notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Laguna 730, a legjobb hajó sekély vizeken

hirdetes

A sekély vizek ura: Laguna 730

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Laguna 730 nem tengerre való, viszont a sekély vizeken, a folyókon és a tavakon remekül megállja a helyét.

A sekély vizek ura

A Laguna 730 gyors, mozgékony, könnyen vezethető és maximum 7 főt képes magába fogadni. A Hajótest alakja nagyon érdekes, a belső tér pedig rendkívül praktikusan lett kialakítva. Összességében úgy lehetne jellemezni a Laguna 730-at, hogy egy modern túrázó jacht, aminek tervezője nagy hangsúlyt fektetett a biztonságra, a kényelemre és a praktikus használatra. A széles, modern stílusban megalkotott hajótest vastag, a hajóorr szinte függőleges és az oldalfalak eléggé vastagok - mindez a belső tér javára, mert így jobban elférnek benne. A Laguna erősebb szélben is megállja a helyét a vízen és jól lehet vele vitorlázni; a jacht kifejezetten jól viseli a zord időjárási körülményeket is. Mindez a hajó különleges felépítésének köszönhető.

A sekély vizek ura

A Laguna 730 mindössze 7 méter hosszú és körülbelül 2 méter széles, így kiválóan alkalmas egy családi kirándulásra. Azonban ami leginkább különleges benne, hogy ez a jacht sekély vizekre termett. Ez nem mindegyik hajóról mondható el. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy a tőkesúlyt a hajótestbe építették, az oldalán pedig uszony akadályozza meg az egyensúlyvesztést. Ezt a csodát egyébként egy lengyel tervezőnek köszönhetjük, Sutkowskynak, akinek az volt a szándéka, hogy egy kényelmes túrahajót tervezzen.

A sekély vizek ura

A hajó egy olyan árbocállító-rendszerrel rendelkezik, aminek segítségével könnyen kezelhetjük az árbocot. Az árboc egyébként egy kicsit rövidebb, mint a legtöbb hasonló hajóé, viszont ez egyáltalán nem negatív tulajdonság, hanem inkább sajátos. Leginkább azt lehet mondani, hogy ez a hajó a tengereken kevésbé állja meg a helyét, mint a többi vitorlás, azonban a tavakon és a folyókon simán kenterbe veri az összeset. Tehát aki szeret folyókon és tavakon vitorlázni, annak ez a hajó a zsánere. Mint ahogy látszik is, a Laguna súlya jóval nagyobb, mint a többié, éppen ezért nagyobb szélre van szüksége, gyenge szelekkel nem sokra megyünk vele.

A sekély vizek ura

Ez a hajó tökéletesen alkalmas családi kirándulásokra, viszont ha valaki magányra vágyik, annak nehéz dolga lesz, ugyanis a jacht belsejében minden helyiség egymásra nyílik a szalontól kezdve a kabinig. Találunk benne még egy konyhát is, ami éppen elég felszerelt ahhoz, hogy az ember kényelmesen összedobhasson magának valamit. Összességében ez egy nagyon kényelmes és stabil hajó és kiválóan alkalmas családi kirándulásokra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 145

Átlagos értékelés: 4.9

hajó