Lájer Admirális Emlékverseny beszámoló

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Lájer Admirális Emlékverseny beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lájer Admirális Emlékverseny beszámoló


2011/08/15

 A Várady Szabó - Petheő páros nyerte a hetedik Lájer Admirális Emlékversenyt

 
Az előre tervezett 8 futam helyett végül 3 megrendezett futammal a Várady Szabó János - Petheő Tamás nyerte a hetedik Lájer Admirális Emlékverseny, az alsóörsi Katamarán Bázison. Szombaton a gyenge szél miatt halasztással indult a viadal, végül 11 óra helyett fél egykor sikerült elrajtoltatni a 9 fős mezőnyt.
Lájer Admirális Emlékverseny

 

Lájer Admirális Emlékverseny beszámoló

 

 

Az első futam gyenge leálló DNY-i szélben kerül megrendezésre. Az utánpótlás páros, Andorka Rudolf  – Kriska László kis testsúlyuk miatt meglepő sebességet produkáltak ebben a futamban, végül az ötödik helyen zártak. Ezt a futamot a Várady Szabó János- Petheő Tamás nyerte.
A második futamot a leálló és hetven fokos szélforduló miatt néhány perccel a rajt után lelőtték.  Egy kisebb halasztás követően indították a újra a futamot, ami már erősebb É-i szélben rajtol. A második kreuz szakasznál nagyot fordult a szél és a bójavétel után a fiatal Andorka-Kriska páros felborult.


Ezt a futamot végül Diószegi – Jankovics páros nyerte.
A harmadik futamot rövid pályamódosítás után indították. Hol erősebb és gyengébb É-i szélben kellett vitorlázniuk a versenyzőknek. Az erősebb ráfújások a könnyebb súlyú versenyzőknek komoly erőpróbát jelentettek. A befutó után ismét leállt a szél, ezért több futamot nem tudtak rendezni.

A szombati napot a versenyzők egy kellemes, beszélgetős vacsorával zárták.
Vasárnap reggel a szélhiány miatt, halasztást rendeltek el rendezők, majd később lelőtték a napot, megrendezett futam nélkül.
A díjkiosztót 15 órakor tartották. Mivel az F18-as és a nyílt kategóriába is kevés hajó nevezett ezért összevontan értékelték az eredményeket a Texel Rate alapján.


A verseny névadó szponzora Lájer Tamás biztosította a versenyzőket, hogy a Lájer Admirális Emlékverseny 2012-ben is megrendezésre kerül majd. Fontosnak tartotta elmondani, hogy az utánpótlás nevelésre a jövőben is nagy hangsúlyt fognak fektetni.
Az F18-as és a nyílt osztály következő versenye az augusztus 25-29 között megrendezésre kerülő Országos Bajnokság Balatonfüreden.

Texel Rate szerint számított eredmények:

1. Várady Szabó János- Petheő Tamás (1,2,1,)
2. Diószegi Zoltán – Jankovics Gábor (2,1,3)
3. Kasuba István – Kasuba Bendegúz (3,3,4)
4. ifj. Lájer Tamás – Lájer Tamás (4,5,2)
5. Bakonyi Szabolcs – Bakonyi József (6,4,8)
6. Kunfalvy Csaba – Antal Gábor (7,6,6)
7. Szilassy László – Szilassy Emese (9,8,5)
8. Marton Balázs – Székely András (8,7,7)
9. Andorka Rudi – Kriska László (5,DNF,DNF)

  

 

 

 

 
A Lájer Admirális Emlékverseny támogatója volt a hétvégén a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. is.
  A Jász-Plasztik Kft. 1996. december 10-én kezdte meg a Mercedes-Benz személygépkocsik, személy és áruszállító transzporterek forgalmazását. 2003. január 1-től a Mercedes-Benz márkaképviselet Jász-Plasztik Autócentrum Kft. néven külön cégként folytatja tovább tevékenységét.

2005-ben a Mercedes-Benz személygépkocsik és transzporterek forgalmazását tovább bővítették KIA Motors személygépjárművek és transzporterek árusításával.
A megnövekedett igények kiszolgálása érdekében 2005-ben nyílt meg közel 1700 m2-es új, az EU-s előírásoknak megfelelő komplexum, melyet a gyári képviselők Európa 10 legszebb autószalonja közé választottak. Ettől az évtől kezdődően a KIA Motors gépjárművek forgalmazása a régi szalonban, a Mercedes-Benz gépjárművek árusítása pedig az új komplexumban történik.

Az ügyfelek Magyarország egyik legnagyobb személyautó és transzporter készletéből válogathatnak a Jász-Plasztik Autócentrum Kft-nél. Személyre szabott akciókkal, magas szintű felkészültséggel várják ügyfeleiket.
Az elmúlt években közel 1400 Mercedes talált gazdára Jászberényben. Országos részesedésünk mára elérte a 11%-ot. A KIA modellek forgalmazásában is sikerült már az első teljes évben a négy legnagyobb darabszámot produkáló márkakereskedés közé kerülni. 12 állásos szervizbe akár előjegyzés nélkül is tudják fogadni a tervszerű karbantartásra vagy karosszériajavításra érkező ügyfeleket.

2006 óta a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. Mercedes-Benz szalonjában minden kategóriára kiterjedő komplett műszaki vizsgabázis áll az ügyfelek rendelkezésére.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Állókötélzet

Az állókötélzet, az árbocot négy irányban tartott fém sodronykötelek összefoglaló...

Bumlift

Bumlift: nagyvitorla pihentetõ kötél (másnéven "dirk")

Siófok - BH Zrt.

Siófok BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása Siófokon a kihajózás jelentheti a legnagyobb...

RC 44 vitorlás hajó

 RC 44 vitorlás hajó Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One...

Cukorbetegség

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.