A kihagyhatatlan Bergmann cukrászda Balatonfüreden

A Bergmann cukrászdába ma is a régi, megszokott ízekért térnek be az emberek Balatonfüreden, hiszen például a francia krémes, és még sok más sütemény ugyanúgy a régi módszerrel készül mind a mai napig.

A Bergmann cukrászda Balatonfüreden,ami kihagyhatatlan!

 

Mi tavaly voltunk itt, de nem csak ezért látogattunk el ide, hanem azért, hogy megismerjük jobban Tihanyt, Balatonfüredet, Csopakot és az egész környéket.

Rengeteg szállás közül lehet választani a környéken.  Ha a legjobb wellness hotel Balatonnál a cél, mi megtaláltuk.  A kikapcsolódás és feltöltődés luxus élményét kínálja a Hotel Vinifera Vine&Spa ***** Superior. Egy igazi paradicsom várja a gyerekeket, és mesés kényeztetés a felnőtteket. A Bergmann cukrászdába mindösszesen 2 perc alatt lehet elsétálni. 

 

 

Az első cukrászda 1939-ben nyílt meg, Bergmann Imre által, ami a háborút is túlélte. A cukrászat művészetét fiai is kitanulták, így a győri üzlet továbbra is működött, majd 1989-ben Balatonfüreden is megnyitotta kapuit a második Bergmann-féle cukrászda, amit a megálmodó másik fia létesített, 1999-től pedig már kettő ilyen üzlet is működik a Balatonnál, ez is szintén Füreden.


A cukrászda legismertebb süteménye kétségkívül a francia krémes, ropogós, vajas tésztalapokból, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal, teteje pedig karamell-fondant-nal van áthúzva.


Az idejárók kedvence még a mimóza torta, belsejében a piskótalapok eperöntettel vannak meglocsolva, vaníliakrémmel tele.
Ezt a tortát egyébként Olaszországban a tavaszköszöntő ünnepek kezdetén szeretik elkészíteni nagyon sokan.

Morgan Kapitány tortája elég érdekes módon született, mégpedig egy áramszünet alkalmával. A süti a rum és a félig sült piskóta találkozásából született, a cukrászok nem akarták kidobni a süteményt, így a híres jamaicai kalózkapitány legkedvesebb italába, azaz rumba mártották a piskótát, csokival öntötték le, és tejszínes vaníliakrémet tettek a piskóták közé, az eredmény egy ma híres, sokak által kedvelt isteni sütemény lett.


A Gellért rolád nevezetű sütemény receptjét pedig még a Gellért szállóban sajátította el Bergmann Ernő, mikor gyakornok volt.
Az új sütemények első körben a család tagjai között lettek szétosztva kóstolásra, és csakis azután kerülhettek a polcokra, ha már mindenki rábólíntott.

Nem csak süti, hanem fagyi is kapható a cukrászdákban, akár laktóz- és cukormentes változatban is, nagyon sokféle ízzel.
Aki Balatonfüreden jár, semmiféleképpen ne hagyja ki az itteni sütizést, mert garantáljuk, hogy nem bánja meg! :)