notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

hirdetes

Egyetlen nap a kikapcsolódásért és a természet szerelmeseinek - Irány a Magas-Tátra, a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata!

Vitorlazas.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szükséged van egy kis kikapcsolódásra, imádsz a természetben barangolni, szeretnél lélegzetelállító tájakkal találkozni vagy csak szeretnél kiszakadni a szürke hétköznapokból? Csupán egyetlen napra van szükséged a kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez! Irány a Magas-Tátra, a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata!

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

Ha szeretnél valami igazán különleges és szemet kápráztató helyen járni, bátran merem ajánlani a Szlovákia és Lengyelország határán fekvő, a Kárpátok vonulatának legmagasabb és leglátványosabb részét, a Magas-Tátrát. A szemet gyönyörködtető táj, a hegyvonulatok, a fenyvesek, az állat- és növényvilág mind-mind mély benyomást tesz az idelátogatóknak. A Magas-Tátra páratlansága parányi területének is köszönhető, hisz főgerincének hossza összesen 26,5 km, e kicsin terület mégis magában hordozza a magashegységek szinte minden jellegzetességét.

 

Ha szeretnél élni az egy napos kirándulás lehetőségével, lapozz tovább, és derítsd ki a részleteket erről a csodálatos utazásról!

 

Ha szeretnél velünk tartani, és kiszakadni a hétköznapok szürkeségéből, kattints ide és foglalj helyet nálunk: Magas-Tátra bakancsos túra

 

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

A Magas-Tátra látványosságai

 

A Magas-Tátra legmagasabb csúcsa a Poprádi-medence felé előugró mellékgerinceken található, így a 2655 méter magas Gerlahfalvi-csúcsot is, amely nem csak a Tátra, de a Kárpátok legmagasabb csúcsa is. A 2632 méter magas Lomnic cukorsüveg alakja miatt, különösen déli irányból, jóval nagyobb magasságúnak tűnik. A Tengerszem-csúcs 2499 méterével a főgerinc legmagasabb pontja, ahonnan tiszta időben a Tátra legszebb kilátásában gyönyörködhetünk.

hirdetes

 

 

Kis területe ellenére két állam osztozik a Magas-Tátrán, Lengyelország és Szlovákia. A hegység déli oldalán, Szlovákiában húzódó Szabadság út mentén találhatók a híres Tátra alji üdülőhelyek, Csorbató, Ótátrafüred, Tátralomnic, míg az északi oldal jelentősebb központjai Zakopane illetve a Halastavi-völgy. Az e völgy felett emelkedő Tengerszem-csúcsnál hagyja el az addig keletre tartó államhatár a főgerincét, és északra fordulva folytatódik a Poduplaszki-völgyben.

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

A Magas-Tátra tavai

 

A táj külön vonzerejét és szépségét adják a völgyekben csillogó tavak, a tengerszemek, melyek a jégkorszak felszínformáló hatásának eredményei. A gleccserek visszahúzódásakor keletkeztek a hordalék által képzett tófalak, a morénák fölött. A magasan fekvő hófoltok vízerei által táplált tengerszemek legtöbbje kicsiny, de akad köztük néhány jelentősebb méretű is, elsősorban a lengyel oldalon.

hirdetes

 

 

A Halas-tó területe 34 hektár, a Nagy-tó mélysége pedig meghaladja a 79 métert. A legalacsonyabban, 1347 méter tengerszint feletti magasságban a Csorba-tó fekszik, legmagasabban, 2157 méteren pedig a Kék-tavacska.

 

A Magas-Tátra élővilága

 

A zerge, a Tátra Nemzeti Park címerállata, emellett találkozhatunk medvével, vaddisznóval, mormotával, farkasokkal, hiúzzal emellett több szarvas fajta csak néhány az itt élő számtalan állatfaj közül, melyek együttesen adják a Tátra egyéni jellegét.

 

Tátrai mormota

 

Tátrai zerge

 

A tátrai mormota, a zergével együtt a legjellegzetesebb alpesi állata a Tátrának. Megközelítőleg 1200 példány él itt belőle.

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

 

 

 

Ha más tájakon is szeretnél túrázni, kattints ide a többi ajánlatunkért is: Bakancsos túra

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Cápafog

A cápafog az árbocra szerelt fogas fémszerelvény, mely a vitorlafelhúzók fémcsatjának... Tovább

Mozgókötél

Mozgókötél - a vitorlák fel, le és kezelésére használt kötelek Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 149

Átlagos értékelés: 4.9

túra utazás