Külföldi szokások és érdekességek, amiket magyarként nem érthetünk meg.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Külföldi szokások, amiket magyarként nem érthetünk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Külföldi szokások, amiket magyarként nem érthetünk


2018/03/18
CZs

Nem ülünk az asztal sarkáraha férjhez szeretnénk menni, koccintáskor egymás szemébe nézünk, húsvétkor locsolkodunk, karácsonykor halászlét főzünk. Minden kultúrának meg vannak a maga szokásai és hagyományai, amik elsőre talán furcsák lehetnek számunkra. Vannak olyanok is, amikkel talán soha nem tudnánk azonosulni.

Külföldi szokások a világ minden tájáról

A hálás írek

Írországban bevett szokás, hogy a busz utasai leszálláskor megköszönik az utat a buszvezetőnek, egyszerűen azért, mert a szolgáltatásra nem volt panaszuk, és mert hálásak azért, hogy épségben elszállították őket az egyik pontból a másikba. Képzeljük el ezt a reggeli csúcsforgalomban. Az írek egyébként a legtöbb helyzetben hálálkodnak, és mindent megköszönnek. Mi is átvehetnénk tőlük ezt a hagyományt, igaz?

 

A bolgárok fordítva biccentenek

Igen ismert tény, hogy a bolgárok biccentéssel jelzik a nemet, fejrázással pedig az igent. Bizony, könnyedén összezavarodhatunk, ha egy bolgárnak valamilyen eldöntendő kérdést teszünk fel, esetleg útbaigazítást kérünk tőle. Tökéletesen mutatja a kultúrális különbségekről való tájékozódás fontosságát egy-egy utazás előtt. Nagy kellemetlenségeket kerülhetünk el, ha alaposan utánanézünk az adott nép szokásainak, hagyományainak, sajátosságainak.

 

Szipogó ázsiaiak

Talán meglepő, de Ázsiában nincsenek odáig az orrfújásért. Sok helyen egyenesen tiszteletlenségnek számít, ezért inkább a folyamatos szipogás mellett döntenek. Mi magyarok igen hamar, még gyermekkorunkban megtanuljuk, hogy szipogni bizony nem szép dolog, így kifejezetten zavaró lehet számunkra az ázsiaiak számára teljesen megszokott és hétköznapi szipogás.

 

Kínában emellett érdemes odafigyelni arra is, hogy a szem összezűkítése haragra, míg a nyelvnyújtás csodálkozásra utal. Nem bontanak ki ajándékot mások előtt, hiszen az illetlenségnek számít. Érdemes ugyanígy eljárni, ha minket lepnek meg valamilyen kedvességgel.

 

A spanyolok nem érkeznek időben

A spanyolokra kifejezetten jellemző a késés, egy megbeszélt találkozóra soha nem érkeznek időben. Alapvetően az életstílusuk is nagyban különbözik a miénktől, jellemző rájuk például, hogy az éjszaka közepére is szerveznek programot, amikor mi már az igazak álmát alusszuk. Sokkal mértékletesebbek az étkezések során is, azonban gond nélkül nyúlnak a másik tányérjába és csípnek el egy-két finom falatot. Szívesen csevegnek az utcán, a tömegközlekedési eszközökön, a boltban, gyakorlatilag bárhol. A megszólítást és a kedvességet pedig illik viszonozni. 

 

A mosolygás nem mindig erény

A keleti népeknél gyakran megfigyelhető az állandó mosolygás. Ennek legfőbb oka az, hogy mások környezetében illetlenségnek számít a bánat, szomorúság kifejezése. Ez olyannyira elterjedt, hogy olykor még a szomorú híreket is mosollyal az arcukon közlik másokkal.

 

A higiéniás szokások is eltérhetnek

Az indiaiakra különöseb jellemző az illemhelyiségek kerülése, így a higiéniás szokásokhoz való teljesen eltérő hozzáállás is. Nem arról van szó, hogy egyszerűen nem törődnek vele, sokkal inkább arról, hogy más szemszögből vizsgálják a helyzetet. Nem szívesen használják a mellékhelyiséget, hiszen nem szeretnének olyan ülőkét használni, amit előttük már más is használt.


érdekesség kultúra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját.

Raffica

Raffica vitorlás hajó A hajót Bruce Farr tervezte a Libera hajóosztály...

Bavaria 32

Bavaria 32 - Kötélzet és vitorlázat Nagyvitorla konvencionális...

Születésnapi buli helyszín Budapest

Igényes, elegáns, exkluzív születésnapi buli helyszín Budapesten? Megtaláltad! A...

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.