notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A kutyáknak is lesz saját tévécsatornájuk: Dog TV

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A kutyáknak is lesz saját tévécsatornájuk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A kutyáknak is lesz saját tévécsatornájuk


2014/11/19
Petra

Forrás: Hír.ma

Hétfőn kezdi meg sugárzását Németországban a Dog TV, ami egy olyan tévécsatorna, ahol csakis a négylábúaknak szóló műsorokat sugároznak. A műsorokat szakértők állították össze, így nagy esély van rá, hogy házi kedvenceink is a tévé rabjai lesznek.

Dog TV
Az ötlet már régóta meg volt, a szakértők pedig hosszú éveken át dolgoztak azon, hogy kialakítsanak a kutyáknak egy saját tévécsatornát, hisz őket teljesen más dolgok kötik le, mint az embereket. A Bostonban található Tufts Állatorvosi egyetem kutatói már régóta foglalkoznak azzal, hogy megfigyelik a kutyák viselkedését, többnyire akkor, amikor egyedül vannak bezárva egy lakásba. A kísérlet úgy zajlott, hogy lakásokban kamerákat helyeztek el és a kutyák minden mozdulatát kielemezték. Ez a kísérlet rengeteg eredményt hozott, ugyanis a kutatók rájöttek, hogy a kutyák leginkább a mozgásra és a látványra reagálnak. Így máris kaptak egy kiindulópontot abban, hogy milyen műsorokat állítsanak össze a házi kedvenceknek.

Dog TV

Mivel a kutyák a mozgásra és más kutyák, illetve emberek látványára reagálnak, ezért ez lesz a Dog TV-n leadott műsoroknak az alapja, ami úgy fog kinézni, hogy többnyire más kutyákról szóló felvételeket vetítenek le a kutyusoknak és guruló labdákat. A zenére nem fektetnek túl nagy hangsúlyt, mivel arra a legtöbb kutya kevésbé érzékeny, ezért egyetlen hangszerrel lejátszott dalokkal fogják színesebbé tenni ezeket a műsorokat. A kísérletből egyébként az is kiderült, hogy rengetegen hagyják bekapcsolva a tévét a kutyáknak, amikor elmennek dolgozni és egész napra magára kell hagyniuk a kedvenceiket. A kísérletben részt vett emberek legalább 60 százaléka így tesz, viszont akkor már miért ne mehetne olyan adás, amit a kutyák is élveznek?

Dog TV

A színekkel ugyanaz a helyzet, mint a zenével: a kutyák kevésbé érzékelik őket, ezért a tévécsatorna műsorait ilyen szempontból is az ő igényeikhez fogják igazítani. Persze nem lesz minden fekete fehér, mert akkor a kutyák csak összemosódott foltokat látnának a képernyőn, viszont vannak olyan speciális megoldások, amikkel a kutyák számára is élvezetessé tudják tenni a tévénézést. 

Dog TV

A Dog TV nem egy új keletű dolog, ugyanis Kaliforniát, Izraelt, Dél-Koreát és Japánt már meghódította ez az őrület, Európa pedig csak most következik. Már most tervezik, hogy a későbbiekben nemcsak Németországban lesz Dog TV, hanem a többi nyugati országban is.kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...

Nautic 311 vitorlás hajó

A Nautic 311 cruiser/ racer a sportos vitorlázást preferálja. A család legkisebb tagja, ezzel...

8mOD

8mOD vitorlás hajó bemutatása A 8m OD egy 8 méter hosszú, könnyű, siklótestű...

Kávézó Budapesten

A tökéletes kávézó Budapesten mindenkinek más jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.