Király Zsolt adott interjút a 2010-es Kékszalag kapcsán

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Király Zsolt a 2010-es Kékszalagról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Király Zsolt a 2010-es Kékszalagról


2010/06/26

Riportsorozatunkban a kékszalagon induló, a  vitorlás világ legeredményesebb versenyzőit kérdeztük. Célunk a nagyközönségnek, a vitorlázás szerelmeseinek, azt amatőr szinten űzőknek bemutatni a versenyzőket, a versennyel kapcsolatos célukat, várakozásukat, tapasztalataikat. Első interjúalanyunk Király Zsolt volt.

Raffica - Kékszalag

Riportalanyunk: Király Zsolt, Raffica

A Raffica Vitorlás Sportegyesület elnökét a Raffica kormányosát kértük foglalja össze milyen reményekkel indulnak az idei Kékszalag Tókerülő Versenyen. Király Zsolt alapító tagja az első magyar libera egyesületnek. Egyik legnagyobb sikereként említhető meg hogy a németországi RUND UM verseny abszolút győztese lett.  Komoly vetélytársként tartják számon. A Kékszalag nyolcszoros második helyezettje.

 

Király Zsolt közel 20 éve indul a Kékszalagon. 2006-ban vásárolt és azóta is remekül teljesítő Rafficával négy éve állnak a rajthoz. Nem lesz ez máshogy az idei versenyen sem. Újra a Rafficával szállnak harcba a minél előkelőbb helyezésért.

 

„Összeszokott, nagyszerű csapattal készültünk a versenyre. Hígult ugyan a csapat néhányszor, de külön a Kékszalagra nem változtattunk a felálláson. Rendszeres, folyamatos edzés volt beütemezve melyen a lehető legjobb teljesítmény elérésére törekedett a csapat.”

 

Az idei év különlegességei a katamaránok indulása. Arról kérdeztük Zsoltot mi a véleménye erről a momentumról.

„Sokan milliókat költenek arra, hogy bérhajóval, bérkormányossal vegyenek részt a versenyen, és nem titkolt szándékuk, hogy meg is nyerjék azt. Rengeteg pénzbe kerül egy ilyen katamaránnal indulni. Mi is költöttünk nem titok több milliós összeget a hajó felújítására. Lecseréltük például a vitorlákat is.”

 

Az idei Kékszalagon közel 700 induló rajtol. A versenyzők között lesznek amatőrök, ismert személyek, profik, sportolók egyaránt. Vajon divat lett-e a Kékszalagon indulni.

„Nem hiszem, hogy az emberek divatból indulnának a Kékszalagon. Ez a leghíresebb Balatoni verseny, itt mindenki megmérettetheti tudását. Nem számít ki honnan jött. Célunk 100%-osan teljesíteni a versenyen, mely a csapattól is megkívánja a maximális munkát.”

 

Az időjárási előrejelzések elég változóak. Hogy mi lenne a legoptimálisabb arról mindenki másképpen vélekedik. A vitorlázáshoz szél kell, anélkül nem megy, de hogy milyen időjárással vár minket a Kékszalag az még a jövő titka.

„Az időjárás valóban kiszámíthatatlan, ezért minden szélviszonyra fel kellett készülnünk. A katamaránok elérhetnek bármit, de úgy gondolom erős szélben mi is megálljuk a helyünket. A taktikánk nem változott az elmúlt évekhez képest. Kitartó edzéssel készültünk idén is. Apróbb újításokat eszközöltünk, ezért néhány meglepetéssel mi is tudunk szolgálni a versenyen.”

 

Köszönjük a rövid interjút Király Zsoltnak.
 
További eredményes készülést, és sikeres versenyt kívánunk a Raffica csapatának!
Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fall

lásd: felhúzókötél

kutyabarát étterem

Kutyabarát gyorsétterem az az étterem, ahová gond nélkül bevihetjük négylábú...

Wellness

A wellness egyfajta testi-lelki fejlődést jelent, melynek eléréséhez a különböző wellness...

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője.

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.