Idén még egyszerűbb lesz a Balatonra utazni – Fontos tudnivalók

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Idén még egyszerűbb lesz a Balatonra utazni – Fontos tudnivalók

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Idén még egyszerűbb lesz a Balatonra utazni – Fontos tudnivalók


2024/05/06
ZH

A Balatonra vonatkozó új menetrendváltozások új lehetőségeket kínálnak az utazóknak, és könnyebbséget jelentenek a közlekedés terén.

balatoni menetrend változás

Új menetrend egyszerűsíti a Balatonra utazást


A MÁV-Volán csoport bevezeti az előszezoni menetrendet a Balatonhoz, így hamarosan sűrűbben járnak majd a vonatok a magyar tenger partjára. Május 13-tól kezdve, az iskolai szünet előtt egy hónappal már gyakoribbak lesznek az indulások, megkönnyítve ezzel az utazást a népszerű üdülőhelyekre. A közlemény szerint az előszezoni menetrend értelmében a part menti nagyobb települések mellett további járatok is rendelkezésre állnak majd, így a vonatközlekedés sokkal rugalmasabbá válik.


Továbbá a kerékpárszállítási opciók kínálata is bővül, és több InterCity (IC) kocsi és motorvonat is közlekedésbe áll.

 

Sűrűbb járatok és bővülő lehetőségek


A főváros és a déli partszakasz között a Balaton és a Tópart Intercity vonatok gyakran közlekednek, emellett az előszezonban már elindulnak a Déli->Parti InterRégió vonatok is, melyek kétóránként közlekednek a Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között. Hétvégi és ünnepnapokon közvetlen vonatjáratok indulnak a Dunakanyar térségéből is a magyar tenger felé az előszezonban, és péntek és szombat éjszaka a Bagolyvonatok is útnak indulnak Keszthely és a Déli pályaudvar között.


Az északi part felé a Kék Hullám expressz, a Vízipók sebesvonatok és a hétvégi Katica InterRégió vonatok indulnak Budapestről, és ugyanezen járatokkal térnek vissza az utasok a fővárosba is.

 


Dunántúlról a Balatonhoz


Az előszezoni menetrend érinti a nyugat-dunántúli térséget is, ahol a kétóránként közlekedő Helikon InterRégió vonatok mellett Győr és Keszthely között közvetlen járat is közlekedik majd Tanúhegy expresszvonat néven. Szombathely és Keszthely között szintén elérhető lesz egy közvetlen vonat, és május 1-jétől Pécs és Keszthely között naponta közlekedik majd a Fenyves expressz az utószezon végéig.

 


Kerékpárszállítás és jegyinformációk


Az új menetrenddel együtt bővülnek a kerékpárszállítási lehetőségek is, és több IC-kocsi és motorvonat is forgalomba áll. A kerékpárszállítás díjai vonattípusonként változnak, de az árak 100 és 990 forint között mozognak. Fontos tudni, hogy a Balatonra érkező vonatokon kötelező helyjegyet váltani, így érdemes előre tájékozódni az utazás részleteiről.


Ilyen jegyet vásárolj! 


Fontos tudni, hogy a május 13-án induló balatoni előszezonban a vármegye- vagy országbérlettel, valamint a Magyarország24 és a Vármegye24 napijeggyel utazók számára a balatoni vonatok közül a személyvonatok és sebesvonatok mindegyike igénybe vehető, azonban a helyjegyes vonatokon kötelező előre helyjegyet váltani. Ezen kívül fontos információ, hogy a kiemelt vonatokon, így a Balaton és Tópart Intercity vonatokon, a Jégmadár és a Kék Hullám expresszvonatokon idén is kötelezővé válik a helybiztosítás a Budapest és Balaton közötti szakaszon.


A Balaton 24 napijegyek május 12-től szeptember 22-ig minden nap megvásárolhatók.

 

Az új menetrendváltozások sok új lehetőséget kínálnak az utazóknak a Balatonhoz. A sűrűbb járatok és a bővülő szolgáltatások segítenek abban, hogy könnyebben és kényelmesebben juthassanak el az emberek a népszerű üdülőhelyekre. Fontos azonban, hogy az utazók előre tájékozódjanak az új szabályokról és a jegyinformációkról, hogy gördülékenyen menjen az utazás a gyönyörű Balaton-parton.


autó Balaton divat érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

A turbófeltöltő javítása

Amennyiben gépjárműve üzemeltetése során turbófeltöltőjének működésében hibát...

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,...

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a...

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára...

Farkasfog

A farkasfog a kötél gyors rögzítésére szolgáló szerelvény. Az ívesen fogazott...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.