notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lépcsők, melyek lélegzetelállító tájakon vezetnek végig

hirdetes

A világ legkülönlegesebb lépcsői

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezek a lépcsők lélegzetelállító tájakon vezetnek végig, de amilyen csodálatosak ezek a helyek, legalább olyan félelmetesek is.

Lépcsők

Ez a látszólag soha véget nem érő lépcső a Haiku nevet viseli és Hawaii egyik káprázatos szépségű szigetén, Oahun található és egy körülbelül 850 méter magas dombra visz fel. Ennek a lépcsőnek a megépítése nem kötődik semmilyen szép emlékhez, ugyanis 1942-ben építették azért, hogy egy antennát telepítsenek ide. Miután véget ért a háború, az antennát modernizálták és a turisták előtt is megnyílt az út, hogy kipróbálják ezt a lélegzetelállító magasságba vezető lépcsőt, azonban ez az öröm csak 2007-ig tartott, mert akkor zárták le végleg és azóta nem mehet fel oda senki. A lépcső egyébként 3922 fokból áll, ráadásul vannak olyan szakaszai a is, ami nagyon meredek. Viszont a látszat ellenére sokkal könnyebb felmászni oda, mint lejutni, mert ezen a nyirkos helyen nagyon csúszós a talaj.

Lépcsők

Ez a világ egyik legmeredekebb lépcsője és egyáltalán nem ajánlott gyenge idegzetűeknek, ugyanis legalább 70 százalékos a meredeksége, ami enyhén szólva hátborzongató. Viszont aki bevállalja ezt az utat, annak lélegzetelállító látványban lesz része, ugyanis a lépcső a Pailon de Diablo vízesés mellett halad el. Tehát amilyen félelmetes az út, ami fölfelé vezet, legalább annyira esztétikus is. A lépcsők egyébként simára koptak amiatt, mert folyamatosan víz éri őket, a köd pedig néha teljesen ellepi a tájat. Madarakból sincs hiány odafönt, mert ők otthon érzik magukat a magasban.

Lépcsők

Az igaz, hogy India tele van érdekes látnivalókkal, azonban ezt a helyet általában figyelmen kívül szokták hagyni, pedig rendkívül érdekes. Ez gyakorlatilag egy víztározó, mégis elképesztő a kivitelezése. Valamikor a 10. század körül építették Abnaheri faluban abból a célból, hogy elejét vegyék a csapadékingadozás problémájának, ami néha árvizeket okozott. A kút legalább 30 méter mély és körös körül legalább 3500 lépcső helyezkedik el. Ahhoz képest, hogy milyen egyszerű funkciója van ennek a víztározónak, elképesztő a kivitelezése. Ma már nincs akkora probléma a csapadékingadozással, mint annak idején, ezért az emberek többnyire hűsölni járnak oda nyáron.

Lépcsők

A Half Dome a Yosemite Nemzeti Parkban található Kaliforniában és bár a kilátás elképesztő lehet, ez az a lépcső, ami a legkevésbé biztonságosabb az eddig bemutatottak közül. Ezen a helyen már haltak is meg emberek a túrázások alatt. A túra alatt egyébként egy 8 és fél mérföldes utat kell megtenni fölfelé egészen addig, amíg föl nem érünk a hegyre, ahol 8800 méter tengerszint feletti magasságból nézhetünk végig a tájon, ahonnan elképesztő messzeségekbe láthatunk el. Ez a túra felér egy hegymászással, ugyanis aki vállalkozik rá, annak rögzítenie kell magát a felfelé vezető korláthoz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének... Tovább

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 225

Átlagos értékelés: 4.8

túra