Senki nem hajlandó beköltözni az újonnan felépített városba

hirdetes

A kínaiak építettek egy szellemvárost

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Angolában egy üzlezi alkudozás után felépítettek egy fél millió ember befogadására alkalmas várost, ahol nem lakik senki.

Szellemváros Angolában

Angolában a fővárostól nem messze, 30 kilométerre építettek egy várost, aminek gyakorlatilag semmi hasznát nem veszik. A városba, nevezetesen a Nova Cidade de Kilambaban ugyanis eddig összesen 220 lakást sikerült eladni a 2800-ból. Így a város szinte teljesen üresen áll. Mindennek egy elbaltázott üzlet és persze a lakosok többségének alacsony keresete az oka. A város egy kínai állami cég, a Citic és az angolai kormány üzleti megállapodása után lett felépítve 3,5 milliárd dollárból, amit a Citic finanszírozott; Angola pedig mindezért cserébe olajjal fizetett.

 

A várost egyébként félmillió lakos befogadására tervezték. A szellemvárosban legalább száz iskola és még annál is több bolt várja az odaköltözőket. Egyetlen nagyobb szupermarket működik ott, de oda se tolonganak az emberek, sőt állandó problémát jelent a forgalom hiánya. Szinte csak kínai munkások térnek be oda, akik a közeli konténertelepen laknak. Vannak kórházak is és nagyjából minden, aminek egy városban lennie kell, de egyik intézményt se használja senki.

 

Szellemváros Angolában

Viszont annak, hogy az emberek nem költöznek be ebbe a városba, ami készen várja őket, meg van az oka. Ugyanis Angolában elég alacsony a napi átlagkereset: az ottani lakosoknak mindössze napi két dollárból kell megélniük, ami nagyjából 500 forintnak felel meg. Nos, ez nem valami sok. Főleg úgy, hogy ebben a szellemvárosban egy lakás értéke 120 és 200 ezer dollár körül van. Így nem is csoda, hogy nem megy oda senki, hisz nem tehetik meg. Sőt, az elnök még úgy se tudja rábírni az embereket a lakásvásárlásra, ha kedvezményes hitelt ígér nekik.

 

 

Szellemváros Angolában

Viszont nem ez az egyetlen kínaiak által építettet város más országokban. Kína több afrikai országgal is kötött hasonló megállapodásokat abból a célból, hogy majd kínaiak költöznek oda. Ugyanis Kínában egyre nagyobb problémát jelent a túlnépesedés és a természetes erőforrások is fogytán vannak. Afrika pedig ebből a szempontból egy kincsesbánya, mivel nagy mennyiségű olaj és más ásványkincsek is fellelhetőek ott. Eddig mindössze 750 ezer kínai telepedett le az Öreg Kontinensen és ez a szám még növekedni fog. A kínaiakkal együtt pedig megjelennek a kínai cégek és üzletek is. Úgyhogy ez a szellemváros még csak a jéghegy csúcsa.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás
hirdetes