notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lájer Admirális Emlékverseny beszámoló

hirdetes

Lájer Admirális Emlékverseny beszámoló

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 A Várady Szabó - Petheő páros nyerte a hetedik Lájer Admirális Emlékversenyt

 
Az előre tervezett 8 futam helyett végül 3 megrendezett futammal a Várady Szabó János - Petheő Tamás nyerte a hetedik Lájer Admirális Emlékverseny, az alsóörsi Katamarán Bázison. Szombaton a gyenge szél miatt halasztással indult a viadal, végül 11 óra helyett fél egykor sikerült elrajtoltatni a 9 fős mezőnyt.
Lájer Admirális Emlékverseny

 

Lájer Admirális Emlékverseny beszámoló

 

 

Az első futam gyenge leálló DNY-i szélben kerül megrendezésre. Az utánpótlás páros, Andorka Rudolf  – Kriska László kis testsúlyuk miatt meglepő sebességet produkáltak ebben a futamban, végül az ötödik helyen zártak. Ezt a futamot a Várady Szabó János- Petheő Tamás nyerte.
A második futamot a leálló és hetven fokos szélforduló miatt néhány perccel a rajt után lelőtték.  Egy kisebb halasztás követően indították a újra a futamot, ami már erősebb É-i szélben rajtol. A második kreuz szakasznál nagyot fordult a szél és a bójavétel után a fiatal Andorka-Kriska páros felborult.


Ezt a futamot végül Diószegi – Jankovics páros nyerte.
A harmadik futamot rövid pályamódosítás után indították. Hol erősebb és gyengébb É-i szélben kellett vitorlázniuk a versenyzőknek. Az erősebb ráfújások a könnyebb súlyú versenyzőknek komoly erőpróbát jelentettek. A befutó után ismét leállt a szél, ezért több futamot nem tudtak rendezni.

A szombati napot a versenyzők egy kellemes, beszélgetős vacsorával zárták.
Vasárnap reggel a szélhiány miatt, halasztást rendeltek el rendezők, majd később lelőtték a napot, megrendezett futam nélkül.
A díjkiosztót 15 órakor tartották. Mivel az F18-as és a nyílt kategóriába is kevés hajó nevezett ezért összevontan értékelték az eredményeket a Texel Rate alapján.

hirdetes


A verseny névadó szponzora Lájer Tamás biztosította a versenyzőket, hogy a Lájer Admirális Emlékverseny 2012-ben is megrendezésre kerül majd. Fontosnak tartotta elmondani, hogy az utánpótlás nevelésre a jövőben is nagy hangsúlyt fognak fektetni.
Az F18-as és a nyílt osztály következő versenye az augusztus 25-29 között megrendezésre kerülő Országos Bajnokság Balatonfüreden.

Texel Rate szerint számított eredmények:

1. Várady Szabó János- Petheő Tamás (1,2,1,)
2. Diószegi Zoltán – Jankovics Gábor (2,1,3)
3. Kasuba István – Kasuba Bendegúz (3,3,4)
4. ifj. Lájer Tamás – Lájer Tamás (4,5,2)
5. Bakonyi Szabolcs – Bakonyi József (6,4,8)
6. Kunfalvy Csaba – Antal Gábor (7,6,6)
7. Szilassy László – Szilassy Emese (9,8,5)
8. Marton Balázs – Székely András (8,7,7)
9. Andorka Rudi – Kriska László (5,DNF,DNF)

  

 

 

 

 
A Lájer Admirális Emlékverseny támogatója volt a hétvégén a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. is.
  A Jász-Plasztik Kft. 1996. december 10-én kezdte meg a Mercedes-Benz személygépkocsik, személy és áruszállító transzporterek forgalmazását. 2003. január 1-től a Mercedes-Benz márkaképviselet Jász-Plasztik Autócentrum Kft. néven külön cégként folytatja tovább tevékenységét.

2005-ben a Mercedes-Benz személygépkocsik és transzporterek forgalmazását tovább bővítették KIA Motors személygépjárművek és transzporterek árusításával.

hirdetes
A megnövekedett igények kiszolgálása érdekében 2005-ben nyílt meg közel 1700 m2-es új, az EU-s előírásoknak megfelelő komplexum, melyet a gyári képviselők Európa 10 legszebb autószalonja közé választottak. Ettől az évtől kezdődően a KIA Motors gépjárművek forgalmazása a régi szalonban, a Mercedes-Benz gépjárművek árusítása pedig az új komplexumban történik.

Az ügyfelek Magyarország egyik legnagyobb személyautó és transzporter készletéből válogathatnak a Jász-Plasztik Autócentrum Kft-nél. Személyre szabott akciókkal, magas szintű felkészültséggel várják ügyfeleiket.
Az elmúlt években közel 1400 Mercedes talált gazdára Jászberényben. Országos részesedésünk mára elérte a 11%-ot. A KIA modellek forgalmazásában is sikerült már az első teljes évben a négy legnagyobb darabszámot produkáló márkakereskedés közé kerülni. 12 állásos szervizbe akár előjegyzés nélkül is tudják fogadni a tervszerű karbantartásra vagy karosszériajavításra érkező ügyfeleket.

2006 óta a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. Mercedes-Benz szalonjában minden kategóriára kiterjedő komplett műszaki vizsgabázis áll az ügyfelek rendelkezésére.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76... Tovább

Star

Star vitorlás hajó - 1911 óta A Star egy kétszemélyes, tőkesúlyos olimpiai... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 5.0