notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Különleges hidak a nagyvilágból - Csodás képek

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Különleges hidak a világ minden tájáról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Különleges hidak a világ minden tájáról


2014/02/26
Tóth Pál

Nagyon sok írás, kép, videó kering az Interneten különféle hidakról, amelyek megtalálhatóak a világban. Ez a cikk most rendhagyó módon nem a legszebb, nem a legnagyobb és még csak  nem is a legjobb építészeti alkotásokról fog szólni. Az ezen cikkben lévő hidak valamilyen formában kitűnnek a többiek közül. Mindegyiknek van egy extrém tulajdonsága, ami kiemeli a többiek közül. Nézzük tehát!

Különleges hidak
A világ legveszélyesebb függőhídja: Hussaini függőhíd, Pakisztán. Egyet már előre le lehet szögezni: Pakisztán nem a hídjairól híres. Ez a híd északon van és a Hunza folyó felett ível át. Mivel ez egy gyorssodrású hegyi folyó, ezért több társával egyetemben ez a híd is egy függőhíd. Viszont ez sikerült a legfélelmetesebbre. 200 méter hosszú, ahogy mondani szokás néhány helyen csak a jó szerencse tartja össze. Óriási hézagok, szinte mindenhol hiányos fa és néhol már megbomlott drótkötél jellemzi. A filmekben szokott lenni olyan jelenet, ahol ilyen fajta hidakon kelnek át a főhősök. Ez a híd még annál is veszélyesebb. Nem segít rajta, hogy néha napján áradásokkor a folyó egész egyszerűen elönti a hidat és ezáltal megrongálja azt. Állítólag fel akarják újítani. Ráférne az biztos…

Különleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidak

A németek folyamatosan szerveznek a hídhoz kirándulást is. Lehet többféle „csomagból” választani. Aki csak a hídra kíváncsi annak 2 euró, aki egy kis városnézéssel is egybekötött programra kíváncsi annak 6 eurót kell leszurkolnia.

Különleges hidakKülönleges hidak

Végül, de nem utolsó sorban, jöjjön egy amerikai híd (nem is lehet őket kihagyni egy felsorolásból sem). Eme híd a szárazföldet (Dél-Florida, Miami környéke) köti össze a híres Key West településével, ami az ottani híres zátonyláncolatának legnagyobb városának számít. Fontos útvonal ez, hiszen csak így lehet járművel megközelíteni a szigetcsoportot.  Ez a híd nagyon hosszú, mint az a neve is elárulja, több mint 11 km! Híradásokból is lehet tudni, hogy Florida a hurrikánok „kedvenc” célpontja. Nem egyszer átment már ezen a hídon is egy-egy  keményebb hurrikán, nem véletlen, hogy ez a híd már a második változat. Jó hír viszont, hogy az építészek szerint ez minden szempont szerint tartósabbra sikeredett, mint az előző.

 

Különleges hidak

Különleges hidak

Ez se egy egyszerű építmény, viszont egy szokatlan építészeti remekmű. Nem sok hídon lehet ugyanis egyszerre biciklizni és hajóval átkelni, sőt ezt tetézve még alatta is hajózni. Németország két legnagyobb csatornáját kötötték össze ilyen módon. 6 éven át építették, majdnem egy kilométer hosszú és a hídon több mint 4 méter mély a víz. Természetesen ez a világ leghosszabb hajózható hídja (nem hittem volna, hogy egyszer ilyet kell leírnom- a szerk.)

Különleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidak


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

BYC

A Balatonfüredi Yacht Club   A BYC  Klub története Az angol...

Hétvégi gyerekprogram Symbol Budapest

Hétvégi gyerekprogram a Symbol Budapestben: Szeptember 13-tól május végéig tárt karokkal...

Különleges vacsorahelyszín Budapest

Különleges vacsorahelyszínt keres Budapesten? A Salon Étterem a legjobb választás! Minőségi...

Halzolás

A halzolás meghatározását lásd a perdülés szótárszónál.

Ábrahámhegy kikötője

A TVSK kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján található. 100 cölöpös...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlászásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!