notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Különleges hidak a nagyvilágból - Csodás képek

hirdetes

Különleges hidak a világ minden tájáról

Tóth Pál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagyon sok írás, kép, videó kering az Interneten különféle hidakról, amelyek megtalálhatóak a világban. Ez a cikk most rendhagyó módon nem a legszebb, nem a legnagyobb és még csak  nem is a legjobb építészeti alkotásokról fog szólni. Az ezen cikkben lévő hidak valamilyen formában kitűnnek a többiek közül. Mindegyiknek van egy extrém tulajdonsága, ami kiemeli a többiek közül. Nézzük tehát!

Különleges hidak

A világ legveszélyesebb függőhídja: Hussaini függőhíd, Pakisztán. Egyet már előre le lehet szögezni: Pakisztán nem a hídjairól híres. Ez a híd északon van és a Hunza folyó felett ível át. Mivel ez egy gyorssodrású hegyi folyó, ezért több társával egyetemben ez a híd is egy függőhíd. Viszont ez sikerült a legfélelmetesebbre. 200 méter hosszú, ahogy mondani szokás néhány helyen csak a jó szerencse tartja össze. Óriási hézagok, szinte mindenhol hiányos fa és néhol már megbomlott drótkötél jellemzi. A filmekben szokott lenni olyan jelenet, ahol ilyen fajta hidakon kelnek át a főhősök. Ez a híd még annál is veszélyesebb. Nem segít rajta, hogy néha napján áradásokkor a folyó egész egyszerűen elönti a hidat és ezáltal megrongálja azt. Állítólag fel akarják újítani. Ráférne az biztos…

Különleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidak

A németek folyamatosan szerveznek a hídhoz kirándulást is. Lehet többféle „csomagból” választani. Aki csak a hídra kíváncsi annak 2 euró, aki egy kis városnézéssel is egybekötött programra kíváncsi annak 6 eurót kell leszurkolnia.

Különleges hidakKülönleges hidak

Végül, de nem utolsó sorban, jöjjön egy amerikai híd (nem is lehet őket kihagyni egy felsorolásból sem). Eme híd a szárazföldet (Dél-Florida, Miami környéke) köti össze a híres Key West településével, ami az ottani híres zátonyláncolatának legnagyobb városának számít. Fontos útvonal ez, hiszen csak így lehet járművel megközelíteni a szigetcsoportot.  Ez a híd nagyon hosszú, mint az a neve is elárulja, több mint 11 km! Híradásokból is lehet tudni, hogy Florida a hurrikánok „kedvenc” célpontja. Nem egyszer átment már ezen a hídon is egy-egy  keményebb hurrikán, nem véletlen, hogy ez a híd már a második változat. Jó hír viszont, hogy az építészek szerint ez minden szempont szerint tartósabbra sikeredett, mint az előző.

 

Különleges hidak

Különleges hidak

Ez se egy egyszerű építmény, viszont egy szokatlan építészeti remekmű. Nem sok hídon lehet ugyanis egyszerre biciklizni és hajóval átkelni, sőt ezt tetézve még alatta is hajózni. Németország két legnagyobb csatornáját kötötték össze ilyen módon. 6 éven át építették, majdnem egy kilométer hosszú és a hídon több mint 4 méter mély a víz. Természetesen ez a világ leghosszabb hajózható hídja (nem hittem volna, hogy egyszer ilyet kell leírnom- a szerk.)

Különleges hidakKülönleges hidakKülönleges hidak
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Volvo Ocean Race verseny

  Volvo Ocean Race történelem A Volvo Ocean Race (korábbi nevén Whitbread... Tovább

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 234

Átlagos értékelés: 4.9

utazás