Ismerd meg New York lakatlan szigetének titkát

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Lakatlan sziget New York kellős közepén

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lakatlan sziget New York kellős közepén


2014/06/11
SF

Szinte hihetetlen, hogy a világ egyik legvibrálóbb metropoliszának közepén található egy sziget, amelyet senki sem lak, senki sem látogat. Megvan a maga sztorija és hátborzongató titkai, amelyeket most megtudhatsz te is!

Te ismered New York lakatlan szigetének történetét?

A titokzatos North Brother-sziget

Szellemek? Zombik? Vámpírok? Hol van Brad Pitt és a szellemirtók, ha szükség van rájuk? Található New Yorkban egy sziget, amiről sokan megfeledkeztek. A Bronx és Rikers-sziget között található „északi testvér” tökéletes lenne bármilyen horror vagy thriller helyszínéül. Elhagyatott épületei tökéletes példái a 19. századi amerikai építészetnek, de ettől sem lesz kevésbé hátborzongató helyszín. Többek közt itt található a Riverside Kórház, amely a fertőző beteg karanténjául szolgált, de gyógyszerkísérletek helyszíne is volt, valamint fiatalkorúak nevelőintézetének épülete is még megtalálható.

Te ismered New York lakatlan szigetének történetét?

Az itthon is nagy sikernek örvendő History a szigeten forgatta a Life After People sorozat egyik részét. A műsorban tudósok, kutatók, mérnökök és egyéb szakemberek vizsgálták a kérdést, hogy mi történne a világgal az emberiség eltűnése után. Ezt tökéletesen tudták vizsgálni az elhagyatott Riverside Kórházban.

Te ismered New York lakatlan szigetének történetét?

Ian Ference fotográfus készítette ezt a képet a sziget Iskola és szolgáltatások (School and services) nevű épületében az iskolai előadóteremről. A teremben kis, diákok számára tervezett székek, és egy kisebb színpad található, amelyen a gyerekek tartották előadásaikat. Bár a szigetre komppal szállítottak ételt és vizet, az mégis önellátó volt, nem csak iskolája vagy annak színháza miatt, de azért is, mert saját fűtés- és elektromos rendszerrel és telefonhálózattal is rendelkezett.

Te ismered New York lakatlan szigetének történetét?

A háború végével a sziget veteránoknak és családjaiknak adott otthont. A karanténként működő kórház működését már jóval a veteránok beköltözése előtt felfüggesztették, akik az így megüresedő épületben kaptak helyet. Bár a kormány állta lakhatásukat, mégis nagy számban hagyták el a szigetet, mivel a ki és bejutást biztosító komp túl drága volt mégsem volt elég hatékony számukra.

Te ismered New York lakatlan szigetének történetét?

A kórház legutolsó funkcióként elvonóként működött, ahol a problémás és drogfüggő fiatalokat kezelték. Nem éppen a legjobb megoldást választották a kezelések során, ahol az elvonási tünetekkel küzdőket egyszerűen elzárták a külvilágtól, gyógyszerek és kezelések nélkül szenvedtek. Egyszerűen bezárták őket egy szobába egy matraccal és egy vödörrel, majd megvárták, hogy az elvonási tünetek megszűnjenek. Nem túl emberséges megoldás.

Te ismered New York lakatlan szigetének történetét?

Ugyancsak a Riverside Kórház adott otthont a híres-hírhedt 'Tífuszos' Mary Mallon-nak, akit akarata ellenére zártak az intézménybe három évtizedre halála napjáig. Úgy tartották, hogy összesen 51 embert fertőzött meg a betegséggel szakácsként, akik közül 3 életét is vesztette. Mallont tartják az első ’egészséges tífuszosnak’. 

Te ismered New York lakatlan szigetének történetét?

A nagy alma elfeledett szigete immáron 50 éve lakatlan, azonban milliók látják ablakaikból vagy munkába menet nap mint nap. A sziget ma védett madár rezervátumként működik, ahol számos veszélyeztetett madárfaj él békében. A sziget története rengeteg New yorki számára ismeretlen, holott az közelebb van a város ikonikus épületéhez, az Empire State Buildinghez, mint a város lakosságának nagy része Brooklynban.

Te ismered New York lakatlan szigetének történetét?

Eleinte nagyon nehéz volt megfelelő orvosokat és pszichiátereket találni a Riverside Kórházba, néha pedig igazi orvosi képzettség nélküli ’szakemberek’ dolgoztak a betegeken. A telek nagyon zordak voltak, mivel a szén fűtötte rendszerek nem mindig látták el feladataikat, a komp ráadásul nem is tudott rendszeresen élelmet és vizet szállítani a rossz időjárás miatt. A kórház működése az első 16 év után javult, azonban a sziget rossz hírneve erősödött az ott menedéket kapó beteg emberek és emigránsok miatt.

Te ismered New York lakatlan szigetének történetét?

A kórház 1963-ban szüntette meg rehabilitációs programját, a szigeten azóta nem lakik senki. A látogatók elől gondosan elzárták a szigetet, amelyre néha be tudnak szökni a fosztogatók a parti őrség figyelő tekintete mellett is. Az így beszökő tolvajok ellopnak, amit csak tudnak, és sokszor rongálnak is, ami a hely természetes leépülése mellett felgyorsítja a pusztulást.

Te ismered New York lakatlan szigetének történetét?

Az 50-es években kezdődött rehabilitációs program rengeteg problémás gyereknek adott otthont, akiket a városban található fegyházakból szállítottak ide megfelelő ellátás reményében. A szigorú iskolarendszer 100 fiúnak és 50 lánynak adott otthont, akik utoljára leheltek életet a rothadó épületbe. Már nem maradt utánuk szinte semmi, csak a kísérteties némaság, ami az egész szigeten uralkodik.


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás...

Karimatömítés

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos...

Felmenetel

A felmenetel a hajó szélirány felé történő irányváltoztatása. A felmenetel szélbeállásig tart.

Hepatítisz védőoltás

Hepatitis A elleni védőoltás Kinek lehet beadni a hepatitis A elleni védőoltást? Mikor...

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.