Király Zsolt adott interjút a 2010-es Kékszalag kapcsán

Király Zsolt a 2010-es Kékszalagról

hirdetes

Riportsorozatunkban a kékszalagon induló, a  vitorlás világ legeredményesebb versenyzőit kérdeztük. Célunk a nagyközönségnek, a vitorlázás szerelmeseinek, azt amatőr szinten űzőknek bemutatni a versenyzőket, a versennyel kapcsolatos célukat, várakozásukat, tapasztalataikat. Első interjúalanyunk Király Zsolt volt.

Raffica - Kékszalag

Riportalanyunk: Király Zsolt, Raffica

A Raffica Vitorlás Sportegyesület elnökét a Raffica kormányosát kértük foglalja össze milyen reményekkel indulnak az idei Kékszalag Tókerülő Versenyen. Király Zsolt alapító tagja az első magyar libera egyesületnek. Egyik legnagyobb sikereként említhető meg hogy a németországi RUND UM verseny abszolút győztese lett.  Komoly vetélytársként tartják számon. A Kékszalag nyolcszoros második helyezettje.

 

Király Zsolt közel 20 éve indul a Kékszalagon. 2006-ban vásárolt és azóta is remekül teljesítő Rafficával négy éve állnak a rajthoz. Nem lesz ez máshogy az idei versenyen sem. Újra a Rafficával szállnak harcba a minél előkelőbb helyezésért.

 

„Összeszokott, nagyszerű csapattal készültünk a versenyre. Hígult ugyan a csapat néhányszor, de külön a Kékszalagra nem változtattunk a felálláson. Rendszeres, folyamatos edzés volt beütemezve melyen a lehető legjobb teljesítmény elérésére törekedett a csapat.”

hirdetes

 

Az idei év különlegességei a katamaránok indulása. Arról kérdeztük Zsoltot mi a véleménye erről a momentumról.

„Sokan milliókat költenek arra, hogy bérhajóval, bérkormányossal vegyenek részt a versenyen, és nem titkolt szándékuk, hogy meg is nyerjék azt. Rengeteg pénzbe kerül egy ilyen katamaránnal indulni. Mi is költöttünk nem titok több milliós összeget a hajó felújítására. Lecseréltük például a vitorlákat is.”

 

Az idei Kékszalagon közel 700 induló rajtol. A versenyzők között lesznek amatőrök, ismert személyek, profik, sportolók egyaránt. Vajon divat lett-e a Kékszalagon indulni.

„Nem hiszem, hogy az emberek divatból indulnának a Kékszalagon. Ez a leghíresebb Balatoni verseny, itt mindenki megmérettetheti tudását. Nem számít ki honnan jött. Célunk 100%-osan teljesíteni a versenyen, mely a csapattól is megkívánja a maximális munkát.”

hirdetes

 

Az időjárási előrejelzések elég változóak. Hogy mi lenne a legoptimálisabb arról mindenki másképpen vélekedik. A vitorlázáshoz szél kell, anélkül nem megy, de hogy milyen időjárással vár minket a Kékszalag az még a jövő titka.

„Az időjárás valóban kiszámíthatatlan, ezért minden szélviszonyra fel kellett készülnünk. A katamaránok elérhetnek bármit, de úgy gondolom erős szélben mi is megálljuk a helyünket. A taktikánk nem változott az elmúlt évekhez képest. Kitartó edzéssel készültünk idén is. Apróbb újításokat eszközöltünk, ezért néhány meglepetéssel mi is tudunk szolgálni a versenyen.”

 

Köszönjük a rövid interjút Király Zsoltnak.
 
További eredményes készülést, és sikeres versenyt kívánunk a Raffica csapatának!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Szótár

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak... Tovább

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.