notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy igazán ritka baromfi fajta jelent meg a színen

hirdetes

A világ legdrágább csirkéje

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A rita, Ayam Cemani nevű baromfifajta jellegzetessége, hogy teljesen fekete - de nemcsak a tollai, hanem a belső szervei és a húsa is. A különleges csirke Indonéziából származik.

A legritkább csirke a világon

Egy nem mindennapi csirkefaj jelent meg a színen és aki tud, az le is csap rá: például az amerikai GreenFire Farm, akik több mint 1 millió forint értékben árulnak egy példányt. Viszont találunk ennél alacsonyabb árban is ebből az új fajta csirkéből, ami "csak" 2500 dollárba, azaz 564 ezer forintba kerül

 

A csirke fajtája, az Ayam Cemani egy rendkívül ritka fajta és Indonéziából származik. Fő különlegessége a gyönyörű, fekete szín, viszont ezeknek a baromfiknak nemcsak a tolluk fekete, hanem a belső szerveik és a húsuk is.

 

A legritkább csirke a világon

A csirkék fekete színéről a  fibromelanosis tehet, ami egy genetikai elváltozás. Viszont Ázsiában ez az elegáns baromfi nem számít ennyire ritkának és éppen ezért nem is annyira drága. A nyugati országokban viszont a különleges csirkék ára az egeket veri, ezért ha valaki fekete baromfi húst szeretne fogyasztani, annak lehet, várnia kell még egy pár évet. Ugyanis egyik étteremben se tálalnak fel még ilyen csirkehúst, mivel olyan méreg drága, hogy egyáltalán nem érné meg nekik.

 

A legritkább csirke a világon

Viszont annak ellenére, hogy fél millióba kerül egyetlen példány ezekből a csirkékből, mégis van rá kereslet. Vagyis inkább lenne, de a piac még nem indult be. Majd akkor fog, ha elszaporodik ez a különösen ritka csirkefaj. Nem sok helyen találunk készleteket a fekete csirkékből, csak az USA-ban és néhány európai országban: Hollandiában, Szlovákiában, Németországban és a Cseh Köztársaságban. Úgyhogy nem is kell olyan messzire mennünk, ha ennek a különleges állatnak a közelébe szeretnénk férkőzni.

 

A legritkább csirke a világon

Viszont nemcsak ez az egyetlen ritka fajta baromfi a világon, találunk többet is – viszont azoknak az ára a fekete csirkééhez képest szinte semmi. Például Chocolate Wyandotteért, ami szintén különleges és ritka csirka, legfeljebb 33 ezer forintot kérnek.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7... Tovább

Kenese - Balatonfői Yacht Club (BFYC)

A  Kenesei Balatonfői Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton keleti... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 194

Átlagos értékelés: 4.8

gasztronómia