Kirándulj Magyarországon

hirdetes

Kirándulj velünk Magyarországon!

SKHeni
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Az alábbi cikkben két olyan helyet mutatunk be Magyarországon, amely családoknak, pároknak ideális kiránduló hely! Nemcsak különleges élményekben lehet részünk, hanem a tiszta, vidéki levegő gondoskodik feltöltődésünkről!

Magyarországi kirándulás

 

Tabajdi mezítlábas park

 

Meleg, száraz időben kifejezetten javasolt ez az ingyenes program!

 

Vannak, akik otthon is szeretnek papucs nélkül mezítláb járni, élvezik, ahogy a kertes ház udvarán simogatja a zöld pázsit a talpukat. Különösen nekik és az élménygyűjtőknek javasoljuk a tabajdi mezítlábas park megtekintését!

 

Tabajd Budapesttől 45 km-re fekszik. Ha autóval érkezünk Tabajd község határához, jól látható tábla segít útba igazodni. A park körülbelül a falu közepén található, és a Nepomuki Szent János szobrától indul. Innentől kezdve kezünkbe vehetjük (vagy hátizsákunkba tehetjük) a cipőnket és végigsétálhatunk a 21-féle járófelületen. A folytatáshoz kattints a következő odalra!

 

 

Magyarországi kirándulás

 

Részletek a mezítlábas parkról

 

A hideg és meleg felületek váltakozása, a fenyőtoboz, kukoricacsutka szúróssága, érdessége, a váltakozó felületek különösen a gyerekek idegrendszerére vannak fejlesztő hatással, hiszen az érzékelést segíti. A lépcsők, gerendák, pedig egyfajta tesztként szolgálnak, hogy megmutassák nekünk, hányadán állunk az egyensúlyozással! :)

 

Ezzel a kirándulással érdemes megvárnunk a jó időt, mert melegben nem fázunk fel, és a bátrabbak megtapasztalhatják lábukon a patakok hűsítő vizét is. S bár a park fás területen fekszik, semmiképpen ne hagyjuk otthon nyári sapkánkat, ha a legnagyobb melegben indulunk útnak. Különösképpen, hogy a park végén egy játszótér található, ahol előfordul, hogy tűz a Nap nyár közepén. Fontos még megemlíteni, hogy a babakocsikat hagyjuk otthon, mert a park egy szakaszon emelkedős, lépcsőkön kell felmenni, ami nem teszi lehetővé ezen „járművek ” használatát. Lapozz a következő oldalra!  

hirdetes

 

Magyarországi kirándulás

Lillafüred

hirdetes

 

Miskolcról fél órás autóúttal érhető el. Bükk-vidék egyik legkedveltebb turisztikai központja, amely a Szinva-, és Garadna patakok összefolyásánál található.

 

Aki nem autóval kívánja Lillafüredet megközelíteni, az megteheti a lillafüredi erdei kisvasúttal is Miskolcon a Kilián városrésztől Garadnáig. Ha ezt az utazási módot választjuk, megcsodálhatjuk a Bükk-vidék festői szépségű tájait és két hangulatos alagsoron is átmehetünk.

 

Lillafüred látványosságokban igen gazdag. Elsőként kell megemlíteni a meseszép környezetben, fákkal körülvett Hámori-tavat. Szinte nincs olyan Lillafüredre látogató turista, aki nyáron hazatérne anélkül, hogy ki ne próbálta volna a csónakázást vagy vizibiciklizést a tavon és ne tapasztalná meg a környezet nyújtotta idilli csendet. A másik hely, amely kihagyhatatlan, a lillafüredi vízesés. Ez Magyarország legnagyobb vízesése, amely mintegy 20 méter magasról zubog alá. Ez a látvány télen-nyáron különleges élményt nyújt az idelátogatók számára. A cikk a következő oldalon folytatódik!

 

Magyarországi kirándulás

 

Lillafüredi látnivalók

 

Ha Lillafüreden járunk, számos barlangot megcsodálhatunk. Itt található az Anna-mésztufabarlang, a Szeleta-barlang és a Szent István-cseppkőbarlang. Az utóbbinak különlegessége, hogy egyik termében légzőszervi betegeket gyógyítanak. És ha már erre járunk, érdemes még bemenni a Palotaszállóba, amely Mátyás korát idézi és a függőkertbe, ahonnan csodás kilátás nyílik a Szinva-patak völgyére.

 

A kalandok és az extrém sportokat kedvelő felnőttek, nagyobb gyerekek ellátogathatnak még a Lillafüredi Sport- és Kalandparkba is felesleges energiáik levezetésére. A következő oldalon megnézhetsz egy videót a Tabajdi mezítlábas parkról!

 

Magyarországi kirándulás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

túra utazás

Szótár

Céges évzáró rendezvény

A céges évzáró rendezvény esetén kifejezetten fontos a tökéletes helyszín megtalálása,... Tovább

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes