer történik világszerte) bárki követheti, ugyanis ezeket bárki nyomon követheti, mert a digitális bitcoin számlák nyilvánosak a világhálón. Ez megkönnyíti a hatóságok dolgát és néhány bitcoin számlát már megfigyelés alatt tartanak gyanús tranzakciók után kutatva. Ettől függetlenül a bitcoinnal üzletelő internetes bűnözők több weboldalt is igénybe vehetnek, hogy eltűntessék a nyomaikat az őket üldöző nyomozók elől.

hirdetes

 

„Úgy érzem, hogy hamarosan látni fogjuk, milyen nehéz is tisztára mosni a bitcoinokat” – írta tweetjében Alex Stamos, a Facebook biztonságtechnikai vezetője. Felvetette továbbá, hogy látni fogjuk, hogy a hatóságok és a hírszerző szervezetek egyesített erőbedobása mennyire lesz majd hatékony az ügy felderítésében.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

Jobbcsapás

Egy vitorláshajó jobb csapáson halad, amikor a szelet jobb oldala felől kapva baumjával a bal... Tovább

Alsóörs - TVSK (Túravitolás Sport Klub) kikötő

A TVSK alsóőrsi kikötője A Balaton északi partszakaszának gyöngyszeme Alsóörs.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes