notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy ember, aki megvalósított az álmát: kiköltözött egy lakatlan szigetre

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Egy ember, aki kiköltözött egy lakatlan szigetre

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egy ember, aki kiköltözött egy lakatlan szigetre


2014/10/03
Petra

Forrás: Érdekesvilág

Brendon Grimshaw 50 éves volt, amikor feladta eddigi életét és kiköltözött egy lakatlan szigetre az Indiai-óceánon. Ez 1972-ben történt, a szigetet pedig 2008-ban nemzeti parkká nyilvánították. Összesen 36 évet töltött elszigetelve a társadalomtól.

Kiköltözött egy lakatlan szigetre
Brendon Grimshaw közel 50 évesen úgy döntött, hogy elvonul a világ elől és így is tett: vett magának az Indiai-óceánon egy lakatlan szigetet és odaköltözött. Választása Seychelle-szigetek egyik kis szigetére esett, Moyennére, ami mindössze 22 hektáros. Összesen 8 ezer fontot fizetett azért, hogy békében elvonulhasson a világ elől. Amikor végre valóra vált az álma, nem tétlenkedett sokáig és nem gondolta meg magát, hanem azonnal le is telepedett és néhány év alatt otthonossá varázsolta ezt az idáig lakatlan szigetet. Ebben egy helyi férfi volt segítségére. Mindez 1972-ben kezdődött.

Kiköltözött egy lakatlan szigetre

A szigeten építettek egy házat fából, legalább 16 ezer új fát ültettek, utakat építettek és mivel a szigeten nem található édes vizű folyó, ezért hordókba gyűjtötték az esővizet. Az állatok ahelyett, hogy elmenekültek volna a szigetről így, hogy megzavarta a két új lakos az életüket, inkább egyre többen bukkantak fel. Rengeteg őshonos teknős él a szigeten– ők voltak Grimshaw új társasága és láthatólag nagyon jól megértették egymást. A fák pedig vonzották a madarakat, így már nem is volt akkora csend ezen az elhagyatott helyen. Miután Grimshaw segítőtársa meghalt, a férfi egyedül maradt a szigeten, de még ezt se szegte a kedvét, hanem tovább folytatta azt, amit elkezdett.

Kiköltözött egy lakatlan szigetre

Onnantól kezdve nagyon keveset találkozott emberekkel. Jórészt csak akkor hallott emberi beszédet, amikor turisták érkeztek a szigetre, azon kívül pedig nem szólt hozzá senki. Félelmetes élmény lehetett ekkora elszigeteltségben élni. A férfi összesen 36 évet élt remeteként elzárva a világ elől, közben pedig az álma is valóra vált 2008-ban, mert a szigetet nemzeti parkká nyilvánították. Megdöbbentő az is, hogy mekkorát emelkedett a sziget értéke. Grimshaw 8 ezer fontért vásárolta, ma azonban a sziget 50 millió dollárt ér.

Kiköltözött egy lakatlan szigetre

Grimshaw két évvel ezelőtt, 2012-ben hunyt el és mondhatni, boldog élete volt, mert bár teljes elszigeteltségben élt, de az álmát sikerült valóra váltania.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz.

Üzleti rendezvényhelyszín

Az üzleti rendezvényhelyszín megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen a rendezvény...

Dinghy

A dinghy (ejtsd: dingi) az uszonyos hajó, vagy mentőcsónak angol neve.

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence...

Fövenyes Hajóállomás BH ZRt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.