notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Külföldi szokások és érdekességek, amiket magyarként nem érthetünk meg.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Külföldi szokások, amiket magyarként nem érthetünk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Külföldi szokások, amiket magyarként nem érthetünk


2018/03/18
CZs

Nem ülünk az asztal sarkáraha férjhez szeretnénk menni, koccintáskor egymás szemébe nézünk, húsvétkor locsolkodunk, karácsonykor halászlét főzünk. Minden kultúrának meg vannak a maga szokásai és hagyományai, amik elsőre talán furcsák lehetnek számunkra. Vannak olyanok is, amikkel talán soha nem tudnánk azonosulni.

Külföldi szokások a világ minden tájáról

A hálás írek

 

Írországban bevett szokás, hogy a busz utasai leszálláskor megköszönik az utat a buszvezetőnek, egyszerűen azért, mert a szolgáltatásra nem volt panaszuk, és mert hálásak azért, hogy épségben elszállították őket az egyik pontból a másikba. Képzeljük el ezt a reggeli csúcsforgalomban. Az írek egyébként a legtöbb helyzetben hálálkodnak, és mindent megköszönnek. Mi is átvehetnénk tőlük ezt a hagyományt, igaz?

 

A bolgárok fordítva biccentenek

h2 after

 

Igen ismert tény, hogy a bolgárok biccentéssel jelzik a nemet, fejrázással pedig az igent. Bizony, könnyedén összezavarodhatunk, ha egy bolgárnak valamilyen eldöntendő kérdést teszünk fel, esetleg útbaigazítást kérünk tőle. Tökéletesen mutatja a kultúrális különbségekről való tájékozódás fontosságát egy-egy utazás előtt. Nagy kellemetlenségeket kerülhetünk el, ha alaposan utánanézünk az adott nép szokásainak, hagyományainak, sajátosságainak.

 

Szipogó ázsiaiak

 

Talán meglepő, de Ázsiában nincsenek odáig az orrfújásért. Sok helyen egyenesen tiszteletlenségnek számít, ezért inkább a folyamatos szipogás mellett döntenek. Mi magyarok igen hamar, még gyermekkorunkban megtanuljuk, hogy szipogni bizony nem szép dolog, így kifejezetten zavaró lehet számunkra az ázsiaiak számára teljesen megszokott és hétköznapi szipogás.

 

Kínában emellett érdemes odafigyelni arra is, hogy a szem összezűkítése haragra, míg a nyelvnyújtás csodálkozásra utal. Nem bontanak ki ajándékot mások előtt, hiszen az illetlenségnek számít. Érdemes ugyanígy eljárni, ha minket lepnek meg valamilyen kedvességgel.

 

Lapozz a következő oldalra még több megdöbbentő külföldi szokásért!

Külföldi szokások a világ minden tájáról

A spanyolok nem érkeznek időben

 

A spanyolokra kifejezetten jellemző a késés, egy megbeszélt találkozóra soha nem érkeznek időben. Alapvetően az életstílusuk is nagyban különbözik a miénktől, jellemző rájuk például, hogy az éjszaka közepére is szerveznek programot, amikor mi már az igazak álmát alusszuk. Sokkal mértékletesebbek az étkezések során is, azonban gond nélkül nyúlnak a másik tányérjába és csípnek el egy-két finom falatot. Szívesen csevegnek az utcán, a tömegközlekedési eszközökön, a boltban, gyakorlatilag bárhol. A megszólítást és a kedvességet pedig illik viszonozni. 

 

A mosolygás nem mindig erény

 

A keleti népeknél gyakran megfigyelhető az állandó mosolygás. Ennek legfőbb oka az, hogy mások környezetében illetlenségnek számít a bánat, szomorúság kifejezése. Ez olyannyira elterjedt, hogy olykor még a szomorú híreket is mosollyal az arcukon közlik másokkal.

 

A higiéniás szokások is eltérhetnek

 

Az indiaiakra különöseb jellemző az illemhelyiségek kerülése, így a higiéniás szokásokhoz való teljesen eltérő hozzáállás is. Nem arról van szó, hogy egyszerűen nem törődnek vele, sokkal inkább arról, hogy más szemszögből vizsgálják a helyzetet. Nem szívesen használják a mellékhelyiséget, hiszen nem szeretnének olyan ülőkét használni, amit előttük már más is használt.

 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt.

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt. tudnivalók: A BH ZRt. kikötője közforgalmú, a...

Kikötőmester

A kikötő hajókkal és hajósokkal foglalkozó mindenese.

Yacht v. Jacht

Yacht v. Jacht: nagyobb méretû (luxus) túrahajó

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók...

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!