5 könyv, amit én mindenképpen én magammal vinnék a Balaton partra, avagy 5 könyv nyaraláshoz

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 5 könyv, amit én mindenképpen magammal vinnék a Balaton partra

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 könyv, amit én mindenképpen magammal vinnék a Balaton partra


2020/07/12
VN
5 könyv, amit én mindenképpen magammal vinnék a Balaton partra
Nyári könyvajánló: 5 könyv a  Balaton partra

#3: Szerb Antal: Utas és holdvilág

Ez a könyv is azért került a listára, mert éppen most jelent meg egy nagyon gyönyörű díszkiadásban, bár én inkább a Balaton partra a kényelmesebb, és praktikusabb Poketes zsebkönyv verziót vinném, de ezt is beszereztem. Ez a mű egyébként egy örök darab, amit egyszer mindenkinek el kell olvasnia, akár a Balatonon partján, akár máshol. Az 1930-ban megírt klasszikus nemcsak hazánkban, hanem nemzetközi téren is nagy sikereket aratott, ami nem véletlen. A könyv valójában a nosztalgiáról és a fiatalság kereséséről, annak meghosszabbításról szól, a magát kereső ember önelemző regénye, ami egy képzeletbeli kalandos utazásra invitál.

 

#4: Kovács Emőke: Balatoni impressziók

Ha valaki oda van a Balatonért, de tényleg úgy igazán, akkor ezt a könyvet sem hagyhatja ki! A könyvben az író hiteles történeteket mesél el, dolgokról, emberekről, helyekről, amik valahogyan a Balatonhoz kötődnek. Hogyan kapcsolódott Karinthy Frigyes élete a Balatonhoz? Mit csinált Szekrényessy Kálmán aznap este, miután elsőként átúszta a Balatont? Érdekelnek a válaszok? A könyvben megtalálod! Tudom, hogy már így is sokan beleszerettek a könyvbe, de azért még ezt itt hagyom, az író így jellemezte a könyvet: „E könyvben a balatoni lelket kívántam megragadni. Lapjain olyan sorsok sorakoznak, amelyek szorosan összefonódtak a tóval, az itt bemutatott helyszínekből kirajzolódik az emblematikus balatoni táj, történetei nem is eshettek volna meg máshol, mint a magyar tengernél.”

 

#5: Helena Ladisla: Villámok Endréd felett

Aki pedig igazi Balatonparti izgalmakra vágyik annak ezt a könyvet ajánlom csak igazán! 1944 két amerikai repülő lezuhan az endrédi határba. Majd hatvan évvel később David a faluba érkezik, hogy felkutassa a nagyapját ápoló Annát. A tőle kapott vert csipkés zsebkendő nyomán indulnak keresésére Alizzal. A nyomok Zamárdin, Balatonfüreden, Szigligeten, Gencsapátin át Velembe vezetnek. Miközben minél jobban megismerik a múlt eseményeit, annál jobban összekuszálódnak a szálak. Hogy mi lesz a vége, derítsd ki a strandon napozva!


Balaton érdekesség kultúra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ábrahámhegy kikötője

A TVSK kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján található. 100 cölöpös...

Őszi wellness

Az őszi wellness egyre népszerűbb kis hazánkban is, hiszen számos előnye van. Ha az őszi...

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be

Deckbalken

Deckbalken – fedélzeti borda
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.