Klasszikus parfümök, kiállták az idők próbáját - top 6 luxus parfüm

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Klasszikusok - 6 luxus parfüm, amely kiállta az idők próbáját

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Klasszikusok - 6 luxus parfüm, amely kiállta az idők próbáját


2012/10/27

Ha egy nő klasszikus, luxus parfümöt választ, biztosan eléri a várt sikert. Olyan eleganciát és stílust kölcsönöz egy klasszikus parfüm illata, amelyet a mai modern parfümök sajnos sokszor nélkülöznek. Ahogy Chanel mondta: a parfüm tested szerves részévé válik, az illat mondhatni az elegancia kötelező eleme. Sok klasszikus luxus parfüm létezik. De a legkedveltebbek és leghíresebbek közül a következő illatok semmiképpen nem maradhatnak ki: Chanel No.5, Joy, Arpege, Shalimar, Miss Dior és a L'Air du Temps.

Top 6 luxus parfüm

Chanel No.5


Ernest Beaux-t az illatot megalkotó illatmestert szeretője, egy orosz nagyherceg mutatta be Chanelnek. Eredetileg a Cárok illatmestereként vált híressé Beaux, aki egy, a sarkkörre tett utazásakor merítette ihletét. Az illat megalkotásakor, az itt tapasztalt lélegzetállító frissességet kívánta megörökíteni, amely az éjféli fényben szikrázó tavakból sugárzott.
Két legenda is kering arról, hogy miért is kapta ezt a nevet a parfüm, amelyet állítólag Marylin Monroe minden éjjel viselt. Az egyik szerint Beaux hat parfümöt alkotott meg. Chanel, miután kipróbálta ezeket, az ötödiket választotta, ezért lett a név No.5. Egy másik történet szerint Chanel azt mondta, hogy az ötös szám mindig szerencsét hozott neki, ezért indította a kollekciót május 5-én, ami az év ötödik hónapja, bízva abban, hogy szerencseszáma ismét sikert hoz - és milyen igaza lett.


Joy


A Joy,  amelyet Elsa Maxwell a világ legdrágább parfümjének hívott, a mai napig elég drága. A francia tervező, Jean Patou Henri Almeas illatmestert kérte fel egy olyan illat  megalkotására, amely parfümériájának ékköve lehet - amely képes túlragyogni a nagy gazdasági válságon, örömet hozva magával a nőknek. Állítólag előállításához 1600 féle virág- és 28 rózsafajtát használnak fel, amelyek között megtalálható 10 százalék igazi bolgár rózsa, és a méregdrága jázmin is.


Arpege


Jeanne Lanvin ruhatervező lánya zeneszeretete kapcsán nevezte el a híres luxus parfümöt Arpege-nak. Az üvegcse egyedi rajza az Art-Deco művész, Paul Iribe keze munkáját dicséri, a kép Madame Lanvin-t és lányát Marguerite-ot ábrázolja, amint éppen bálba mennek együtt. Marguerite később operaénekesnő lett (Marie-Blanche de Polignac). Az Arpege, amelyet nemrég frissítettek, az egyike a legvirágosabb és legromantikusabb illatoknak. Virágos illatát a bolgár rózsának, a jázminnak és a  liliomnak köszönheti.


Shalimar


A Shalimart 1925-ben alkották meg- ez volt a Guerlain első, orientális parfümje. Híres szerelmi történet ihlette, az indiai mogul, Sáh Dzsahán felesége halála után a Taj Mahalt építtette fel, hogy szerelme méltó helyen pihenhessen. A Shalimar a nevét egyébként a szintén Sáh Dzsahán által építtetett, Pakisztánban található Shalimar Kert után kapta; jelentése: A Szerelem Temploma. Az illatot az ámbra határozza meg.


Miss Dior


A Miss Dior, a klasszikus chypre illatcsalád egy jeles képviselője, amelyet Christian Dior 1947-ben alkotott meg, nővére tiszteletére. Christian Dior a New Look bevezetésével egyidejűleg, mutatta be első illatát a Miss Dior-t, amely sokkal több volt egy illatkompozíciónál. A New Look eleganciát és merészséget hozott a divat világába - minden benne volt, ami a sikerhez kell: luxus és az eredeti újdonságnak számító formatervezés, szemet gyönyörködtető, combig érő ruhákkal, amelyek a háború után végre visszahozták a feminitást és a nőknek kijáró csillogást. Zöld és friss, a felfrissített változata is klasszikus vonalvezetésű, bár némelyek panaszkodnak, hogy ez nem ér fel az eredetivel és inkább a régi kompozíciót vásárolják.


L’Air du Temps


1948-ban a Nina Ricci háznak lett megalkotva az a parfüm, amelyet azzal a nem titkolt szándékkal kreáltak, hogy a háborút követően a nők életébe újból kényeztetést hozzanak. Ezzel a romantikus, éteri illatkölteménnyel valóban örök parfümöt hoztak létre az illatmesterek. Az illathoz társul egy eredeti csomagolás is - a gömböt formáló ölelkező galambok - amelyet eredetileg Lalique tervezett.
Minden bizonnyal vannak más, klasszikus luxus parfümök is, érdekes történettel maguk mögött, de a fenti lista mindenképpen örök illatokat sorolta fel. Ezen illatok bármelyike romantikus, és kifinomult ajándékötlet lehet bármelyik nőnek.
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Tőkesúlyos hajó

Tőkesúllyal és kabinnal rendelkező vitorlás hajó. Nevezik még kielernek is.

Vacsora Budapesten

Nincs egyszerű dolgunk, ha tökéletes vacsorahelyszínt keresünk Budapesten, hiszen mára már...

Balaton 295

A Balaton 295 vitorlás hajó bemutatása: A Balaton 295 a közkedvelt és sikeres Balaton...

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt....

Munkapad

A munkapad egy sín, melyre a nagyvitorla alsó behúzócsigáját szerelik (=leitvágni).
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.