Érdekességek A Rolls-Royce márkáról

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kulisszatitkok a Rolls-Royce-ról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kulisszatitkok a Rolls-Royce-ról


2020/09/23
Marx Károly
Kulisszatitkok a Rolls-Royce-ról
Rolls-Royce

A tanagyag megtanít minket arra, hogy sofőrként hogyan nyissuk ki úgy az autó ajtaját, hogy azon ne legyen rajta az ujjlenyomatunk, vagy hogyan fékezzünk, hogy ne bukjon előre az egyik utazó se, illetve azt, hogy miként lehet a különböző útviszonyoknak megfelelően vezetni.

 

A világ legdrágább Rolls-Royce-a

A legdrágább modell a Sweptail, ami egy egyedi kupé. Először 2013-ban rendelte meg egy ügyfél, aminek az elkészítése 5 évbe és 13 millió dollárba került.

 

Rolls-Royce szerepe a repülőgépiparban

A Rolls-Royce egy időben jártas volt az összetett repülőgép motorok gyártásában, beleértve az 1933-ban elkészített Spitfire Merlin, 27 literes V-12-t is. Ennek a motornak már a kipufogója is olyan lendületet idézett elő, hogy amikor a mérnökök minden különleges folyamat nélkül hátrafelé fordították a azokat, attól már a Spitfire 16 km/h sebességgel ment.

 

Kizárólag bikák bőrét használják az autókhoz

Az összes Rolls-Royce-ban nagy mennyiségű bőrfelület található, aminek minden egyes négyzetcentiméternek tökéletesnek kell lennie. A Rolls éppen ezért semmi mást nem használnak kárpitozásra, csak a bikák bőrét, mivel a tehenek bőre megváltozik a vemhesség ideje alatt. Ezen kívül ezek a bikák kizárólag Európából származhatnak, de csak olyan helyről, ahol nagyon kevés a szúnyog, mivel a csípésnyomok meglátszanak az állat bőrén is, az emberéhez hasonló módon.

 

Legalább két hónapba telik megépíteni egy Phantomot

A Phantomot először 2003-ban mutatták be, amit a BMW segítségével tudtak bevezetni, amit azóta elképesztően sok számban gyártottak le. Ez az autó 200 különböző aluminimumból és 300 ötvözetből áll össze, amiket kizárólag kézzel lehet összeszerelni. Csak a kárpithoz körülbelül 70 négyzetméter anyag szükséges, és átlagosan 17 nap mire elkészül. Választék az van bőven, ugyanis 44 ezer szín közül választhatjuk ki a kedvencünket. Általában kettő hónap alatt készül el egy ilyen autó.

 


autóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Schwert

Schwert (ejtsd: svert) - jolle leengedhetõ uszonya, oldalsodródás ellen

Étterem III. kerület

Budapest III. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást...

Tőkesúly

A tőkesúly a nagyobb hajókon a víz alatti ellensúly. Nevezik még kielnek vagy ballasztnak.

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor szül.hely/idő Székesfehérvár, 1986. április 26.   Berecz...

Farkasfog

A farkasfog a kötél gyors rögzítésére szolgáló szerelvény. Az ívesen fogazott...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.