Ízletes lasagne, eredeti olasz recept alapján - Recept

hirdetes

Lasagne, eredeti olasz recept alapján

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mi volt Garfield kedvence? Ha ezt a receptet kipróbálná, biztos feldobná a hétfőit. Próbáljátok ki ti is ezt az eredeti olasz recept alapján készült lasagnet!

Lasagne

Hozzávalók:

 

A raguhoz

    1 nagy fej fehér hagyma (vagy vöröshagyma)
    2 gerezd fokhagyma
    1 db sárgarépa (vaskosabb)
    2 dl paradicsomlé (100 %-os)
    1 kk kakukkfű ((szárított))
    1 kk oregánó ((szárított))
    1 tk bazsalikom ((szárított))
    0.5 tk rozmaring ((szárított))
    1 csipet szegfűszeg (nagyon apró)
    0.5 kg darált sertéshús
    2 ek ketchup
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
    2 kk majoranna

A tésztához

    1 db tojás (nagy)
    10 dkg finomliszt
    1 csipet só

A tejmártáshoz (besamel)

    7 dkg vaj
    3 csapott ek finomliszt
    4 dl tej (forró)
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    1 csipet szerecsendió

A szóráshoz

    20 dkg mozzarella (trappista v. bármilyen félkemény sajt)

Lasagne

1. A hagymát a fokhagymával és a répával kevés olajon lepirítjuk egy lábosban. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig együtt pirongatunk az alappal.

2. Felöntjük a paradicsomlével, az összes fűszert hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.

3. Amíg fő a ragu, elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk egy gyorsforralóban és simára keverjük a liszttel, mint egy rántás alapot. Felöntjük forró tejjel, befűszerezzük, és besűrűsödésig főzzük kis lángon (kb. 2 perc).

4. A tésztát összegyúrjuk a tojásból és a lisztből kevés sóval. A lényeg, hogy nyújtható legyen: ne túl kemény, ne is túl lágy. Sordófával vagy tésztanyújtó géppel papírvékonyra kihúzzuk, és félretesszük.

5. Vajjal kikenünkk egy jénai tálat vagy tepsit, és elkezdjük rétegezni a tésztát, a besamelt és a ragut. Az alján tészta legyen, a tetején pedig besamel, amelyet megszórunk sajttal.

6. Sütőben aranybarnára pirítjuk a lasagne-t. Ha nem akarjuk, hogy szétessen vágásnál, hanem szép keresztmetszetes legyen, várjunk míg, visszahűl az ételünk egy keveset.

 

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x20x10 cm

Forrás: nosalty

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín... Tovább

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 123

Átlagos értékelés: 4.8

gasztronómia