Különleges hidak a nagyvilágból - Csodás képek

hirdetes

Különleges hidak a világ minden tájáról

Tóth Pál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagyon sok írás, kép, videó kering az Interneten különféle hidakról, amelyek megtalálhatóak a világban. Ez a cikk most rendhagyó módon nem a legszebb, nem a legnagyobb és még csak  nem is a legjobb építészeti alkotásokról fog szólni. Az ezen cikkben lévő hidak valamilyen formában kitűnnek a többiek közül. Mindegyiknek van egy extrém tulajdonsága, ami kiemeli a többiek közül. Nézzük tehát!

Különleges hidak

A világ legveszélyesebb függőhídja: Hussaini függőhíd, Pakisztán. Egyet már előre le lehet szögezni: Pakisztán nem a hídjairól híres. Ez a híd északon van és a Hunza folyó felett ível át. Mivel ez egy gyorssodrású hegyi folyó, ezért több társával egyetemben ez a híd is egy függőhíd. Viszont ez sikerült a legfélelmetesebbre. 200 méter hosszú, ahogy mondani szokás néhány helyen csak a jó szerencse tartja össze. Óriási hézagok, szinte mindenhol hiányos fa és néhol már megbomlott drótkötél jellemzi. A filmekben szokott lenni olyan jelenet, ahol ilyen fajta hidakon kelnek át a főhősök. Ez a híd még annál is veszélyesebb. Nem segít rajta, hogy néha napján áradásokkor a folyó egész egyszerűen elönti a hidat és ezáltal megrongálja azt. Állítólag fel akarják újítani. Ráférne az biztos…

Különleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidak

A németek folyamatosan szerveznek a hídhoz kirándulást is. Lehet többféle „csomagból” választani. Aki csak a hídra kíváncsi annak 2 euró, aki egy kis városnézéssel is egybekötött programra kíváncsi annak 6 eurót kell leszurkolnia.

Különleges hidakKülönleges hidak

Végül, de nem utolsó sorban, jöjjön egy amerikai híd (nem is lehet őket kihagyni egy felsorolásból sem). Eme híd a szárazföldet (Dél-Florida, Miami környéke) köti össze a híres Key West településével, ami az ottani híres zátonyláncolatának legnagyobb városának számít. Fontos útvonal ez, hiszen csak így lehet járművel megközelíteni a szigetcsoportot.  Ez a híd nagyon hosszú, mint az a neve is elárulja, több mint 11 km! Híradásokból is lehet tudni, hogy Florida a hurrikánok „kedvenc” célpontja. Nem egyszer átment már ezen a hídon is egy-egy  keményebb hurrikán, nem véletlen, hogy ez a híd már a második változat. Jó hír viszont, hogy az építészek szerint ez minden szempont szerint tartósabbra sikeredett, mint az előző.

 

Különleges hidak

Különleges hidak

Ez se egy egyszerű építmény, viszont egy szokatlan építészeti remekmű. Nem sok hídon lehet ugyanis egyszerre biciklizni és hajóval átkelni, sőt ezt tetézve még alatta is hajózni. Németország két legnagyobb csatornáját kötötték össze ilyen módon. 6 éven át építették, majdnem egy kilométer hosszú és a hídon több mint 4 méter mély a víz. Természetesen ez a világ leghosszabb hajózható hídja (nem hittem volna, hogy egyszer ilyet kell leírnom- a szerk.)

Különleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidak
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Topfény

Topfény: horgonyzáskoz bekapcsolt körbevilágító fehér fény. Tovább

Nautic 330 Sport

A Nautic 330-as cég legújabb és legsikeresebb típusa. Igazi performance cruiser. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 234

Átlagos értékelés: 4.9