notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Klasszikus parfümök, kiállták az idők próbáját - top 6 luxus parfüm

hirdetes

Klasszikusok - 6 luxus parfüm, amely kiállta az idők próbáját

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha egy nő klasszikus, luxus parfümöt választ, biztosan eléri a várt sikert. Olyan eleganciát és stílust kölcsönöz egy klasszikus parfüm illata, amelyet a mai modern parfümök sajnos sokszor nélkülöznek. Ahogy Chanel mondta: a parfüm tested szerves részévé válik, az illat mondhatni az elegancia kötelező eleme. Sok klasszikus luxus parfüm létezik. De a legkedveltebbek és leghíresebbek közül a következő illatok semmiképpen nem maradhatnak ki: Chanel No.5, Joy, Arpege, Shalimar, Miss Dior és a L'Air du Temps.

Top 6 luxus parfüm

Chanel No.5


Ernest Beaux-t az illatot megalkotó illatmestert szeretője, egy orosz nagyherceg mutatta be Chanelnek. Eredetileg a Cárok illatmestereként vált híressé Beaux, aki egy, a sarkkörre tett utazásakor merítette ihletét. Az illat megalkotásakor, az itt tapasztalt lélegzetállító frissességet kívánta megörökíteni, amely az éjféli fényben szikrázó tavakból sugárzott.
Két legenda is kering arról, hogy miért is kapta ezt a nevet a parfüm, amelyet állítólag Marylin Monroe minden éjjel viselt. Az egyik szerint Beaux hat parfümöt alkotott meg. Chanel, miután kipróbálta ezeket, az ötödiket választotta, ezért lett a név No.5. Egy másik történet szerint Chanel azt mondta, hogy az ötös szám mindig szerencsét hozott neki, ezért indította a kollekciót május 5-én, ami az év ötödik hónapja, bízva abban, hogy szerencseszáma ismét sikert hoz - és milyen igaza lett.


Joy


A Joy,  amelyet Elsa Maxwell a világ legdrágább parfümjének hívott, a mai napig elég drága. A francia tervező, Jean Patou Henri Almeas illatmestert kérte fel egy olyan illat  megalkotására, amely parfümériájának ékköve lehet - amely képes túlragyogni a nagy gazdasági válságon, örömet hozva magával a nőknek. Állítólag előállításához 1600 féle virág- és 28 rózsafajtát használnak fel, amelyek között megtalálható 10 százalék igazi bolgár rózsa, és a méregdrága jázmin is.

hirdetes


Arpege


Jeanne Lanvin ruhatervező lánya zeneszeretete kapcsán nevezte el a híres luxus parfümöt Arpege-nak. Az üvegcse egyedi rajza az Art-Deco művész, Paul Iribe keze munkáját dicséri, a kép Madame Lanvin-t és lányát Marguerite-ot ábrázolja, amint éppen bálba mennek együtt. Marguerite később operaénekesnő lett (Marie-Blanche de Polignac). Az Arpege, amelyet nemrég frissítettek, az egyike a legvirágosabb és legromantikusabb illatoknak. Virágos illatát a bolgár rózsának, a jázminnak és a  liliomnak köszönheti.


Shalimar


A Shalimart 1925-ben alkották meg- ez volt a Guerlain első, orientális parfümje. Híres szerelmi történet ihlette, az indiai mogul, Sáh Dzsahán felesége halála után a Taj Mahalt építtette fel, hogy szerelme méltó helyen pihenhessen. A Shalimar a nevét egyébként a szintén Sáh Dzsahán által építtetett, Pakisztánban található Shalimar Kert után kapta; jelentése: A Szerelem Temploma. Az illatot az ámbra határozza meg.


Miss Dior


A Miss Dior, a klasszikus chypre illatcsalád egy jeles képviselője, amelyet Christian Dior 1947-ben alkotott meg, nővére tiszteletére. Christian Dior a New Look bevezetésével egyidejűleg, mutatta be első illatát a Miss Dior-t, amely sokkal több volt egy illatkompozíciónál. A New Look eleganciát és merészséget hozott a divat világába - minden benne volt, ami a sikerhez kell: luxus és az eredeti újdonságnak számító formatervezés, szemet gyönyörködtető, combig érő ruhákkal, amelyek a háború után végre visszahozták a feminitást és a nőknek kijáró csillogást. Zöld és friss, a felfrissített változata is klasszikus vonalvezetésű, bár némelyek panaszkodnak, hogy ez nem ér fel az eredetivel és inkább a régi kompozíciót vásárolják.

hirdetes


L’Air du Temps


1948-ban a Nina Ricci háznak lett megalkotva az a parfüm, amelyet azzal a nem titkolt szándékkal kreáltak, hogy a háborút követően a nők életébe újból kényeztetést hozzanak. Ezzel a romantikus, éteri illatkölteménnyel valóban örök parfümöt hoztak létre az illatmesterek. Az illathoz társul egy eredeti csomagolás is - a gömböt formáló ölelkező galambok - amelyet eredetileg Lalique tervezett.
Minden bizonnyal vannak más, klasszikus luxus parfümök is, érdekes történettel maguk mögött, de a fenti lista mindenképpen örök illatokat sorolta fel. Ezen illatok bármelyike romantikus, és kifinomult ajándékötlet lehet bármelyik nőnek.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 5.0