Újra kinyit a Városliget jégpályája

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Megérkezett a november! Újra nyit a műjég a Városligetben!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Megérkezett a november! Újra nyit a műjég a Városligetben!


2015/11/03

Beköszöntött a november, ami a korcsolyázni vágyóknak egyet jelent: megnyílik a Városligetben a műjég! Újra megszólalnak a vidám dallamok, gőzölög a forralt bor, és vidám emberek tömege a siklik a hófehér jégen! Erről Te sem maradhatsz le! 

Ismét megnyitja kapuit a városligeti műjég

A Városligeti Műjégpálya története a régmúlt korok idejébe nyúlik vissza, s az 1800-as éveknek köszönhetjük az első kezdeményezéseket. A Pesti Korcsolyázó Egylet a sok megpróbáltatás után végre elérte a célját, s saját jégpályát létesíthetett a Városligeti tó egy szakaszán.

 

A téli sport népszerűsítése, bármennyire lelkesen próbálkoztak is vele, sok nehézségbe és akadályba ütközött, mert a korcsolyázást akkoriban nem nézték jó szemmel az emberek, s még az orvosok is elítélték a hatásait. Eötvös Józsefnek köszönhetjük a pozitív változások elindulását. Ő ugyanis felkarolta a korcsolyázás gondolatát, s lelkesítette az ifjúságot!

Neki köszönhető, hogy a következő évszázadra már népszerű sporttá nőtte ki magát a magyar korcsolyázás!

 

Az évek múlásával a Városligeti tó karbantartást igényelt, s a tömeges korcsolyázásra való tekintettel a tó vizét lecsökkentve biztosították az egész télen üzemelő jégpályát. Erre nagy szükség is volt, ugyanis a korcsolyázás nem csak, mint sporttevékenység terjedt el, de komoly közösségformáló erővel is bírt. Hamarosan egész rendezvényeket, táncos mulatságokat tartottak a befagyott Városligeti tavon. A fiatalok itt ismerkedtek, az idősebbek pedig szívesen szemlélték a boldog úrfikat és kisasszonyokat.

 

A háború azonban a vidám társasági élet összes színterét romba döntötte, és a jégpályát sem kímélte. A szörnyűségek vége viszont kiváló lehetőséget adott az újjáépítésre, és a műjég elkészítésére! 1926-ra megépítették a Városligeti Műjégpálya új színterét, s ezzel ismét fellendült a korcsolyázás szerelmeseinek élete.

 

A 2011-ben átépített pálya, és épület minden évben számos látogatót vonz, és csodás hangulattal tölti meg a téli estéket. Varázslatos fények, boldog nevetések, és szétáradó édes illatok!

 

Igen, ez mind a Városligeti Műjég! Ami hamarosan újra kinyitja kapuit 2015-ben is!

 

A sport közben megéhezőknek sincs okuk panaszra, hisz a műjégpálya épületében található Városliget Café és Étterem laktató fogásokkal, és a békeidők utánozhatatlan hangulatával várja a családokat, párokat, sőt még négylábú kedvenceiteket is!

 

Elő tehát a korcsolyákkal, és irány a Városliget! Hiszen 2015-ben is újra vár a műjég és a fergeteges lendület! ;)

 

 

 

 

 


érdekességek sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer.

gyógyszerkiadó

gyógyszerkiadó szakasszisztens tanfolyam

Sunfish vitorlás hajó

            ...

Schwert

Schwert (ejtsd: svert) - jolle leengedhetõ uszonya, oldalsodródás ellen

Húsvéti nyúl

A Húsvéti nyúl A húsvéti nyúl, vagy húsvéti nyuszi, nyuszi a húsvét ünnephez...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.