notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így gyógyítják Kínában az internet-függőséget

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Így gyógyítják a netfüggőséget Kínában

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így gyógyítják a netfüggőséget Kínában


2014/07/04
Petra

Kínában az internetfüggőséget betegségnek nyilvánították, amit gyerektáborokkal próbálnak meg visszaszorítani.

Kína
Ha az ember ránéz ezekre a képekre, azt gondolná, hogy a katonaságon készült. Hisz mindent megtalálunk itt, amit egy katonai kiképzőtáborban is: rendet, fegyelmet, vigyáz állást, terepszínű ruhákat és bezártságot. Azonban itt szó sincs igazi katonaságról, ugyanis ez egy gyerektábor, ahova szülők küldik a gyerekeiket.

 

Kínában ugyanis akkora mértéket öltött az internetfüggőség, hogy a kormány úgy gondolta, ilyen táborokra van szükség ahhoz, hogy a gyerekeket kimozdítsák a gép elől. Viszont itt többről van szó egy puszta életviteli változásnál, mert Kínában az internetfüggőséget már betegségként kezelik, amit gyógyítani kell.

 

Kína

Így jöhettek létre ezek a táborok, amik nem mellesleg elég drágák és a szülők szinte versenyeznek egymással, hogy bejuttassák egy ilyen helyre a gyerekeiket. A látszat viszont csak félig csal. Ugyan nem katonaságról van szó, viszont a gyerekekkel katonai oktatók és ex-katonák foglalkoznak. A táborban ráadásul szinte minden luxust mellőznek – elsősorban a számítógépet - de a gyerekek szállását se lehet egy ötcsillagos szállodához hasonlítani. És persze nem maradnak el az olyan kevésbé mókás feladatok sem, mint a krumplihámozás.

 

Kína

A gyerekeknek viszont nemcsak a kőkemény munka jut osztályrészül ezekben a különleges táborokban, hanem részesülnek oktatásban és pszichológiai vizsgálatokban is. De kapnak testnevelés órákat is, ami a kínai kultúrában amúgy is eléggé fontos, az ide érkező gyerekek pedig elég rossz fizikai állapotban vannak – magyarul gyengék. Viszont a gyerekektől nem veszik el a szórakozást sem, mert részt vehetnek zene-és táncórákon, amit valószínű, eddigi életükben mellőztek.

 

Kína

Talán ez a módszer egy kicsit drasztikusan hangzik, viszont ha arra gondolunk, hogy régebben Kínában elektrosokkal, meg gyógyszerekkel próbálták meggyógyítani az internetfüggőséget, ez a tábor sokkal emberibbnek tűnik.

 

Az, hogy a gyerekek túl sok időt töltenek a képernyő előtt, nemcsak Kínában probléma, hanem a nyugati társadalomban is, különösen amióta az internet bárhol, bárki számára, a nap bármely szakában elérhető. Ráadásul lassan az ügyintézés is online folyik majdnem mindenhol. Az okostelefonok elterjedése pedig nem sokat segít ezen a helyzeten.

 sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vidéki csapatépítő tréning

Egy vidéki csapatépítő tréning számtalan lehetőséget nyújt a cég munkatársai számára,...

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud...

Reacher

Reacher: Könnyű anyagból szabott, nagy, háromszögletű vitorla, éles, félszeles menetekre.

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer.

Banque Populaire V

Banque Populaire V vitorlás hajó,trimarán A Banque Populaire V jelenleg a legnagyobb...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!