Egy ember, aki megvalósított az álmát: kiköltözött egy lakatlan szigetre

hirdetes

Egy ember, aki kiköltözött egy lakatlan szigetre

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Brendon Grimshaw 50 éves volt, amikor feladta eddigi életét és kiköltözött egy lakatlan szigetre az Indiai-óceánon. Ez 1972-ben történt, a szigetet pedig 2008-ban nemzeti parkká nyilvánították. Összesen 36 évet töltött elszigetelve a társadalomtól.

Kiköltözött egy lakatlan szigetre

Brendon Grimshaw közel 50 évesen úgy döntött, hogy elvonul a világ elől és így is tett: vett magának az Indiai-óceánon egy lakatlan szigetet és odaköltözött. Választása Seychelle-szigetek egyik kis szigetére esett, Moyennére, ami mindössze 22 hektáros. Összesen 8 ezer fontot fizetett azért, hogy békében elvonulhasson a világ elől. Amikor végre valóra vált az álma, nem tétlenkedett sokáig és nem gondolta meg magát, hanem azonnal le is telepedett és néhány év alatt otthonossá varázsolta ezt az idáig lakatlan szigetet. Ebben egy helyi férfi volt segítségére. Mindez 1972-ben kezdődött.

Kiköltözött egy lakatlan szigetre

A szigeten építettek egy házat fából, legalább 16 ezer új fát ültettek, utakat építettek és mivel a szigeten nem található édes vizű folyó, ezért hordókba gyűjtötték az esővizet. Az állatok ahelyett, hogy elmenekültek volna a szigetről így, hogy megzavarta a két új lakos az életüket, inkább egyre többen bukkantak fel. Rengeteg őshonos teknős él a szigeten– ők voltak Grimshaw új társasága és láthatólag nagyon jól megértették egymást. A fák pedig vonzották a madarakat, így már nem is volt akkora csend ezen az elhagyatott helyen. Miután Grimshaw segítőtársa meghalt, a férfi egyedül maradt a szigeten, de még ezt se szegte a kedvét, hanem tovább folytatta azt, amit elkezdett.

Kiköltözött egy lakatlan szigetre

Onnantól kezdve nagyon keveset találkozott emberekkel. Jórészt csak akkor hallott emberi beszédet, amikor turisták érkeztek a szigetre, azon kívül pedig nem szólt hozzá senki. Félelmetes élmény lehetett ekkora elszigeteltségben élni. A férfi összesen 36 évet élt remeteként elzárva a világ elől, közben pedig az álma is valóra vált 2008-ban, mert a szigetet nemzeti parkká nyilvánították. Megdöbbentő az is, hogy mekkorát emelkedett a sziget értéke. Grimshaw 8 ezer fontért vásárolta, ma azonban a sziget 50 millió dollárt ér.

Kiköltözött egy lakatlan szigetre

Grimshaw két évvel ezelőtt, 2012-ben hunyt el és mondhatni, boldog élete volt, mert bár teljes elszigeteltségben élt, de az álmát sikerült valóra váltania.

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek. Tovább

Tőkesúly

A tőkesúly a nagyobb hajókon a víz alatti ellensúly. Nevezik még kielnek vagy ballasztnak. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 137

Átlagos értékelés: 4.9