notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Egyetlen nap a kikapcsolódásért és a természet szerelmeseinek - Irány a Magas-Tátra, a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egyetlen nap a kikapcsolódásért és a természet szerelmeseinek - Irány a Magas-Tátra, a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata!


2015/08/03
Vitorlazas.hu

Szükséged van egy kis kikapcsolódásra, imádsz a természetben barangolni, szeretnél lélegzetelállító tájakkal találkozni vagy csak szeretnél kiszakadni a szürke hétköznapokból? Csupán egyetlen napra van szükséged a kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez! Irány a Magas-Tátra, a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata!

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

Ha szeretnél valami igazán különleges és szemet kápráztató helyen járni, bátran merem ajánlani a Szlovákia és Lengyelország határán fekvő, a Kárpátok vonulatának legmagasabb és leglátványosabb részét, a Magas-Tátrát. A szemet gyönyörködtető táj, a hegyvonulatok, a fenyvesek, az állat- és növényvilág mind-mind mély benyomást tesz az idelátogatóknak. A Magas-Tátra páratlansága parányi területének is köszönhető, hisz főgerincének hossza összesen 26,5 km, e kicsin terület mégis magában hordozza a magashegységek szinte minden jellegzetességét.

 

Ha szeretnél élni az egy napos kirándulás lehetőségével, lapozz tovább, és derítsd ki a részleteket erről a csodálatos utazásról!

 

Ha szeretnél velünk tartani, és kiszakadni a hétköznapok szürkeségéből, kattints ide és foglalj helyet nálunk: Magas-Tátra bakancsos túra

 

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

A Magas-Tátra látványosságai

h2 after

 

A Magas-Tátra legmagasabb csúcsa a Poprádi-medence felé előugró mellékgerinceken található, így a 2655 méter magas Gerlahfalvi-csúcsot is, amely nem csak a Tátra, de a Kárpátok legmagasabb csúcsa is. A 2632 méter magas Lomnic cukorsüveg alakja miatt, különösen déli irányból, jóval nagyobb magasságúnak tűnik. A Tengerszem-csúcs 2499 méterével a főgerinc legmagasabb pontja, ahonnan tiszta időben a Tátra legszebb kilátásában gyönyörködhetünk.

 

 

Kis területe ellenére két állam osztozik a Magas-Tátrán, Lengyelország és Szlovákia. A hegység déli oldalán, Szlovákiában húzódó Szabadság út mentén találhatók a híres Tátra alji üdülőhelyek, Csorbató, Ótátrafüred, Tátralomnic, míg az északi oldal jelentősebb központjai Zakopane illetve a Halastavi-völgy. Az e völgy felett emelkedő Tengerszem-csúcsnál hagyja el az addig keletre tartó államhatár a főgerincét, és északra fordulva folytatódik a Poduplaszki-völgyben.

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

A Magas-Tátra tavai

 

A táj külön vonzerejét és szépségét adják a völgyekben csillogó tavak, a tengerszemek, melyek a jégkorszak felszínformáló hatásának eredményei. A gleccserek visszahúzódásakor keletkeztek a hordalék által képzett tófalak, a morénák fölött. A magasan fekvő hófoltok vízerei által táplált tengerszemek legtöbbje kicsiny, de akad köztük néhány jelentősebb méretű is, elsősorban a lengyel oldalon.

 

 

A Halas-tó területe 34 hektár, a Nagy-tó mélysége pedig meghaladja a 79 métert. A legalacsonyabban, 1347 méter tengerszint feletti magasságban a Csorba-tó fekszik, legmagasabban, 2157 méteren pedig a Kék-tavacska.

 

A Magas-Tátra élővilága

 

A zerge, a Tátra Nemzeti Park címerállata, emellett találkozhatunk medvével, vaddisznóval, mormotával, farkasokkal, hiúzzal emellett több szarvas fajta csak néhány az itt élő számtalan állatfaj közül, melyek együttesen adják a Tátra egyéni jellegét.

 

Tátrai mormota

 

Tátrai zerge

 

A tátrai mormota, a zergével együtt a legjellegzetesebb alpesi állata a Tátrának. Megközelítőleg 1200 példány él itt belőle.

Egynapos bakancsos túra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában

 

 

 

Ha más tájakon is szeretnél túrázni, kattints ide a többi ajánlatunkért is: Bakancsos túra
túra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Karimatömítés

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos...

Bumvilla

Bumvilla – a bum alátámasztására szolgáló összecsukható favilla

Legénybúcsú helyszín Budapest

Íme, egy méltán híres legénybúcsú helyszín Budapesten!. Természetesen a...

Csapás

Csapáson halad a hajó, ha nem fordul vagy perdül. Ha a szelet jobbról kapja, jobbcsapáson,...

Rig

Rignek nevezzük a rudazat (árboc, bumm) és az azokat merevítő álló kötélzet (forstag,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!