notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Meg nem mondanánk, hogy ezek a fotók Ázsiában készültek!

hirdetes

Ázsia - egy kicsit másképp

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A fotókat Weerapong Chaipuck készítette, aki egészen más szemszögből mutatja be Ázsiát, mint ahogy általában látni szoktuk. A fotós ugyanis nem a nyomortelepeket és az éhezést tárja elénk, hanem Ázsia szép oldalát.

Ázsia

Ázsia egy gyönyörű és titokzatos kontinens lélegzetelállító tájakkal és mélyen gyökerező hagyományokkal. Weerapong Chaipuck Ázsiának ezt a szép oldalát tárja elénk érdekes fotósorozatán. A képeken első pillantásra néhány tájra rá se lehet ismerni, annyira más szemszögből mutatja be őket a fotós.

 

Például ezekről a rizsföldekről és a templomokról készült képek úgy festenek, mintha egy fantasy filmben szerepelnének, pedig mindössze arról van szó, hogy a fotós előszeretettel játszik a fényekkel. Ez azt jelenti, hogy amikor újabb tájakat szeretne megörökíteni, ahhoz ki kell választania a megfelelő évszakot és napszakot.

 

Ázsia

Mint látszik is, Chaipuck fő érdeklődési köre a tájkép fotózás és az utazás. A fotós ezeken a fotókon keresztül szándékozik megmutatni azt, hogy a világnak van egy szép oldala is, amit sokszor elfelejtünk.

 

Photoshopot egyáltalán nem használ (kivéve egy képéhez), hanem csakis a természetes fényekre támaszkodik. Viszont a legmegfelelőbb napszak kiválasztásaezeknek a tájképeknek az elkészítésére szinte mindig kihívást jelent. Ugyanis késő délután egyre gyorsabban változnak a fényviszonyok, különösen akkor, amikor megy le a nap. Ezért ha tökéletes képeket akar készíteni, meg kell találnia a legtökéletesebb időpontot.

 

Ázsia

Chaipuck itt is a fényekkel játszott, viszont itt nem a naplementéhez kellett alkalmazkodnia ahhoz, hogy el tudja készíteni ezeket a képeket, hanem a sötétséghez. Ha jobban megnézzük, odakint verőfényes napsütés van, míg bent a házban sötétség, viszont a ház lakói mégis vidámak. Az összetákolt faházba beszűrődik a napfény is. Lényegében ez teszi különlegessé a képet, és persze a lakók gondtalan jó kedve.

 

Ezen a képen is a fény játszik főszerepet, viszont itt még a tűz elem is megjelenik, ami szintén nagyon látványos a beszűrődő napfény mellett.

 

Ázsia

Bár hajnalban és a naplemente idejében vannak a legérdekesebb fényviszonyok, Chaipuck még fényes nappal is elképesztő fotókat készített. Ezen a képen például a nap már magasan jár, viszont elég érdekes szögekben világítja meg a tájat. A fotós ezt ragadta meg és a végeredmény elképesztő lett!

 

Ha nem tudnánk, hogy Chaipuck a tettes ezeknek a fotóknak az elkészítésében, akár azt is hihetnénk, hogy a képek egy fantasy filmből kiragadott jelenetek - legalábbis nekem ez jut róluk eszembe. Ezen a képen ha nem lenne ott a jellegzetes szalmakalap, eszembe se jutna, hogy a kép Ázsiában készült és nem a Gyűrűk Urában, vagy a Trónok Harcában.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Luv oldal

 A hajó szél felöli oldala. Tovább

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 207

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív