notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Király Zsolt adott interjút a 2010-es Kékszalag kapcsán

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Király Zsolt a 2010-es Kékszalagról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Király Zsolt a 2010-es Kékszalagról


2010/06/26

Riportsorozatunkban a kékszalagon induló, a  vitorlás világ legeredményesebb versenyzőit kérdeztük. Célunk a nagyközönségnek, a vitorlázás szerelmeseinek, azt amatőr szinten űzőknek bemutatni a versenyzőket, a versennyel kapcsolatos célukat, várakozásukat, tapasztalataikat. Első interjúalanyunk Király Zsolt volt.

Raffica - Kékszalag

Riportalanyunk: Király Zsolt, Raffica

A Raffica Vitorlás Sportegyesület elnökét a Raffica kormányosát kértük foglalja össze milyen reményekkel indulnak az idei Kékszalag Tókerülő Versenyen. Király Zsolt alapító tagja az első magyar libera egyesületnek. Egyik legnagyobb sikereként említhető meg hogy a németországi RUND UM verseny abszolút győztese lett.  Komoly vetélytársként tartják számon. A Kékszalag nyolcszoros második helyezettje.

 

Király Zsolt közel 20 éve indul a Kékszalagon. 2006-ban vásárolt és azóta is remekül teljesítő Rafficával négy éve állnak a rajthoz. Nem lesz ez máshogy az idei versenyen sem. Újra a Rafficával szállnak harcba a minél előkelőbb helyezésért.

 

„Összeszokott, nagyszerű csapattal készültünk a versenyre. Hígult ugyan a csapat néhányszor, de külön a Kékszalagra nem változtattunk a felálláson. Rendszeres, folyamatos edzés volt beütemezve melyen a lehető legjobb teljesítmény elérésére törekedett a csapat.”

 

Az idei év különlegességei a katamaránok indulása. Arról kérdeztük Zsoltot mi a véleménye erről a momentumról.

„Sokan milliókat költenek arra, hogy bérhajóval, bérkormányossal vegyenek részt a versenyen, és nem titkolt szándékuk, hogy meg is nyerjék azt. Rengeteg pénzbe kerül egy ilyen katamaránnal indulni. Mi is költöttünk nem titok több milliós összeget a hajó felújítására. Lecseréltük például a vitorlákat is.”

 

Az idei Kékszalagon közel 700 induló rajtol. A versenyzők között lesznek amatőrök, ismert személyek, profik, sportolók egyaránt. Vajon divat lett-e a Kékszalagon indulni.

„Nem hiszem, hogy az emberek divatból indulnának a Kékszalagon. Ez a leghíresebb Balatoni verseny, itt mindenki megmérettetheti tudását. Nem számít ki honnan jött. Célunk 100%-osan teljesíteni a versenyen, mely a csapattól is megkívánja a maximális munkát.”

 

Az időjárási előrejelzések elég változóak. Hogy mi lenne a legoptimálisabb arról mindenki másképpen vélekedik. A vitorlázáshoz szél kell, anélkül nem megy, de hogy milyen időjárással vár minket a Kékszalag az még a jövő titka.

„Az időjárás valóban kiszámíthatatlan, ezért minden szélviszonyra fel kellett készülnünk. A katamaránok elérhetnek bármit, de úgy gondolom erős szélben mi is megálljuk a helyünket. A taktikánk nem változott az elmúlt évekhez képest. Kitartó edzéssel készültünk idén is. Apróbb újításokat eszközöltünk, ezért néhány meglepetéssel mi is tudunk szolgálni a versenyen.”

 

Köszönjük a rövid interjút Király Zsoltnak.
 
További eredményes készülést, és sikeres versenyt kívánunk a Raffica csapatának!
Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább...

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence...

Cukorbetegség

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul...

Marás

A Balaton déli partján, a víz alatt húzódó keskeny, sekély zóna, amit úgynevezett...

Alsóörs - Vitorlás SC

Alsóörs - Vitorlás SC kikötő - tudnivalók: Az alsóörsi Vitorlás SC kikötője a tó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!