notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lépcsők, melyek lélegzetelállító tájakon vezetnek végig

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A világ legkülönlegesebb lépcsői

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legkülönlegesebb lépcsői


2014/10/10
Petra

Ezek a lépcsők lélegzetelállító tájakon vezetnek végig, de amilyen csodálatosak ezek a helyek, legalább olyan félelmetesek is.

Lépcsők
Ez a látszólag soha véget nem érő lépcső a Haiku nevet viseli és Hawaii egyik káprázatos szépségű szigetén, Oahun található és egy körülbelül 850 méter magas dombra visz fel. Ennek a lépcsőnek a megépítése nem kötődik semmilyen szép emlékhez, ugyanis 1942-ben építették azért, hogy egy antennát telepítsenek ide. Miután véget ért a háború, az antennát modernizálták és a turisták előtt is megnyílt az út, hogy kipróbálják ezt a lélegzetelállító magasságba vezető lépcsőt, azonban ez az öröm csak 2007-ig tartott, mert akkor zárták le végleg és azóta nem mehet fel oda senki. A lépcső egyébként 3922 fokból áll, ráadásul vannak olyan szakaszai a is, ami nagyon meredek. Viszont a látszat ellenére sokkal könnyebb felmászni oda, mint lejutni, mert ezen a nyirkos helyen nagyon csúszós a talaj.

Lépcsők

Ez a világ egyik legmeredekebb lépcsője és egyáltalán nem ajánlott gyenge idegzetűeknek, ugyanis legalább 70 százalékos a meredeksége, ami enyhén szólva hátborzongató. Viszont aki bevállalja ezt az utat, annak lélegzetelállító látványban lesz része, ugyanis a lépcső a Pailon de Diablo vízesés mellett halad el. Tehát amilyen félelmetes az út, ami fölfelé vezet, legalább annyira esztétikus is. A lépcsők egyébként simára koptak amiatt, mert folyamatosan víz éri őket, a köd pedig néha teljesen ellepi a tájat. Madarakból sincs hiány odafönt, mert ők otthon érzik magukat a magasban.

Lépcsők

Az igaz, hogy India tele van érdekes látnivalókkal, azonban ezt a helyet általában figyelmen kívül szokták hagyni, pedig rendkívül érdekes. Ez gyakorlatilag egy víztározó, mégis elképesztő a kivitelezése. Valamikor a 10. század körül építették Abnaheri faluban abból a célból, hogy elejét vegyék a csapadékingadozás problémájának, ami néha árvizeket okozott. A kút legalább 30 méter mély és körös körül legalább 3500 lépcső helyezkedik el. Ahhoz képest, hogy milyen egyszerű funkciója van ennek a víztározónak, elképesztő a kivitelezése. Ma már nincs akkora probléma a csapadékingadozással, mint annak idején, ezért az emberek többnyire hűsölni járnak oda nyáron.

Lépcsők

A Half Dome a Yosemite Nemzeti Parkban található Kaliforniában és bár a kilátás elképesztő lehet, ez az a lépcső, ami a legkevésbé biztonságosabb az eddig bemutatottak közül. Ezen a helyen már haltak is meg emberek a túrázások alatt. A túra alatt egyébként egy 8 és fél mérföldes utat kell megtenni fölfelé egészen addig, amíg föl nem érünk a hegyre, ahol 8800 méter tengerszint feletti magasságból nézhetünk végig a tájon, ahonnan elképesztő messzeségekbe láthatunk el. Ez a túra felér egy hegymászással, ugyanis aki vállalkozik rá, annak rögzítenie kell magát a felfelé vezető korláthoz.túraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hepatítisz védőoltás

Hepatitis A elleni védőoltás Kinek lehet beadni a hepatitis A elleni védőoltást? Mikor...

Méder Áron

Méder Áron fórum topik itt!   Méder Áron életrajz Méder Áron 1979...

Állókötélzet

Az állókötélzet, az árbocot négy irányban tartott fém sodronykötelek összefoglaló...

Halzolás

A halzolás meghatározását lásd a perdülés szótárszónál.

Osztályjelzés

  A hajó típusának jelzése a nagyvitorlán.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!