Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

hirdetes

Egyetlen nap a kikapcsolódásért és a természet szerelmeseinek - Irány a Magas-Tátra, a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata!

Vitorlazas.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szükséged van egy kis kikapcsolódásra, imádsz a természetben barangolni, szeretnél lélegzetelállító tájakkal találkozni vagy csak szeretnél kiszakadni a szürke hétköznapokból? Csupán egyetlen napra van szükséged a kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez! Irány a Magas-Tátra, a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata!

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

Ha szeretnél valami igazán különleges és szemet kápráztató helyen járni, bátran merem ajánlani a Szlovákia és Lengyelország határán fekvő, a Kárpátok vonulatának legmagasabb és leglátványosabb részét, a Magas-Tátrát. A szemet gyönyörködtető táj, a hegyvonulatok, a fenyvesek, az állat- és növényvilág mind-mind mély benyomást tesz az idelátogatóknak. A Magas-Tátra páratlansága parányi területének is köszönhető, hisz főgerincének hossza összesen 26,5 km, e kicsin terület mégis magában hordozza a magashegységek szinte minden jellegzetességét.

 

Ha szeretnél élni az egy napos kirándulás lehetőségével, lapozz tovább, és derítsd ki a részleteket erről a csodálatos utazásról!

 

Ha szeretnél velünk tartani, és kiszakadni a hétköznapok szürkeségéből, kattints ide és foglalj helyet nálunk: Magas-Tátra bakancsos túra

 

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

A Magas-Tátra látványosságai

 

A Magas-Tátra legmagasabb csúcsa a Poprádi-medence felé előugró mellékgerinceken található, így a 2655 méter magas Gerlahfalvi-csúcsot is, amely nem csak a Tátra, de a Kárpátok legmagasabb csúcsa is. A 2632 méter magas Lomnic cukorsüveg alakja miatt, különösen déli irányból, jóval nagyobb magasságúnak tűnik. A Tengerszem-csúcs 2499 méterével a főgerinc legmagasabb pontja, ahonnan tiszta időben a Tátra legszebb kilátásában gyönyörködhetünk.

hirdetes

 

 

Kis területe ellenére két állam osztozik a Magas-Tátrán, Lengyelország és Szlovákia. A hegység déli oldalán, Szlovákiában húzódó Szabadság út mentén találhatók a híres Tátra alji üdülőhelyek, Csorbató, Ótátrafüred, Tátralomnic, míg az északi oldal jelentősebb központjai Zakopane illetve a Halastavi-völgy. Az e völgy felett emelkedő Tengerszem-csúcsnál hagyja el az addig keletre tartó államhatár a főgerincét, és északra fordulva folytatódik a Poduplaszki-völgyben.

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

A Magas-Tátra tavai

 

A táj külön vonzerejét és szépségét adják a völgyekben csillogó tavak, a tengerszemek, melyek a jégkorszak felszínformáló hatásának eredményei. A gleccserek visszahúzódásakor keletkeztek a hordalék által képzett tófalak, a morénák fölött. A magasan fekvő hófoltok vízerei által táplált tengerszemek legtöbbje kicsiny, de akad köztük néhány jelentősebb méretű is, elsősorban a lengyel oldalon.

hirdetes

 

 

A Halas-tó területe 34 hektár, a Nagy-tó mélysége pedig meghaladja a 79 métert. A legalacsonyabban, 1347 méter tengerszint feletti magasságban a Csorba-tó fekszik, legmagasabban, 2157 méteren pedig a Kék-tavacska.

 

A Magas-Tátra élővilága

 

A zerge, a Tátra Nemzeti Park címerállata, emellett találkozhatunk medvével, vaddisznóval, mormotával, farkasokkal, hiúzzal emellett több szarvas fajta csak néhány az itt élő számtalan állatfaj közül, melyek együttesen adják a Tátra egyéni jellegét.

 

Tátrai mormota

 

Tátrai zerge

 

A tátrai mormota, a zergével együtt a legjellegzetesebb alpesi állata a Tátrának. Megközelítőleg 1200 példány él itt belőle.

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

 

 

 

Ha más tájakon is szeretnél túrázni, kattints ide a többi ajánlatunkért is: Bakancsos túra

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

túra utazás

Szótár

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat... Tovább

Céges évzáró rendezvény

A céges évzáró rendezvény esetén kifejezetten fontos a tökéletes helyszín megtalálása,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes