Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Egyetlen nap a kikapcsolódásért és a természet szerelmeseinek - Irány a Magas-Tátra, a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egyetlen nap a kikapcsolódásért és a természet szerelmeseinek - Irány a Magas-Tátra, a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata!


2015/08/03

Szükséged van egy kis kikapcsolódásra, imádsz a természetben barangolni, szeretnél lélegzetelállító tájakkal találkozni vagy csak szeretnél kiszakadni a szürke hétköznapokból? Csupán egyetlen napra van szükséged a kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez! Irány a Magas-Tátra, a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata!

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

Ha szeretnél valami igazán különleges és szemet kápráztató helyen járni, bátran merem ajánlani a Szlovákia és Lengyelország határán fekvő, a Kárpátok vonulatának legmagasabb és leglátványosabb részét, a Magas-Tátrát. A szemet gyönyörködtető táj, a hegyvonulatok, a fenyvesek, az állat- és növényvilág mind-mind mély benyomást tesz az idelátogatóknak. A Magas-Tátra páratlansága parányi területének is köszönhető, hisz főgerincének hossza összesen 26,5 km, e kicsin terület mégis magában hordozza a magashegységek szinte minden jellegzetességét.

 

Ha szeretnél élni az egy napos kirándulás lehetőségével, lapozz tovább, és derítsd ki a részleteket erről a csodálatos utazásról!

 

Ha szeretnél velünk tartani, és kiszakadni a hétköznapok szürkeségéből, kattints ide és foglalj helyet nálunk: Magas-Tátra bakancsos túra

 

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

A Magas-Tátra látványosságai

 

A Magas-Tátra legmagasabb csúcsa a Poprádi-medence felé előugró mellékgerinceken található, így a 2655 méter magas Gerlahfalvi-csúcsot is, amely nem csak a Tátra, de a Kárpátok legmagasabb csúcsa is. A 2632 méter magas Lomnic cukorsüveg alakja miatt, különösen déli irányból, jóval nagyobb magasságúnak tűnik. A Tengerszem-csúcs 2499 méterével a főgerinc legmagasabb pontja, ahonnan tiszta időben a Tátra legszebb kilátásában gyönyörködhetünk.

 

 

Kis területe ellenére két állam osztozik a Magas-Tátrán, Lengyelország és Szlovákia. A hegység déli oldalán, Szlovákiában húzódó Szabadság út mentén találhatók a híres Tátra alji üdülőhelyek, Csorbató, Ótátrafüred, Tátralomnic, míg az északi oldal jelentősebb központjai Zakopane illetve a Halastavi-völgy. Az e völgy felett emelkedő Tengerszem-csúcsnál hagyja el az addig keletre tartó államhatár a főgerincét, és északra fordulva folytatódik a Poduplaszki-völgyben.

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

A Magas-Tátra tavai

 

A táj külön vonzerejét és szépségét adják a völgyekben csillogó tavak, a tengerszemek, melyek a jégkorszak felszínformáló hatásának eredményei. A gleccserek visszahúzódásakor keletkeztek a hordalék által képzett tófalak, a morénák fölött. A magasan fekvő hófoltok vízerei által táplált tengerszemek legtöbbje kicsiny, de akad köztük néhány jelentősebb méretű is, elsősorban a lengyel oldalon.

 

 

A Halas-tó területe 34 hektár, a Nagy-tó mélysége pedig meghaladja a 79 métert. A legalacsonyabban, 1347 méter tengerszint feletti magasságban a Csorba-tó fekszik, legmagasabban, 2157 méteren pedig a Kék-tavacska.

 

A Magas-Tátra élővilága

 

A zerge, a Tátra Nemzeti Park címerállata, emellett találkozhatunk medvével, vaddisznóval, mormotával, farkasokkal, hiúzzal emellett több szarvas fajta csak néhány az itt élő számtalan állatfaj közül, melyek együttesen adják a Tátra egyéni jellegét.

 

Tátrai mormota

 

Tátrai zerge

 

A tátrai mormota, a zergével együtt a legjellegzetesebb alpesi állata a Tátrának. Megközelítőleg 1200 példány él itt belőle.

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

 

 

 

Ha más tájakon is szeretnél túrázni, kattints ide a többi ajánlatunkért is: Bakancsos túra


túra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Stopper

Stopper: kötélfogó

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz.

Vízparti lakás Balaton

Egy vízparti lakás a Balatonon remek lehetőségeket rejt azok számára, akik ingatlant...

Rolex Middle Sea Race

Rolex Middle Sea Race történet A Rolex Middle Sea Race egy klasszikus, magas presztizsű...

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.