Korcsolyázás a Városligetben - Múlt és hagyomány modern tálalással

hirdetes

Kori a Városligetben - A hagyomány és a múlt modern környezetben

Vitorlás Életmód Magazin
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Korizni mindig élvezet. És most, hogy megnyitotta kapuit a Városligeti Műjégpálya, már meg is van a tökéletes hely a jégen száguldásra. A korcsolyázás mindig is népszerű téli sport volt, ez mára már hagyománnyá vált, főleg a Városligetben. Európa legnagyobb szabadtéri jégpályája történelmi környezetben rád is vár!

Korizás a Városligetben - Múlt és hagyomány modern környezetben

Kori a ligetben

A Városligeti Műjégpálya történelmi környezetével, mégis modern hangulatával végre a 2015-ös év legvégének is megadja az igazi ünnepi hangulatot. Látványához hozzátartozik a Vajdahunyad vára, csakúgy, mint a Hősök tere és a modern, világító falú gyönyörű látványt nyújtó öltözője. Budapest fő korcsolyázó célpontjának megnevezését mindenképpen ez a kori pálya nyeri el.

 

Kicsit visszautazunk a múltba, hogy átérezhesd a múltbéli, történelmi hangulatát, a kezdetektől. Az 1800-as években még egyáltalán nem volt egyszerű a pálya megközelítése, hisz a mai kiépítettségéhez semmiben sem hasonlított. Az akkori sportolók sokáig csak egy tóparti fabódéban tudták felcsatolni a korijukat, de az építmény élete nem tartott túl sokáig.

hirdetes

 

hirdetes

Városligeti Műjégpálya 1907

 

Aminek viszont örülhetünk, hogy Lechner Ödön tervei alapján 1874-ben már meg is épülhetett az új épület. Ámbár ez az építmény sem számított hosszú életűnek, hisz ettől az épülettől is búcsút kellett venniük a pesti korisoknak. A Francsek Imre által tervezett „helyettesítő épület” a millennium környékén épült fel, ahol a továbbiakban a pestiek megmelegedhettek. Az épület, amit ma láthatunk és ismerhetünk, Pauelheim Ferenc tervei alapján valósulhattak meg, ez is csak az 1920-as években. A következő oldalakon végighaladva folytatom tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek gasztronómia sport

Szótár

Balatonfűzfő - Marina Fűzfő

A balatonfűzfői Marina Fűzfő közforgalmú, 206 cölöpös hajóhellyel rendelkezik, ebből 10... Tovább

Balatonaliga Horgász Egyesület Kikötő

A Balatonaligai Horgász Egyesület kikötője a Balaton keleti medencéjének keleti partján... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes