Láb, térd, csípő, váll problémák

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Láb, térd, csípő, váll problémák

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Láb, térd, csípő, váll problémák


2017/10/12

Általánosan egyfajta kép él azon krónikus mozgásszervi betegek vagy balesetet szenvedettek tudatában, akik maguk vagy családtagjaik, ismerőseik már átestek a térdükkel, csípőjükkel, lábukkal kapcsolatban valamilyen orvosi beavatkozáson. Magyarországon a megszokott és a köztudatban elterjedten élő különböző mozgásszervi problémákra alkalmazott műtéti eljárásokra a veszélyes, fájdalmas és elhúzódó jelzőket alkalmazzák, miközben vannak hazánkban is elkötelezett, lelkes orvos szakemberek, akik vallják, hogy a huszonegyedik században lehetséges ezeket az orvosi beavatkozásokat másképp is végezni.

Láb, térd, csípő, váll problémák

Kattints ide és tudj meg mindent az ízületi kopásról szakemberektől! 

Megoldás a fájadalmakra

Most olyan vizsgálati és műtési eljárásokat mutatunk be, melyeket mozgásszervi területen széles körben ma Magyarországon nem vagy csak részben alkalmaznak vagy azért, mert rutinszerűen azok finanszírozása az Országos Egészségügyi Pénztár által nem lehetséges vagy csupán annak okán, mert a módszerek még nem eléggé ismertek vagy elterjedtek a magyar kórházakban, miközben a nyugati vagy amerikai egészségügyben mindennapos eljárásoknak számítanak. 

 

Speciális csípő protézis műtét

Egy olyan speciális csípőprotézis műtétet ismerhettek meg, mellyel a páciensek akár másnap a saját lábukon, segítség nélkül képesek mozogni, és amely műtét nagyon sok olyan előnyt hordoz a beteg számára, melyről a mai napig még akár elképzelése sem lehetett. A cikkhez segítségül az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ ortopéd és traumatológiai munkatársait kértük fel, tekintettel arra, hogy ebben az intézetben megtaláltuk azon lelkes szakembereket, akik ezeket a módszereket hitelesen képviselik hazánkban.

 

Nem kell órákat várakozni

Teszik ezt oly mértékben, hogy külön egész napos baleseti ügyeletet is fenntartanak a sürgős segítségre szorulóknak, ahol nem kell órákat várakozniuk az ellátásra. Ez párosul azzal a teljes és speciális felszereltséggel, amely egyrészt lehetővé teszi, hogy a modern módszerekkel dolgozhassanak, de nem utolsó sorban azt is, hogy a betegnek ne kelljen a különböző kórházi osztályok között bolyongania a teljes kórkép és vizsgálati eredmény elérése érdekében. A következő oldalon elmondom az eljárás lényegét! 

 

Néhány fontos információ a csipőműtétekről

Először is tisztáznunk kell, hogy az ez idáig hazánkban alkalmazott hagyományos csípőműtét neve a külső vagy oldalsó feltárásos csípőműtét. Az eltérés a két név között nem tűnik lényegesnek, de következményeiben és eljárásában óriási különbség rejlik. Az Emineo által alkalmazott új eljárásában ugyanis nem történik semmilyen izom vagy szalag roncsolása, csupán egy új feltárási helyen egyfajta az Egyesült Államokban alkalmazott különleges rendszerrel félretolják az átvágás helyett az izmokat a műtés elvégzéséhez.  Ami praktikusan azt jelenti, hogy a korszerű beavatkozás után a páciens akár már nyolc óra után feláll, sétál mindenfajta segítség nélkül, ami a hagyományos műtéti eljárásnál teljességgel elképzelhetetlen.  

 

A rehabilitációs időszakról

A másik nagyon nagy előny a betegek számára a műtét utáni három hónapos rehabilitáció alatt jelentkezik, hiszen ily módon számukra a rehabilitációs időszak is majdnem teljes életminőséget jelent, szemben a hagyományos módszerben szinte újra járni és mozogni tanuló betegtársaihoz képest. Külön kiemelendő előnye az új eljárásnak, hogy a hagyományos eljáráshoz képest elhanyagolható roncsolás során sokkal kisebb mértékű vérzés lép fel, így a sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy a műtét okán vérkészítményt kell a páciensnek kapnia, amelynek általunk vélelmezett kockázatait – valljuk be - a legtöbben szeretnénk elkerülni.      

 

Folyamatosan vizsgálják az új technikákat

Az Emineo team nem állt meg itt. Azon túl, hogy folyamatosan vizsgálják a megjelenő új külföldi technológiákat, minden szempontból igyekeznek azokat maguk is tovább fejleszteni. Az általuk javasolt és beültetett speciális magas minőségű protézisek az úgynevezett ragasztás vagy cement nélküli technológiát képviselik, melyek kiemelkedő tulajdonságairól vélhetően a páciensek jelentős része egyáltalán nem tud. Magunk is némi elképedéssel vettük tudomásul azokat az előnyöket, melyek teljesen ismeretlenek voltak a számunkra. Ilyen tétel az, hogy amíg a beragasztott protézisek esetében a ragasztó – végül is nem meglepő módon - jelentős mértékben roncsolja a csontok szerkezetét, ilyen nem áll fenn akkor, ha ragasztó nélküli technológiát alkalmaznak. A ragasztó nélküli implantátum felületét bemutatva látszik, hogy azt a csont szerkezete teljes stabilitással és egyfajta „önrögzítéssel” természetese növi körbe. Maga a protézis is egyfajta mérnöki csodának tűnik a ma hidroxi –apetit kristály rétegével, amellyel nélkülözhető a ragasztóanyag.  Amint megtudtuk, minden protézis sajnos kilazul egy idő után – a ragasztó nélkül beépített protézis nagyfokú előnye, hogy egy szükséges csere esetén könnyebben és sokkal kisebb csontveszteséggel távolítható el, aminek révén akár többször is be lehet építeni egy ilyet, ragasztós társával összehasonlítva.

 

Köszönet a csapatnak mumkájáért

Csodálattal kellett, hogy adózzunk a mai korszerű orvostudományt ily módon helybe hozó és nekünk bemutató Emineo munkatársaknak és a Protézis Teamnek annak ellenére, hogy az OEP pénzügyi támogatása nélkül kell, hogy megoldják pácienseik ellátását. Mindazonáltal a legkorszerűbb ellátás ily mértékű előnyeiért fizetendő díjak mértéke minden bizonnyal a mi esetünkben is arányban állítható lenne azzal a ténnyel, hogy - miként az orvosok elmondták, -  amennyiben ideális anatómiai felépítésű beteg vagyok, akár a csípő protézis után pár napon belül újra röplabdázhatok. 

 


versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Avatar

Avatar vitorlás hajó bemutatása Az Avatar egy 2007-es évjáratú, Nautic 12 Racer...

Eszes Tamás

Név: Eszes Tamás Eszes Tamás születési hely/idő: Keszthely, 1976. június...

Banque Populaire V

Banque Populaire V vitorlás hajó,trimarán A Banque Populaire V jelenleg a legnagyobb...

Boci

A boci mentőcsónakot, hajó után köthető kis evezős csónakot jelent.

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.