Lépcsők, melyek lélegzetelállító tájakon vezetnek végig

hirdetes

A világ legkülönlegesebb lépcsői

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezek a lépcsők lélegzetelállító tájakon vezetnek végig, de amilyen csodálatosak ezek a helyek, legalább olyan félelmetesek is.

Lépcsők

Ez a látszólag soha véget nem érő lépcső a Haiku nevet viseli és Hawaii egyik káprázatos szépségű szigetén, Oahun található és egy körülbelül 850 méter magas dombra visz fel. Ennek a lépcsőnek a megépítése nem kötődik semmilyen szép emlékhez, ugyanis 1942-ben építették azért, hogy egy antennát telepítsenek ide. Miután véget ért a háború, az antennát modernizálták és a turisták előtt is megnyílt az út, hogy kipróbálják ezt a lélegzetelállító magasságba vezető lépcsőt, azonban ez az öröm csak 2007-ig tartott, mert akkor zárták le végleg és azóta nem mehet fel oda senki. A lépcső egyébként 3922 fokból áll, ráadásul vannak olyan szakaszai a is, ami nagyon meredek. Viszont a látszat ellenére sokkal könnyebb felmászni oda, mint lejutni, mert ezen a nyirkos helyen nagyon csúszós a talaj.

Lépcsők

Ez a világ egyik legmeredekebb lépcsője és egyáltalán nem ajánlott gyenge idegzetűeknek, ugyanis legalább 70 százalékos a meredeksége, ami enyhén szólva hátborzongató. Viszont aki bevállalja ezt az utat, annak lélegzetelállító látványban lesz része, ugyanis a lépcső a Pailon de Diablo vízesés mellett halad el. Tehát amilyen félelmetes az út, ami fölfelé vezet, legalább annyira esztétikus is. A lépcsők egyébként simára koptak amiatt, mert folyamatosan víz éri őket, a köd pedig néha teljesen ellepi a tájat. Madarakból sincs hiány odafönt, mert ők otthon érzik magukat a magasban.

Lépcsők

Az igaz, hogy India tele van érdekes látnivalókkal, azonban ezt a helyet általában figyelmen kívül szokták hagyni, pedig rendkívül érdekes. Ez gyakorlatilag egy víztározó, mégis elképesztő a kivitelezése. Valamikor a 10. század körül építették Abnaheri faluban abból a célból, hogy elejét vegyék a csapadékingadozás problémájának, ami néha árvizeket okozott. A kút legalább 30 méter mély és körös körül legalább 3500 lépcső helyezkedik el. Ahhoz képest, hogy milyen egyszerű funkciója van ennek a víztározónak, elképesztő a kivitelezése. Ma már nincs akkora probléma a csapadékingadozással, mint annak idején, ezért az emberek többnyire hűsölni járnak oda nyáron.

Lépcsők

A Half Dome a Yosemite Nemzeti Parkban található Kaliforniában és bár a kilátás elképesztő lehet, ez az a lépcső, ami a legkevésbé biztonságosabb az eddig bemutatottak közül. Ezen a helyen már haltak is meg emberek a túrázások alatt. A túra alatt egyébként egy 8 és fél mérföldes utat kell megtenni fölfelé egészen addig, amíg föl nem érünk a hegyre, ahol 8800 méter tengerszint feletti magasságból nézhetünk végig a tájon, ahonnan elképesztő messzeségekbe láthatunk el. Ez a túra felér egy hegymászással, ugyanis aki vállalkozik rá, annak rögzítenie kell magát a felfelé vezető korláthoz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

túra

Szótár

Bavaria 44

Bavaria 44 vitorlás hajó történet,leírás A Bavaria 44 vitorlás hajót 2002 és 2004... Tovább

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 225

Átlagos értékelés: 4.8