A karórának a szerepe az idő múlásával egyre inkább megváltozott. Már inkább ékszerként szolgál, mintsem időmérésre. A gyártók egyre merészebb és kreatívabb ötletekkel állnak elő. Találkozhatunk a piacon 10.000 éves mamut csontjából-, töltényekből és hajó

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Különleges karórák szkafanderből és mamutcsontból

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Különleges karórák szkafanderből és mamutcsontból


2017/09/02

A karórának a szerepe az idő múlásával egyre inkább megváltozott. Már inkább ékszerként szolgál, mintsem időmérésre. A gyártók egyre merészebb és kreatívabb ötletekkel állnak elő. Találkozhatunk a piacon 10.000 éves mamut csontjából-, töltényekből és hajóalkatrészekből készült órákkal is, ha a klasszikus arany és platina már unalmas lenne. Te melyiket választanád?

Különleges karórák szkafanderből és mamutcsontból

Lang & Heyne "Caliber I" karóra

Felhasznált anyag: elefántcsont, mamutagyar
Az órát egy múlt századi modell inspirálta. Az egész csontból készült, Azonban nem akármilyenből. Az órához készítője egy 10.000 éve halott mamut Oroszországban talált agyarát használta fel. Az alapanyagok korlátozottsága miatt csupán 25 darab készült belőle.
Ár: 43 910 dollár
 

Romain Jerome Moon Dust Red Mood Chrono karóra

Felhasznált anyag: Hold-por, szkafander-darab
Ez a darab az űrutazás szerelmeseinek készült. Szürke számlapja a Hold felszínét ábrázolja, melyet valóban az égitestből származó por borít. Ha ez nem lenne elég, a szíjába egy, a Nemzetközi Űrállomáson használt szkafander szálait is beleszőtték. Ez az óra 1969 darabra limitált.
Ár: 27 880
 

Bremont Victory karóra

A Bremont Victory az 1805-ös trafalgari csatának állít emléket. A 43 milliméter széles acél borította zafír számlap mellett az óra a HMS Victory nevű hajó elemeiből is tartalmaz részeket, mely az ominózus csatának is részese volt. Társaihoz hasonlóan ez is limitált széria, 250 darab készült belőle összesen.
Ár: 18 000
 

Devon Tread 1 Steampunk karóra

A kaliforniai Devon a divatos steampunk irányzatot próbálja új órájával, mely egy korábbi modell átalakított verziója. A precízen kialakított szerkezet rendkívül pontosan mozdítja a számlapokat pont a megfelelő időben, az elemet pedig vezeték nélkül, bármikor újra lehet tölteni.
Ár: 25 000
 

Kobold Himalaya Everest Edition karóra

A Kobold Himalaya Everest Edition órájáért hegyet kellett mászni a pennsylvaniai készítőknek, alapanyaga ugyanis a hegy csúcsáról származó mészkő. Az órát kézzel állították össze Nepálban, a 7 milliméter vastag számlapjához használt követ pedig maga Michael Kobold hozta le a csúcsról 2009-ben. A széria huszonöt limitált darabból áll.
Ár: 16 500
 
 

divat luxusKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

karácsonyi céges vacsora

Karácsonyi céges vacsora a nosztalgikus hangulatú Dunyha Étteremben! Tartsa meg karácsonyi...

Balcsapás

Balcsapás: Egy vitorlás balcsapáson halad, amikor a szelet bal oldala felől kapja....

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri...

Cirrus

A cirrus egy 8-12 km magasan úszó apró fehér pamacsos felhőfajta. Ha kis számban...

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.