notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így gyógyítják Kínában az internet-függőséget

hirdetes

Így gyógyítják a netfüggőséget Kínában

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kínában az internetfüggőséget betegségnek nyilvánították, amit gyerektáborokkal próbálnak meg visszaszorítani.

Kína

Ha az ember ránéz ezekre a képekre, azt gondolná, hogy a katonaságon készült. Hisz mindent megtalálunk itt, amit egy katonai kiképzőtáborban is: rendet, fegyelmet, vigyáz állást, terepszínű ruhákat és bezártságot. Azonban itt szó sincs igazi katonaságról, ugyanis ez egy gyerektábor, ahova szülők küldik a gyerekeiket.

 

Kínában ugyanis akkora mértéket öltött az internetfüggőség, hogy a kormány úgy gondolta, ilyen táborokra van szükség ahhoz, hogy a gyerekeket kimozdítsák a gép elől. Viszont itt többről van szó egy puszta életviteli változásnál, mert Kínában az internetfüggőséget már betegségként kezelik, amit gyógyítani kell.

 

Kína

Így jöhettek létre ezek a táborok, amik nem mellesleg elég drágák és a szülők szinte versenyeznek egymással, hogy bejuttassák egy ilyen helyre a gyerekeiket. A látszat viszont csak félig csal. Ugyan nem katonaságról van szó, viszont a gyerekekkel katonai oktatók és ex-katonák foglalkoznak. A táborban ráadásul szinte minden luxust mellőznek – elsősorban a számítógépet - de a gyerekek szállását se lehet egy ötcsillagos szállodához hasonlítani. És persze nem maradnak el az olyan kevésbé mókás feladatok sem, mint a krumplihámozás.

 

Kína

A gyerekeknek viszont nemcsak a kőkemény munka jut osztályrészül ezekben a különleges táborokban, hanem részesülnek oktatásban és pszichológiai vizsgálatokban is. De kapnak testnevelés órákat is, ami a kínai kultúrában amúgy is eléggé fontos, az ide érkező gyerekek pedig elég rossz fizikai állapotban vannak – magyarul gyengék. Viszont a gyerekektől nem veszik el a szórakozást sem, mert részt vehetnek zene-és táncórákon, amit valószínű, eddigi életükben mellőztek.

 

Kína

Talán ez a módszer egy kicsit drasztikusan hangzik, viszont ha arra gondolunk, hogy régebben Kínában elektrosokkal, meg gyógyszerekkel próbálták meggyógyítani az internetfüggőséget, ez a tábor sokkal emberibbnek tűnik.

 

Az, hogy a gyerekek túl sok időt töltenek a képernyő előtt, nemcsak Kínában probléma, hanem a nyugati társadalomban is, különösen amióta az internet bárhol, bárki számára, a nap bármely szakában elérhető. Ráadásul lassan az ügyintézés is online folyik majdnem mindenhol. Az okostelefonok elterjedése pedig nem sokat segít ezen a helyzeten.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Antiallergén matrac

Vajon miért érdemes antiallergén matracot vásárolni?   Ha téged is állandó... Tovább

Fogyás

A fogyás gyakran fontos lehet a vitorlázó számára is, hiszen a vitorlázás mégis csak egy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 202

Átlagos értékelés: 5.0

sport