notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kibertámadás: mennyi pénzt fog termelni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ezért nem fognak meggazdagodni a jelenleg zajló kibertámadás megindítói

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért nem fognak meggazdagodni a jelenleg zajló kibertámadás megindítói


2017/05/24

A napokban hatalmas port kavart az interneten a WannaCry kibertámadás. A támadóknak már több mint 80 ezer dollárt sikerült kizsarolniuk az áldozatokból, azonban ez a nagyjából 22 millió forintos érték messze nem nevezhető meggazdagodásnak, a támadás méretét elnézve.

Ezért nem fognak meggazdagodni a kibertámadás megindítói

A támadók 300 dollárnyi, azaz nagyjából 80 ezer forintnyi bitcoint kérnek az áldozatoktól, ami lényegében egy értékes digitális pénznem, egy kézzel nem fogható fizetőeszköz. A zsarolóvírus azzal fenyegetőzik, hogy három naponta megnöveli a „váltságdíj” összegét, amíg azt ki nem fizetik.

 

A nyomozók helyzete

 

Azzal azonban bizonyára nem számoltak a támadók, hogy a bitcoin internetes tranzakcióit (amiből naponta 250 ezer történik világszerte) bárki követheti, ugyanis ezeket bárki nyomon követheti, mert a digitális bitcoin számlák nyilvánosak a világhálón. Ez megkönnyíti a hatóságok dolgát és néhány bitcoin számlát már megfigyelés alatt tartanak gyanús tranzakciók után kutatva. Ettől függetlenül a bitcoinnal üzletelő internetes bűnözők több weboldalt is igénybe vehetnek, hogy eltűntessék a nyomaikat az őket üldöző nyomozók elől.

 

„Úgy érzem, hogy hamarosan látni fogjuk, milyen nehéz is tisztára mosni a bitcoinokat” – írta tweetjében Alex Stamos, a Facebook biztonságtechnikai vezetője. Felvetette továbbá, hogy látni fogjuk, hogy a hatóságok és a hírszerző szervezetek egyesített erőbedobása mennyire lesz majd hatékony az ügy felderítésében.

 

Ezért nem fognak meggazdagodni a kibertámadás megindítói

 

 

 

A bitcoin nem csak a lekövethetőség miatt számít rossz váltságdíjnak. Mivel a WannaCry zsarolóvírus első sorban elavult, régi operációs rendszereket használó számítógépeket céloz meg, a legtöbb felhasználó bizonyára azt sem tudja, hogy mi az a bitcoin. Valószínűleg ezért is sikerült eddig ilyen kis mennyiségű váltságdíjat összeszedni 300 ezer áldozattól.Michael Gazeley, a Nerwork Boksz nevű kiberbiztonsági szolgáltató ügyvezető igazgatója megjegyezte: „Néhány embert hallottam arról viccelődni, hogy még ha áldozatul is esnének ennek a támadásnak, akkor sem tudnák, hogyan kell bitcoinnal fizetni.”

 

A rendőrség arra figyelmeztette az embereket, hogy semmiképpen ne fizessék ki a váltságdíjat, ugyanis semmi sem garantálja, hogy a támadók állják a szavukat, és minden adatunkat visszaszolgáltatják a fizetést követően.Ez persze nem jelenti azt, hogy egy ilyen jellegű támadás nem lehet sikeres – 2015-ben egy hasonló vírus összesen 325 millió dollárt szedett össze a megfertőzött cégektől világszerte.

 

Ezért nem fognak meggazdagodni a kibertámadás megindítói

 

Az alacsony „bevételt” elnézve az emberben felmerülhet a kérdés: vajon politikai céljai vannak a támadásnak?Egyes kiberbiztonsági szakértők szerint erről van szó, vagy legalább is valahol a pénzügyi és politikai indíttatások közötti középútról.

 

Bármi is késztette a támadókat a WannaCry eleresztésére az interneten, az ilyen jellegű támadások valódi veszélyt jelenthetnek digitális biztonságunkra. A jövőben bizonyára egyre többel találkozunk majd, és azok – csakúgy, mint a valódi vírusok – alkalmazkodni fognak a különböző óvintézkedésekhez.

 

h2 after


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pilotkönyv

 A vízterület jellegzetességeit és a kikötõket bemutató könyv.

Üzleti rendezvényhelyszín

Az üzleti rendezvényhelyszín megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen a rendezvény...

Balatoni eladó lakás

A Balaton nem csupán akkor jó választás, ha kiruccannánk egyet hétvégén, elhelyezkedésének...

Fedélzet

A fedélzet a hajótest felső ívelt borítása. A hajóbelsőt víztől, csapadéktól védi....

Catamaran

            ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!