Spanyolországban kihipóztak egy tengerpartot a koronavírus miatt, de bocsánatot kértek érte!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Tényleg kihipóztak egy tengerpartot, de bocsánatot kértek érte!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tényleg kihipóztak egy tengerpartot, de bocsánatot kértek érte!


2020/04/30
VN

Éppen a Guardiant olvasgattam, amikor egyszer csak ezt a szalagcímet pillantottam meg: Spanyolország hivatalosan is bocsánatot kért, amiért kihipózott egy tengerpartot. Hogy micsoda, először nem is hittem a szememnek, valami rossz vicc az egész, vagy ez tényleg megtörtént 2020-ban? Koronavírus járvány ide vagy oda, de egy tengerpartot, egy rendes homokos, tengervizes tengerpartot, telis-tele hínárakkal, halakkal, élőlényekkel kihipózni, majd egy hivatalos bocsánatkérésser elintézni az egészet? Kicsit abszurdnak tűnik így elsőre, de lássuk mi történt pontosan!

Spanyolországban kihipóztak egy tengerpartot a koronavírus miatt

Miért hipóznak ki egy tengerpartot?

Amikor itthon (hol máshol) valakinek elmondtam, hogy mi történt, először csak ennyit reagált: mégis honnan volt ennyi hipójuk? Sebészeti maszk, antibakteriális kézfertőtlenítő, kesztyű, hipó, liszt, na meg élesztő, ezek azok a dolgok, amikből, ha valaki év elején betárazott rendesen, akkor ma már dollár milliárdosnak kell lennie minimum. Ki gondolta volna mondjuk tavaly ilyenkor, hogy hipóért fogunk kanosszajárást intézni, az utolsó csomag lisztért fogunk küzdeni a boltban, élesztővel bizniszelünk az internetes piacfelületeken, vagy örömkönnyet hullatunk, ha többszörös áron ugyan, de legalább tudunk kézfertőtlenítőt venni? Ha valaki nem is olyan régen, mondjuk 2 hónapja azt mondja nekem, hogy: te, az isten háta mögötti faluban csak szájmaszkban, kesztyűben, és egy tubus kézfertőtlenítővel fogsz tudni és merni elindulni a boltba, őszintén kinevetem. És ha ezt a szalagcímet 2 hónapja látom meg, isten bizony jelentem, mint valótlan tartalom, de most ebben a helyzetben, tudom, hogy igaz, tényleg képesek voltak hipóval fertőtleníteni egy partszakaszt.

 

A koronavírus helyzet Spanyolországban

A csodaszép, és csodaizgalmas Spanyolország bizony most igen nagy bajban van, a legnagyobban egész Európában. Itt regisztrálták a kontinensen belül a legtöbb koronavírussal fertőzött egyént, már közel 240 ezer főt, bizony már Olaszországot is lehagyta ezen a nem túl pozitív listán, már csak az Egyesült Államokban van több fertőzött, mint itt. Spanyolországban a halottak száma is a 25 ezer főt közelíti, éppen ezért szigorú szabályzásokat hoztak, akárcsak más hasonlóan veszélyes országban, immáron 6 hete van (remélhetőleg) mindenki otthon, aki csak teheti. Azonban most hoztak egy apró enyhítést: a hét elején Spanyolország bejelentette, a 14 év alatti gyerekek napi 1 órára kimehetnek a szabadba. Tekintve, hogy a gyerekek számára a legnehezebb átélni ezt a helyzetet, illetve ők a legkevésbé veszélyeztetettek ez egy remek döntés volt szerintem, de van azért néhány negatív vonzata. 

 

6 millió gyereket érint 

Ez az enyhítés 6 millió gyereket érint, azaz 6 millió gyerek hagyhatja el 6 hét után a négy falat egy szülő kíséretében. Erre a dömpingre pedig fel kellett készülni. Zahara de los Atunes, egy dél-spanyolországi tengerparti település polgármestere például úgy készült fel, hogy traktorok segítségével higított hipóval lefújatta azt a tengerparti homokot, ahol már 6 hete alig járt valaki. Ebben csak annyi a probléma, hogy a fertőzésre csak nagyon kicsi esély volt, hiszen a kijárási tilalom miatt nem járt itt senki, viszont az itt élő növény-és állatvilágban hatalmas károk képződhettek, ráadásul az intézkedések hatására tömegesen elkezdtek itt csoportosulni a helyiek. 
 


érdekesség hír tenger, óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fordulás

A fordulás a szél felé történő csapás váltás.

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a...

Franck Cammas

Franck Cammas vitorlázó életrajz Franck Cammas 1972 december 22.-én született...

Extreme 40

Extreme 40 vitorlás hajó bemutatása - A koncepció Extreme 40 - Akció! Az Extreme 40...

Cumolonimbus

A cumolonimbus egy 1-2 km magasan kezdődő és 12-14 km magasságig felnyúló zivatarfelhő....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.