Balaton télen nyáron - és ősszel is: a legszebb balatoni kiránduló útvonalak, amelyeket neked is látnod kell!

hirdetes

Őszi kirándulás a Balatonon - látnivalók a magyar tenger körül, ami nem csak nyáron érdekes!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Balaton nem csak nyáron lehet a kikapcsolódás, a béke és a szórakozás szigete! Tematikus kirándulóhelyei, híres túraútvonalai az őszi időszakban is tökéletes programot nyújthat a családnak! Íme a legszebb balatoni kirándulóhelyek, amelyeket még most sem késő meglátogatni!

 
A legszebb látnivalók a Balatonon ősszel

Olaszrizling tanösvény Csopak-Paloznakon - balatoni túravonal, a borok kedvelőinek

Csopak és Paloznak községek önkormányzatának támogatásával 2006. tavaszán hozták létre az Olaszrizling Tanösvényt. A csopaki Petőfi Sándor utcától a paloznaki Tódi útig 12 darab ismertető tábla mutatja be a Balaton-felvidék jellegzetes szőlőfajtáit, ezen a vidéken jellegzetes vörös színű talaj kialakulását, a szőlőművelés fontosabb lépéseit, az ökológiai egyensúlyt befolyásoló tényezőket, a szüreti munkálatokat, a borvidék jellemzőit. Az egyedi népművészeti motívumokkal díszített táblák ismertető szövegét Tamás Jenő csopaki borász írta, a fotókat Tamás Ervin készítette.

hirdetes

 

 

Tan-körséta - Felsőörs

hirdetes

 

Felsőörs mellett található a Magyarországon elsőként, a XIX. század végén tudományosan feldolgozott földtani alapszelvény, amely Böckh János geológus bányamérnök nevéhez fűződik. A földtani, rétegtani és őslénytani érdekességet a település határában induló Z (zöld sáv) turistajelzés fűzi fel kis, 600 méteres tan-körsétára.

Az ösvényen kialakított, védőtetővel ellátott bemutatófal a Tethys-ősóceán üledékeinek és a Föld 200-245 millió évvel ezelőtti tűzhányó működésének megkövült világát mutatja be – a látnivalók között szöveges és rajzos információs tábla igazít el. A geológiai bemutatóhelyről ismertető kiadvány is készült.

Felsőörs közvetlen szomszédságába, Alsóörsre is érdemes ellátogatni, ahol számos család-barát, parkosított övezet található. Itt ősszel sem probléma a szállás: a Hotel Aranysas ősszel is várja kedves vendégeit hatalmas kertrésszel, sütögetővel és számos kikapcsolódási lehetőséggel! Foglalj szobát náluk ide kattintva, és élvezd az őszi Balaton látványát: balatoni szállás.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Futtatás

Futtatásnak nevezzük ha széllel szembeni haladáskor, ha a hajó és a vitorlázat által... Tovább

Gaffos vitorla

A gaffos vitorla meghatározását lásd a csonkarudas vitorlázat szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes